AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir kitabin jenerik sayfasinda hangi bilgiler bulunur?

Editör

Yeni Üye

Bir kitabın jenerik sayfasında hangi bilgiler bulunur?​

Jenerik, kitap, dergi, film gibi eserlere ait özellikleri genel çizgileri ile anlatan tanıtım yazısı veya tanıtım görselidir. Bir filmde emeği bulunan yapımcının, yönetmenin, oyuncunun adlarını, filmin yapımına ait bilgileri içine alan, filmin ya da başka bir eserin başında bazen de sonunda bulunan listedir.

Jenerik model ne demek?​

Son zamanlarda anlamı merak edilen kelimelerden olan jenerik ne demek? TDK’ye göre jenerik sözcüğü ne anlama geliyor? Jenerik kelimesinin kökeni ne jenerik kelimesinin kaç anlamı var, TDK’ye göre anlamı nedir? Müzik Jenerik ne demek?

Jenerik tasarım nedir?​

Jenerik tasarım nedir?
Sinemada Jenerik Tasarımının Önemi Jenerik tasarımı, bir film ya da televizyon programının başında seyirciyi izleyeceği ürüne hazırlamak ve bilgi vermek amacıyla oluşturulmuş, görüntü ve ses dizisidir.

Jenerik reklam ne demek?​

Jenerik reklam ne demek?
Jenerik reklamlarda, tüketicileri belli bir markadan çok, ürün kategorisine yönlendiren reklamlardır. Aracına göre reklamlar:Kullanılan medyaya göre sınıflama yapmaktır. Bir tür reklam olarak adlandırılan ambient medya, çevreye aykırı düşmeyen, çevreye uyan reklamlar olarak tanımlanır.

Jenerik müziği ne demek?​

Jenerik, tanıtma anlamına sahip olması nedeniyle müziği de tanıtma müziği olarak bilinir. Jenerik müziği, herhangi dizinin veya filmin tanıtımında tercih edilen bir müzik türüdür.

Kitabın künyesinde neler bulunur?​

Kitap içinde bölüm/makale künyesi: Yazar Soyadı, Adının Baş harfi., “Bölümün/makalenin başlığı”, Kitabın adı, Haz. Adının baş harfi Soyadı, Yayın yeri, Yayınevi, Yılı, Sayfa numaraları.

Tanıtım sinyal müziği nedir?​

Tanıtım sinyal müziği nedir?
periyodik bir programın başında çalınan, programın başladığını ya da başlamak üzere olduğunu müjdeleyen müzik parçası.

Jenerik mal ne demek?​

Jenerik mal ne demek?
jenerik markalar (veya Ürün adı olmuş markalar) bir ticari markanın adının bir süre sonra ürünün adının yerine geçmesi durumudur. Örneğin bütün tıraş bıçaklarının, markaları farklı farklı olsalar da “jilet” olarak adlandırılmaları gibi.
Makale künyesinde neler bulunur?​
Makale künyesi: Yazar Soyadı, Adının Başharfi., “Makalenin adı”, Dergi adı/kısaltması, Cilt, Sayı, Yıl, Sayfa numaraları.

Kitabın jenerik sayfasında yer alması genellikle beklenen bilgiler arasında şunlar bulunur:

1. Kitabın başlığı
2. Yazarın adı ve soyadı
3. Yayınevi adı
4. Kitabın basım yılı
5. Eğer varsa çevirmenin adı
6. ISBN numarası
7. Muhtemel kitap serisinin adı veya numarası
8. Önsöz ya da takdim yazısı gibi ek bilgiler

Bu bilgiler kitabın jenerik sayfasında yer alabilir ve okuyuculara kitap hakkında temel bilgiler sunar. Ayrıca, kitabın arka kapağında veya iç kapağında da benzer bilgiler genellikle bulunabilir.

Geri