AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir makalenin giris kismi nasil yazilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir makalenin giriş kısmı nasıl yazılır?​

“Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız. 2. “Giriş” bölümüne hipotezinizi, savunduğunuz düşünceyi yazarak başlayabilirsiniz.

Bir araştırmanın sonucu nasıl yazılır?​

Öneriler
- “Ne olacak?” sorusunu yanıtlayın. Okuyuculara bu çalışmanın neden önemli olduğunu açıklayın.
- Sentez yapın, özet değil! Makalenizde yer alan bilgileri, tekrar tekrar sunulan veriler haline getirmeye kalkışmayın.
- Okuyucularınızı yeniden yönlendirin.
- Yeni bir anlam kazandırın.

Bir araştırmanın başlığı nasıl olmalıdır?​

Bir araştırmanın başlığı nasıl olmalıdır?
Seçilen başlık makalenin içeriğinde okuyucunun ne bulacağını net bir şekilde ifade etmelidir. Yazının içeriğini kısa, açık ve yeterli ölçüde yansıtacak nitelikte olmalı, büyük harflerle ve koyu yazılmalı, on beş kelimeyi geçmemelidi. Metin biçimi olarak Kalın Times New Roman 16 punto ile yazılması gerekmektedir.

Tez giriş kısmı nasıl yazılır?​

Tez giriş kısmı nasıl yazılır?
Tezin giriş bölümü temel olarak okuyucunun teze hazırlandığı bölümdür. Bu bölümde tez konusunda ön bilgiler verilir ve okuyucunun tezin neden ve nasıl yapıldığı ile ilgili olarak bilgi sahibi olması amaçlanır.

Ödev giriş bölümü nasıl yazılır?​

Giriş Bölümünüze hipotezinizi, savunduğunuz düşünceyi yazarak başlayabilirsiniz. Giriş bölümüne başlarken konuyu daha en başından dallandırıp budaklandırmayın. Cümleler kısa, net ve basit tutulmalıdır. Bu konuyu neden seçtiğinizi belirtin.

Bilimsel araştırma neyle başlar?​

Bilimsel araştırma sürecinin aşamalarını sıralayacak olursak: Araştırma yapılacak konu hakkında problemin belirlenmesi. Belirlenen problem hakkında gözlemler yapılarak bilgiler elde edilmesi. Yapılan gözlemler ve deneyler sonucunda verilerin toplanması

Araştırmada sonuç nedir?​

Araştırmada sonuç nedir?
Sonuçlar bölümü nedir ve ne işe yarar? Bilimsel bir araştırma belgesinin Sonuçlar bölümü, bilgi toplamak ve analiz etmek için uygulanan yöntemlerden elde edilen bir çalışmanın temel bulgularını temsil eder. Sonuçlar bölümünün temel bir amacı, verileri araştırma soruları için önemini gösteren cümlelere bölmektir.

Rapor sonuç bölümü nasıl yazılır?​

Rapor sonuç bölümü nasıl yazılır?
SONUÇ RAPORU YAZMA ESASLARI Sonuç raporu A4 formunda beyaz kağıdın tek yüzüne Arial yazı karakterinde 12 punto ile tek satır aralıklı olarak yazılır. Bölüm başlıkları büyük harflerle yazılır. Paragraflara (dört) karakter boşluk bırakılarak başlanır. Soldan 2.5 cm, sağdan 2 cm, üstten ve alttan 2.5 cm boşluk bırakılır.
Bilimsel araştırma başlığı nasıl yazılır?​
Bu özellikleri içeren bir başlık yazabilmek için aşağıdaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz:
- Başlığınızın basit, kısa, öz ve ilgi çekici olmasına dikkat edin.
- Tezinize uygun, tanımlayıcı kelimeler kullanın.
- Kısaltmalar ve jargondan uzak durun.
Özette başlık olur mu?​
Böyle bir durumda da yine yönergeler doğrultusunda özette yer alması gereken her öğe ayrı başlıklar altında öngörülen uzunlukta ele alınmalıdır. Özet herhangi bir tanım, tanımlayıcı bilgi, tablo, şekil, alıntı ve uzun anlatımlar içermemelidir. Özetin yukarıda sayılan başlıkları bir çırpıda vermesi yeterlidir.
 
Makalenin giriş kısmı yazılırken öncelikle temel amacın, yayınla ilgili araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmak olduğunu belirtmek önemlidir. Bu ön bilgi, fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınılarak verilmelidir. Genellikle giriş bölümüne hipotezinizi veya savunduğunuz düşünceyi yazarak başlanabilir. Giriş kısmı, okuyucuya çalışmanın genel yapısı hakkında bir fikir vermelidir.

Araştırmanın sonuç kısmının yazılmasında dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:
- "Ne olacak?" sorusunu yanıtlamak ve okuyuculara çalışmanın neden önemli olduğunu açıklamak önemlidir.
- Sentez yapmak önemlidir. Fakat bilgileri tekrarlayarak sunmak yerine yeni bir bakış açısı ve anlam katmak gerekir.
- Sonuç kısmında, okuyucuları yeniden yönlendirerek çalışmanın önemli bulgularını vurgulamak önemlidir.

Tez giriş kısmı yazılırken genellikle tezin konusu hakkında ön bilgiler verilir ve akabinde tezin neden ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi verilir. Özellikle okuyucunun teze hazırlanmasına yardımcı olacak bilgilerin bulunduğu kısım olan tez giriş bölümünde, konunun seçilme nedenleri ve önemine değinilir.

Ödev giriş bölümünü yazarken hipoteziniz veya savunduğunuz düşünce ile başlayabilirsiniz. Konuyu başından dallandırıp budaklandırmaktan kaçınılmalı ve cümlelerin kısa, net ve basit olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, konunun seçilme sebeplerine de yer vermek gerekmektedir.

Bilimsel araştırma sürecine gelindiğinde, aşamalar şu şekilde sıralanır: Araştırma yapılacak konunun belirlenmesi, problem hakkında gözlemler yaparak bilgi edinme, gözlemler ve deneyler sonucunda verilerin toplanması gibi aşamaları içerir. Bu süreç, sistematik bir şekilde yapılan araştırmanın temellerini oluşturur.

Son olarak, rapor sonuç bölümü yazılırken belirli esaslara dikkat edilmesi gerekir. Bu bölüm genellikle A4 formundaki beyaz kağıda Arial yazı karakterinde 12 punto ile tek satır aralıklı olarak yazılır. Bölüm başlıkları büyük harflerle yazılırken, paragraflar arasında (dört) karakter boşluk bırakılmalı ve belli bir düzen içinde sunulmalıdır.
 
Geri
Üst