Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir merdiveni 3 er 3 er cikip 4 er 4 er inen biri toplam 35 adim atiyor Buna gore bu merdiven kac basamaklidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir merdiveni 3 er 3 er çıkıp 4 er 4 er inen biri toplam 35 adım atıyor Buna göre bu merdiven kaç basamaklıdır?​

bir merdiveni 3’er 3’er çıkıp 4’er 4’er inen biri toplam 35 adım atıyor buna göre bu merdiven kaç basamaklı? Merdiven 60 basamaklı ise çıkarken 60/3=20 adım, inerken 60/4=15 adım toplam 20+15=35 adım yani yaptığımız işlem doğrudur.

Bir merdiven basamaklarını 2 şer 2şer çıkıp 3er 3er inen bir kişinin 19 ve 34 adımlara bastığı basamak aynı olduğuna göre bu merdiven kaç basamaklıdır?​

2x=3x-24 olup x=24 bulunur.
Yangın merdiveni ne zaman kullanılır?
Bir yapıda sadece yangınlar olmayıp su baskını, deprem veya terör saldırısı, silahli tehlikeler gibi çeşitli durumlar oluşabilmektedir. Böyle durumlarla karşılaşıldığı zaman normal merdivenlerden inip kapıdan çıkmak mümkün olmayabilmektedir. İşte bu durumda yangın merdiveni binadan uzaklaşmanız için tek yoldur.

Bir merdivenin basamaklarını ikişer ikişer çıkıp üçer üçer inen bir kişinin çıkış ve inişte attığı adım sayılarının farkı 8 dir Buna göre bu kişi toplam kaç adım atmıştır?​

Cevap: 24 Merdivenin tamamı 6x olsun.

Her defasında 1 ya da 2 basamak atlayarak 6 basamaklı bir merdiven kaç farklı biçimde çıkılabilir?​

1.basamağa 1 şekilde çıkabiliriz, f(1) = 1 ve 2.basamağa { 1-1, 2 } yani 2 farklı şekilde çıkabiliriz, f(2) = 2. sorumuzun cevabı 34’tür.
Yangın merdiveni nasıl kullanılır?
Genel olarak üç kattan yüksek binalarda Z şekilli yangın merdivenleri kullanılmalı. Yangın merdivenleri yüksek ateşe dayanıklı olmalı. Merdiven basamaklarında kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalı. Merdiven inişlerinde baş yüksekliği en 210 cm olmalı.
Yangın merdiveni genişliği; konutlarda 80 cm, topluma açık yapılarda 120 cm, sınırlı sayıda görevliye izmet veren merdivenlerde 65 cm den az olmamalıdır. Yüksek katlı ofis binalarında 90 cm h genişliğinde olmalıdır. Kaçış yolları genişliği ise 180 cm den az olamaz.
Yangın merdiveni nerede olmalı?
Bina yüksekliği 21.5 ile 30.5 metre arasında olan yerlerde yangın merdiveni bulundurulması zorunludur. Bina yüksekliği 30.5 ile 51. metre arasında olan yerlerde 2 yangın merdiveninin olması zorunludur. Bina yüksekliği 51.5 metre ve daha yukarısı olan yerlerde de yine en az 2 yangın merdiveninin olması zorunludur.

Geri