AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir kurumun kalite yonetim sistemini kurmak icin ne yapilmalidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir kurumun kalite yönetim sistemini kurmak için ne yapılmalıdır?​

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi nasıl kurulur?
- 1.Eğitim & Bilinçlendirme Faaliyetleri:
- 2. Sistem kurulumu (Süreçlerin tanımlanması ve dokümantasyonu)
- 3. Pilot uygulamaya geçiş.
- Düzeltmeler.
- İç Denetimler ve Yönetim gözden geçirmeleri.
- Belgelendirme başvurusu.
- 7. Sürekli iyileştirme.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesi nasıl alınır?
Kuruluşların ISO 9001 belgesi almak için yapmaları gerekenler:
- En son ISO 9001 standardı ilkelerine uygun bir kalite yönetim sistemi oluşturmak ve uygulamak.
- Kalite Yönetim Sistemi (KYS) performansını en son ISO 9001 standardına göre değerlendirmek için akredite ve onaylı bir Kuruluş tarafından bir denetim yaptırmak.

ISO belgesi kim verir?​

ISO belgesini kim verir? ISO belgesini IAF akreditasyonuna kuruluşlar veya bunların akredite ettiği (yetki verdiği) yetkilendirilmiş belgelendirme firmaları verir. Türkiye’de kamuya ait tek belgelendirme kuruluşu TSE tek akreditasyon kurumu da TÜRKAK’tır.
ISO 9001 belgesi nereden alınır?
Alacağınız belgenin geçerli olması için TS EN ISO/IEC 17021-1 standardına göre akredite bir belgelendirme kuruluşundan alabilirsiniz. Başvuracağınız belgelendirme kuruluşunun akreditasyonunun devam edip etmediğini kontrol etmelisiniz. Bu kontrolü https://secure.turkak.org.tr/kapsam/search linkinden yapabilirsiniz.
Kalite yönetim sistemi prensipleri neler?
ISO belgesi için nereye başvurulur?
Türkiye de iso belgelerini veren tek kuruluş TSE değildir. TSE de normal bir belgelendirme kuruluşu olup devlete aittir. TURKAK Türk Akreditasyon Kurumu türkiye de belgelendirme firmalarını akredite etmeye yani ISO belgelerini vermeye yetkili kılmaktadır.

ISO sertifikası nasıl alınır?​

ISO Belgesi Nasıl Alınır? ISO belgesi almak için yetkili bir belgelendirme firmasına başvurmak gerekir. Yetkili belgelendirme firmalarından kasıt, belgeyi veren firmanın akredite olmasıdır. Örneğin belgelendirme firmasının ISO kuruluşu ve/veya söz konusu ülkenin genel akredite kuruluşundan onaylı olması gerekir.
ISO belgesi almak zorunlu mu?
ISO 9001 Belgesi Almak Zorunlu Mu? Hayır. Zorunlu değildir. Ancak ISO 9001 belgesi alan işletme ve organizasyonlar, genel kalite standartlarını karşıladığını beyan eder.

Kalite mühendisliği ve Yöneticiliği eğitimini kimler alabilir?​

Kalite mühendisliği/yöneticiliği eğitimine kimler ve nasıl katılabilir? Kalite mühendisliği/yöneticiliği eğitimine; söz konusu meslekte uzmanlaşmak isteyen kişilerin yanı sıra, standartlarla ilgili gelişmeler konusunda bilgi almak isteyen katılımcılar, iş adamları ve firma temsilcileri de katılabilirler.

Geri