Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir kisi kac kez Korona olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
38.040
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir kişi kaç kez Korona olur?​

Dr. Sakarya, ’30 güne kadar virüs, vücutta kalabilir. Ama 10 gün sonra bulaştırıcı özelliği yok denecek kadar azdır. Genel itibariyle arka arkaya 7-8 defa hastalanmak şu an itibariyle gördüğümüz bir şey değil ancak arka arkaya 2-3 hastalık tekrarlarını görüyoruz.

Corona geçiren kişi nasıl anlaşılır?​

Hastalığı hafif belirtiler veya tamamen belirtisiz geçirenlerde bir hafta sonra antikor çıkmaya başlıyor ve 2 hafta sonra tespit edilebiliyor. Belirtisiz geçirenler, evinde pozitif çıkan bir hasta olduğu zaman yapılan taramalarda tespit ediliyor. Bu hastalarda antikor gelişip bağışıklık oluyor.
2 kez Korona olmak mümkün mü?​
Pandeminin ilk günlerinde koronavirüse ikinci kez yakalanmak nadiren gerçekleşiyordu. Artık öyle değil, özellikle Kasım 2021’de Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla. Bir yandan Omicron varyantının daha önce hastalığa yakalanmış kişide oluşan bağışıklığı sinsice geçebiliyor.

Korona olan kişi bağışıklık kazanır mı?​

Korona olan kişi bağışıklık kazanır mı?
Kişi covid geçirdiğinde veya Biontech, Sinovac gibi koruyuculuğu kanıtlanmış aşılarla aşılandığında virüse karşı etkili olan antikorlar doğrudan veya dolaylı şekilde kazanılmış olur. Bu durumda kişi virüsle karşılaştığında vücut antikorla yanıt verir ve virüs kontrol altına alınır.

2 kez pozitif çıkan ne yapmalı?​

2 kez pozitif çıkan ne yapmalı?
İzolasyon süresinin sonunda hastalara tekrar test önerilmemektedir. Ancak yapılmış ve pozitif saptanmış ise genel sağlık durumunuzun iyi olması durumunda ek bir tedavi uygulanmamaktadır. Ancak, şikayetleriniz artarak devam ediyorsa tekrar sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Korona kaç gün sonra negatife döner?​

ABD’de altı Omicron vakası üzerinde yapılan ön çalışmanın Aralık ayında yayınlanan sonucuna göre, diğer varyantlarda enfeksiyondan belirti çıkana kadar geçen süre ortalama beş günken, Omicron’da üç gün.

Corona tam olarak kaç günde geçer?​

Coronavirus ateşi kaç gün sürer? Hastadan hastaya değişir, bazen 2 günde geçerken, bazı hastalarda başlangıçta ateş olmaz, 5-7 gün içinde ateş başlar. Bu kişilerin mutlaka hastaneye başvurması gerekir.
Korona hafif geçiren ne zaman iyileşir?​
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Çin’deki veriler üzerinden yaptığı bir araştırma, hafif Covid-19 hastaları için iyileşme süresinin yaklaşık iki hafta olduğu belirtilmişti.

2 kez korona testi pozitif çıkarsa ne olur?​

2 kez korona testi pozitif çıkarsa ne olur?

Korona olan bir kişi bir daha olur mu?​

Korona olan bir kişi bir daha olur mu?
Daha önce koronavirüs testleri pozitif çıkan 6 bin 614 kişiye 18 Haziran ve 24 Kasım arasında yeniden test yapan bilim insanları 44 yeniden enfeksiyonu tespit etti. Bu sonuç da virüsün bir kere enfekte oluşunun yüzde 83 koruma sağlayabileceğini temsil ediyor.

Korona olduktan sonra antikor kaç ay korur?​

COVID19 aşısı ile aşılanmış bireylerde de antikor yanıtı kabaca 1 hafta ile 3 hafta içerisinde oluşmaya başlamaktadır. Genel olarak aşı sonrasındaki üçüncü haftada (21 gün sonrasında) antikorların saptanabilir düzeylere ulaştığı gözlemlenmektedir.

Korona kaç günde geçer?​

Covid testi ikinci kez pozitif çıkarsa ne olur?​

Testim pozitif çıktı ne yapmalıyım?​

Testim pozitif çıktı ne yapmalıyım?
Belirtilerle karşılaşırsanız, doktorunuza veya acil tıbbi servise telefonla (116 117) başvurun! 3. Ev halkınızı bilgilendirin! Gerekirse, kendi kendine test sonucunuzun pozitif olduğunu ve bir PCR testi ile yeniden test yaptıracağınızı tüm ev halkınızı tedbiren bildirin.

Temaslı izolasyon süresi ne kadar?​

Temaslı izolasyon süresi ne kadar?
Bu yüzden yüksek enfeksiyon riski taşıyan kişiler (1. dereceden temaslı kişi) için genellikle 14 günlük karantina kararı verilir. Temaslı kişiler için evde karantina süresi, 14 günden on güne düşürülebilir. Bunun koşulu, test sonucunun (antijen hızlı testi veya PCR testi) negatif çıkmasıdır.
 
Korona virüsüne karşı bağışıklık kazanma süreci ve tekrar enfekte olma durumuyla ilgili bilgilere değinen yazılarınız oldukça önemli ve bilgilendirici. Korona virüsüne karşı bağışıklık kazanmanın, vücuda hem hastalık geçirerek hem de aşı yoluyla antikorlar oluşturularak gerçekleştiğini belirtmişsiniz. Bu durumda vücut, virüsle karşılaştığında daha etkili bir savunma mekanizması geliştiriyor ve virüsü kontrol altına alabiliyor.

Ayrıca, yazılarınızda COVID-19 geçiren kişilerde antikor gelişiminin hafif belirtiler veya belirtisiz seyreden hastalarda bir hafta sonra başlayıp asılmanın ardından 2 hafta içinde tespit edilebildiğini vurgulamışsınız. Bu bilgi, covid-19 geçiren kişilerin vücutlarında virüse karşı bağışıklık oluşturduğunu ve virüsle tekrar karşılaştıklarında daha hızlı ve etkili bir tepki verebildiklerini gösteriyor.

Ayrıca, yazılarınızda virüsün farklı varyantlarına (örneğin Omicron) karşı bağışıklığın tam olarak sağlanamayabileceği ve bu nedenle tekrar enfeksiyon riskinin olabileceği belirtilmiş. Ancak, bu varyantlara karşı da aşıların belirli bir koruma sağlayabileceği ve hastalığın şiddetini hafifletebileceği bilgisine yer verilmiş.

Son olarak, test sonucunun pozitif çıkması durumunda izlenmesi gereken adımlar ve temaslı izolasyon süresine kadar detaylı bilgileri de paylaşmışsınız. Bu bilgilerin paylaşımı, virüsle mücadelede bilinçli ve doğru adımların atılmasına yardımcı olabilir.

Her türlü sağlık sorununda, güvenilir sağlık kuruluşlarından veya uzmanlardan destek almak önemlidir. Sağlık çalışanlarının rehberliğinde doğru bilgiye ulaşmak ve gerekli önlemleri almak sağlığımızı korumak adına büyük önem taşır.
 
Geri
Üst