- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Bir makalede kaç kaynak olur?
Makale başına ortalama referans sayısı, sosyal bilimler, fizik ve astronomi ile sanat ve beşeri bilimler için en yüksek değerdir (makale başına yaklaşık 54 referans).Akademik makale türleri nelerdir?
Farklı bilimsel makale türleri bulunmaktadır. Olgu sunumu, özgün araştırma veya orjinal makale ya da araştırma makalesi, Clinical trials, derleme, meta-analiz derleme, editöre mektup şeklinde olabilir.
Araştırma makalesi neleri içerir?
Araştırma makalesi, bir konu hakkında bir fikir oluşturmanızı, bu konu hakkında araştırma yapmanızı ve bu konuda uzman bilgisi edinmenizi, ardından kapsamlı araştırmalarınız sonucunda bulduğunuz bilgilerle kendi görüş ve iddialarınızı desteklemenizi gerektirir.Bilimsel makale ne tür bir kaynaktır?
Bilimsel makale, bilimsel yazım kuralları temel alınarak, özgün araştırma sonuçlarının açıklandığı, yazılmış ve basılmış bir rapordur. Giriş, yöntemler, sonuç ve tartışma bölümlerini içerir. Bilimsel makale akademik konuları içerir. Kullanılan kaynakların gösterilmesi zorunludur.
Akademik yayın türleri nelerdir?
Akademik Yayın TürleriMakale nedir kaça ayrılır?
Konunun bahsedildiği bölüm giriş, ele alınan konunun işlendiği ve belgelerin ortaya konulduğu bölüm gelişme, düşüncelerin toparlanıp aktarıldığı bölüm ise sonuç olarak adlandırılır. Makaleler yazılış amaçlarına göre bilimsel ve gazete makaleleri olmak üzere ikiye ayrılır.
Araştırma makalesi ne demek?
Araştırma makalesi nasıl bulunur? Google Akademik (Google Scholar) sadece akademik makaleler ve konularda tarama yapan bir arama motorudur. Konuların altındaki atıflar bölümünde makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve o makalelerin listesini verir. ‘Oturum açın’a tıklayarak Google hesabınız ile giriş yapabilirsiniz.
Bilimsel bir makale nasıl yazılır?
Akademik Makale Nasıl Yazılır?- Makalesini Yazacağınız Çalışmaya Karar Verin.
- Bir Makale Şablonu Oluşturun.
- Literatüre Hakim Olun.
- İlk Önce Makalenin Metodoloji Kısmını Yazın.
- Literatürü Bir Şablona Oturtun.
- Makalenin Sırasıyla Giriş, Sonuçlar, Tartışma ve Özet Bölümlerini Yazın.
- Makalenizdeki referanslarınızı Kontrol Edin.