Bir milletvekiline nasil hitap edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bir milletvekiline nasıl hitap edilir?​

Meclis personeli, milletvekillerine “sayın” diye hitap edecek. Ziyaretçilere, “abi, abla, teyze” yerine “hanımefendi, beyefendi” denilecek.

Çıkarma cezası nedir?​

Kanunda ifade edildiği üzere meslekten çıkarma cezası, personelin emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarında bir daha çalıştırılmamak üzere meslekten çıkarılması iken; devlet memurluğundan çıkarma cezası, personelin bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarılmasıdır.
Müfettişlere neden üstad denir?
ortaçağlardan bu yana doğu ve batı medeniyetinde, hatta uzakdoğu medeniyetinde çeşitli mesleklerdeki ustalık-çıraklık ilişkisi içinde, meslekte kıdemli olanın farklı bir hitapla veya unvanla anılması geleneksel bir ilişki biçimi olmuştur. daha sonraları kimi cemiyetlerde de bu hitaplar yerleşmiştir.

Vali kürsüye nasıl davet edilir?​

Resmi Davet ve Ziyaretler
- Sayın Valim veya Sayın Başkanım deyin veya sadece Efendim diye hitap edin.
- Amirinizin makamına girdiğinizde Saygılar Sayın Kaymakamım veya Saygılar Efendim diyerek selamlayın.

Konsoloslara nasıl hitap edilir?​

Elçi, başkonsolos, büyükelçi; bakan, başbakan, meclis başkanı, cumhurbaşkanı gibi yüksek makam sahibi yabancı devlet adamlarına ve diplomatlara “ekselansları” diye hitap edilir. Sosyal yaşamda ve iş ortamında tüm ilişkiler selamla başlar.
Kadın müdüre müdürüm denir mi?
Eskiden yazismalarda Müdire sifati cok kullaniliyordu. Ama simdi genel olarak kadin Müdürler icin de Müdür sifati kullaniliyor. Dogru olan Müdür kadin olunca Müdire sifatinin kullanilmasidir. Cinsiyet ayrımına bazı örnekler: “Müdire”, “hakime” ve “iş kadını” sözcükleri profesyonel ortamlarda kullanılmaktadır…
yapma gayretinde olunan işi çok iyi bildiği varsayılan zata söylenen söz.. ”üstadıma üstad diyene üstad demem, üstadımın üstad dediğine de üstad demem (diyemem)..” aslı usta kelimesinden gelmektedir. acemler bizden almış. farsçada anlam ve ses kaymasına uğrayıp şimdiki anlamına kavuşmuştur.
 
Geri
Üst