Bir misir sapinda kac kocan olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
198.141
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bir mısır sapında kaç koçan olur?​

Koçan çapı da 3-6 cm arasındadır. Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır.

Mısır nemi kaç olmalı?​

Mısır, insanların gıda ihtiyacını karşılayan önemli bir tahıl olup, hasat sırasında yüksek nem oranlarına sahiptir. Mısırın üretiminden sonraki en önemli problemi kurutmadır. Mısırın işlenip uzun süre bozulmadan saklanabilmesi için, $-25 kuru baza göre olan hasat nemini, kb’ın altına düşürmek gerekir.
Bir mısır Kocani kac gr?
1 koçan (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 orta bardak (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 büyük bardak (200 gr) haşlanmış mısır 192 kcal.

1 dönüme ne kadar mısır ekilir?​

Ortalama dekarda 7500-9500 mısır tohumu önerilmektedir.

Mısır nemi nasıl düşer?​

Kurutma islemi sonucunda, Sakarya yöresinde örnek mısırdaki nem değerinin % 12-13 civarına düsmesi sağlanmaktadır. Kurutma yöntemlerinden doğal kurutma yöntemi olan günes altında bırakma mısır için kullanılan basit bir kurutma seklidir.
Nemli mısır nasıl kurutulur?
Bu arada koçanları kaynar suyun içinde 4 dakika tutun, ardından pişirme işlemini durdurmak için koçanları büyük bir kasede buzlu suyun içinde 4 dakika tutun. Koçanlarda bulunan mısır tanelerini bir havlunun üzerine çıkarın. Çekirdekleri bir kağıt havlu üzerine koyun, yaklaşık 30 dakika hava ile kurumasına izin verin.
Çizelge 1’den de görülebileceği gibi mısır örneklerinin birim hacim ağırlıkları nem içeriğine bağlı olarak 608.46-856.46 kg.m-3 arasında değişim göstermiştir.
1 avuç yağsız patlamış mısır 47 kalori. 1 su bardağı yağsız patlamış mısır 65 kalori. 1 kase yağsız patlamış mısır 131 kalori. 100 gram yağsız patlamış mısır ise sadece 186 kaloriye sahiptir.
1 dönümden kaç kilo mısır çıkar?
Dekara ortalama tane verimi ise, 550-600 kg olup, Dünya ve Türkiye ortalamasının üzerindedir. Ülkemizde üretilen mısırlar değişik amaçlarla tüketilmektedir.
 
Geri
Üst