AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir mailin sahte oldugunu nasil anlariz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir mailin sahte olduğunu nasıl anlarız?​

Sahte bir e postayı tanımanıza yardımcı olabilecek 4 büyük işaret var:
- Yanlış e posta adresi.
- Yazım ve dil bilgisi hataları
- Kişisel bilgilerin istenmesi.
- Tehdit edici konu başlıkları

Fake mail adresi nedir?​

Sahte mailller (Fake Mail), sizin istediğiniz süre boyunca açık olan ve sadece e-posta onayı gerektiren sistemlerde üyelik açmak için kullanılan geçici mail adresleridir.

SMS dolandırıcılığı nedir?​

SMS dolandırıcılığı nedir?
Vishing, veya “sesli mesaj yoluyla dolandırıcılık”, belirli eylemleri alma konusunda sizi yönlendiren cep telefonu dolandırılığı aramalarını içerir. Sesli mesaj yoluyla dolandırıcılığın ne olduğunda bahsedecek olursak: Dolandırıcılar, güveninizi kazanmak için gerçek bir kişi veya kurum olduklarını iddia edeceklerdir.

Bir mailin nereden geldiğini bulmak?​

Bir mailin nereden geldiğini bulmak?
Size gelmiş bir epostayı açın ve mailinde içinde ve üst sağ tarafında diğer seçeneklere tıklayın. Buraya tıkladığınızda bir çok seçenek çıkacak. 2- Bu seçeneklerde orjinali göster seçeneğine tıklayın. Böylece o mailin geldiği e-posta ile ilgili tüm bilgiler karşınıza çıkacaktır.

Bir e postanın kim tarafından gönderildiğini nereye bakarak anlayabiliriz?​

Gmail’de aldığınız bir e-postanın üstbilgilerine bakarak, gönderenden alıcının posta sunucularına nasıl ulaştığı bilgisi de dahil olmak üzere, e-postanın nereden geldiğini görebilirsiniz.

Fake mail adresi nasıl alınır?​

Fake Mail servisi sizden üye olmanızı, kişisel bilgilerinizi ve paranızı istemez. Fake Mail sitesini ziyaret ettiğinizde size bir fake mail adresi oluşturur. Oluşturulan bu mail adresi ile istediğiniz yere üye olabilir, gelen mailleri okuyabilirsiniz. İşiniz bittiğinde sayfadan çıkmanız yeterli.

Telefon dolandırıcılığı nereye şikayet edebilirim?​

Telefon dolandırıcılığı nereye şikayet edebilirim?
Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal: Telefon dolandırıcıları, Ticaret Bakanlığı sitesinden ya da e-Devlet üzerinden on-line olarak şikayet edilebilir. Bizzat Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunulabilir. Daha ötesinde savcılığa şikayet edilebilir.

Telefon dolandırıcılığı cezası nedir?​

Telefon dolandırıcılığı cezası nedir?
Bu maddeye göre, basit dolandırıcılık suçunda fail 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Madde metninde hapis cezası ve adli para cezası birlikte aynı yaptırımın birer parçası olarak düzenlenmiştir. Yani faile hem hapis cezası hem de adli para cezası aynı anda verilir.

Internet dolandırıcılığı suçu kaç yıl?​

Nitelikli dolandırıcılık suçu, TCK’nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. İnternet dolandırıcılığı suçunun cezası 4 yıl ile 10 yıl arası hapis cezasıdır.

Bir e-postanın kim tarafından gönderildiğini nereye bakarak anlayabiliriz?​

Elektronik posta kim tarafından gönderilmiştir?​

Elektronik posta kim tarafından gönderilmiştir?
Ray Tomlinson’ın icat ettiği e-posta sistemi başlangıçta ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde ve bugün kullandığımız internetin öncüsü olan ARPANET üzerinde kullanılıyordu. Tomlinson ilk e-postayı 1971’de gönderdi. İlk e-postanın içeriği ise “QWERTYUIOP” idi. Tomlinson bu mesajı deneme amaçlı göndermişti.

Mohmal ne demek?​

Mohmal ne demek?
anlam Mohmal Sitenin adı Arapça önemsiz postaların anlamı esinlenerek, biz kayıt için kişisel e-posta kullanımı olan hizmetlerden bizim e-posta günlük aldığınız önemsiz postalar.

Ikinci bir mail adresi nasıl alınır?​

Hesabınızı ekleme veya kaldırma
- Android telefon veya tabletinizde Gmail uygulamasını açın.
- Sağ üstte profil resminize dokunun.
- Başka bir hesap ekle’ye dokunun.
- Eklemek istediğiniz hesap türünü seçin.
- Hesabınızı eklemek için ekrandaki adımları uygulayın.

