AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir makalenin giris kisminda neler olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir makalenin giriş kısmında neler olmalı?​

“Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız. 2. “Giriş” bölümüne hipotezinizi, savunduğunuz düşünceyi yazarak başlayabilirsiniz.

Makalenin “Giriş” kısmının maksimum 1 (bir) sayfadan oluşmasına özen gösteriniz. “Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız.

Bilimsel yazı yazarken dikkat edilecek hususlar nelerdir?​

Makale yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar.
Bilimsel makale özellikleri nelerdir?
Bilimsel makale akademik konuları içerir. Kullanılan kaynakların gösterilmesi zorunludur. Alıntılama yöntemi kullanılır. En önemli özelliği ise öğretici ve bilgi verici olma özelliği taşır bu yüzden de akıcı bir dil kullanılır.
Makalede giriş ne kadar olmalı?
Bilimsel makalede giriş bölümünün aşırı uzun olmasından kaçının. 500-1000 kelime içeren bir giriş bölümü ideal uzunluktadır diyebiliriz. Ancak bilimsel makaleyi göndermeyi düşündüğünüz derginin yönergelerini ve geçmiş sayılarını kontrol etmek daha doğru olacaktır.

Bilimsel yazı hazırlanırken ifade ve imla nasıl olmalıdır?​

Açık ve yalın bir dil kullanılır. Sözcükler gerçek anlamlarında kullanılır. Devrik cümlelere yer verilmez. Bilimsel yazılar, makalelere göre daha geniş araştırmalara dayanır, daha uzman, birikimli bir okura seslenir.

Bilimsel çalışmada özet yazarken nelere dikkat edilmeli?​

Özet yazarken makale yazdığınız alanda araştırma yapan, makalenizin muhtemel okuyucularını dikkate alın. Özet okuyucuların dikkatini çekecek, merak uyandıracak ve makalenizin okunması ile sonuçlanacak nitelikte olmalıdır. Bunun için özet yazarken alandaki araştırmacıların ilgi alanlarını göz önünde bulundurmak gerekir.
Bilimsel makalelerde neler yer alır?
başlık sayfası, özet, giriş, gereç ve yöntem, bulgular, tartışma ve kaynaklar bölümlerinden oluşur.
Bilimsel makale türleri nelerdir?
Farklı bilimsel makale türleri bulunmaktadır. Olgu sunumu, özgün araştırma veya orjinal makale ya da araştırma makalesi, Clinical trials, derleme, meta-analiz derleme, editöre mektup şeklinde olabilir.

Araştırma yöntemi neye göre belirlenir?​

Araştırmacının araştırmada kullanacağı yöntem ve teknikleri seçebilmesi için öncelikle araştırmasının amacına uygun bir araştırma tipi seçmesi gerekir. Araştırmacı, araştırma problemine bağlı olarak elde etmek istediği verilerin türüne göre çeşitli araştırma tiplerinden birini seçecektir.
 
Geri
Üst