AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir Meczup ve Cuma Namazı

zeberus

Yeni Üye
Bir Meczup ve Cuma Namazı
Vaktiyle sır ehli bir meczup vardı Daima, kimse yokken namaz kılardı Bir gun bir adam bir hayli yalvardı, cuma gunu cemaate katılmasını istedi Derken, meczup camiye geldi Fakat imam tekbir getirir getirmez o boğurmeye koyuldu
Biri, namazdan sonra ona,
Allahtan korkmadın mı da cemaat icinde okuz gibi boğurmeye başladın? Mumun başını keser gibi senin de başını kesmek gerek! dedi
Meczup dedi ki:
Namaza durup, imama uyduğumda, hoca efendi benim onume duşup okuz almaya koyuldu
Hamd sUresini okurken yaşandı bunlar Ben de okuz sesi cıkardım Oyle ya o ne yaparsa ben de onu yapmak durumundayım
Adam derhal imamın yanına gidip bu meseleyi etraflıca sordu
İmam dedi ki:
Uzakta bir koyum var Tekbir getirince, orasını hatırladım Hamd sUresini okurken hatırıma koydeki okuzler geldi Benim hic okuzum yoktu Bunun uzerine bir okuz almaya koyuldum Tam o sırada da okuz sesi duymaya başladım!

II
Babasının anlattığı hikayeleri can kulağıyla dinleyen oğlan dedi ki:
Bugune değin ne kadar yaratılmış varsa hepsi, kendi hevasına gonul vermiştir Heva ve heveslerinden bir adım bile geri kalmamışlardır Riyasız bir adım bile atmamışlardır Bu devir, nefis devri Ben, nefsine galip gelmiş bir kişi bile goremedim cevremde Ben de heva ve hevesine uyanları elde etmek icin birazcık buyu oğreneyim bari Sonunda tovbe ederim Bundan pek o kadar ziyan etmem ya babacığım!
Babası dedi ki:
Ey hakikat sırlarından uzak kalmış cocuk! Omrunu zayi etme Bil ki yarına cıkmayacaksın A aptal oğlum! HarUt ve MarUttan buyu oğrenmek icin Babile gidiyorsun ama bilmiş ol ki, o iki melek, binlerce yıldır susuz bir halde baş aşağı kuyuya asılıdırlar Onlarla kuyunun suyu arasında ancak bir arşın mesafe var Fakat ne şaşılacak mesafe bu! Kendilerine su vermeye kudretleri yok Senin muşkulunu nereden halledecekler? Ustat boyle perişan olursa şakirtler ne halde olur? Seni bugun şeytan olmuş gormekteyim; yarın melek olamazsın Yoksa seni olum mu Babile koşturmakta; başı donmuş bir halde oraya surmekte? Olumun Babilde olmasaydı gonlunde bu dilek olmazdı
Ve şoyle bir hikaye anlatmaya başladı:

Geri