Onay maili nasıl yazılır?​

Şimdi kurumsal e-mail nasıl yazılır özetleyelim.
- Konu satırı: 50 karakterden kısa tutulmalı.
- Selamlama: Dostça ama yine de profesyonel olmalı.
- Gövde: Mesaj açık ve net olmalı.
- Kapanış: Arkadaş canlısı ama profesyonel olmalı.
- İmza: Gerekli tüm unsurları içermeli.

Yeni bir e-posta adresi nasıl alınır?​

Yeni bir e-posta adresi nasıl alınır?
Gmail’e kaydolmak için bir Google Hesabı oluşturun. Kullanıcı adını ve şifreyi Gmail’de ve diğer Google ürünlerinde (ör….Gmail hesabı için kaydolma
- Google Hesabı oluşturma sayfasına gidin.
- Hesabınızı ayarlamak için ekranda gösterilen adımları uygulayın.
- Gmail’de oturum açmak için oluşturduğunuz hesabı kullanın.

Ikincil e-posta adresi nasıl yazılır?​

Ikincil e-posta adresi nasıl yazılır?
Hesabım > Kişisel Bilgilerim sayfasına girilir. İkincil e-posta bölümüne e-posta adresi yazılır. Yeni eklenen e-posta adresine gönderilen mesajda yer alan onay aşamasından sonra ikincil e-posta ilgili hesaba eklenecektir.

Mail takibi nasıl yapılır?​

Göndermekte olduğunuz iletiyi takip etmek zorundaysanız, kendiniz için bir anımsatıcı ayarlayın. Gönder’i seçmeden önce, İleti sekmesinin Etiketler grubunda Takip Et’i seçin.
 
Sahte bir e-postayı nasıl anlayabileceğimiz hakkında bilgi vermişsiniz, gerçekten de bu konu oldukça önemli. Yanlış e-posta adresi, yazım ve dil bilgisi hataları, kişisel bilgilerin istenmesi ve tehdit edici konu başlıkları sahte e-postaları tanımanın önemli işaretleridir.

Fake mail adresleri genellikle geçici mail adresleri olarak kullanılır ve çeşitli online platformlarda hızlıca üyelik açmak için kullanılır. Bu tür adresler sağladıkları geçici iletişim imkanıyla kullanıcıların gerçek e-posta adreslerini korumalarına yardımcı olabilirler.

SMS dolandırıcılığına da değinmişsiniz. Vishing olarak da bilinen sesli mesaj yoluyla dolandırıcılık, cep telefonları aracılığıyla gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemlerinden biridir. Dolandırıcılar, sesli mesajlar aracılığıyla sizi yanıltarak kişisel bilgilerinizi ele geçirmeye çalışabilirler.

E-postaların sahte olup olmadığını anlamanın yollarından biri de e-postanın üstbilgilerine bakmak. Özellikle Gmail gibi e-posta hizmetlerinde, e-postanın nereden geldiği ve gönderenin kim olduğu gibi bilgilere üstbilgilerden ulaşabilirsiniz.

Fake mail adresi almak isteyenler için Fake Mail servisinin kullanımını da açıklamışsınız. Bu tür servisler, kişisel bilgilerinizi ve paranızı istemeden size geçici bir mail adresi sağlarlar. Bu mail adresi ile istediğiniz platformlara üye olabilir ve gerektiğinde kullanabilirsiniz.

Telefon dolandırıcılığına karşı neler yapabileceğimiz ve şikayet etmek için hangi yolları izleyebileceğimiz konusunda da bilgi vermişsiniz. Özellikle Ticaret Bakanlığı sitesi ve e-Devlet üzerinden online olarak şikayet edilebileceğini belirtmişsiniz. Ayrıca savcılığa da şikayet edilebileceğini ifade etmişsiniz.

Telefon dolandırıcılığı ve internet dolandırıcılığı gibi suçların cezalarını da açıklamışsınız. Bu tür suçlar ciddi yaptırımlarla karşı karşıya olabilirler ve cezaları hapis cezası ve adli para cezası şeklinde uygulanabilir.

Son olarak, e-postaların göndericisini anlamaya yönelik bilgilere de yer vermişsiniz. E-postaların kim tarafından gönderildiğini ve ilk e-postanın ne zaman ve kim tarafından gönderildiğine dair bilgiler vererek konuya açıklık getirmişsiniz. Ayrıca "Mohmal" ve ikincil mail adresi alma konularında da bilgi paylaşımında bulunmuşsunuz.

E-posta iletişimi oldukça yaygın bir iletişim aracıdır ve doğru kullanımı, sahtecilik ve dolandırıcılık gibi risklerden korunmak için dikkatli olmak önemlidir. Anlattığınız konularla ilgili bilgiler oldukça faydalı ve kullanıcıların güvenli internet iletişimi konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olabilir. Teşekkürler!
 
Geri
Üst