AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir kisi iki sirkette mudur olur mu?

Editör

Yeni Üye

Bir kişi iki şirkette müdür olur mu?​

Bir kişi birden çok şirkette müdür seçilmesine engel bir düzenleme bulunmamaktadır.

Tek kişilik limited şirketlerde müdür?​

Tek kişilik limited şirketlerde müdür?
Sermayenin tamamı bir kişiye ait olan limited şirketlerde, sermaye sahibi tek başına müdür olabileceği gibi kendinden başka da müdür veya müdürler atayabilir. Limited şirketlerde en az bir ortağın müdür olması şartıyla ortaklar haricinde birden fazla müdür tayin edilebilir.

Şubeye müdür atamak zorunlu mu?​

Şubeye müdür atamak zorunlu mu?
Şubeye en az bir müdür atanması zorunlu olmakla birlikte bu müdürlerden en az birine şubeyi her konuda temsile yetkili olması da bir başka zorunluluktur.

Şirket borcunu kim öder?​

Limited şirket ortakları şirkete karşı yalnızca taahhüt etmiş oldukları esas sermaye paylarını ödemekle yükümlüdürler. Bir diğer deyişle ortağın şirkete karşı asli borcu taahhüt ettiği sermayeyi ödemesidir. Ortakların şirkete sermaye taahhüt borçları, şirket organlarından birisinin alacağı karar ile kaldırılamaz.

Şirket yetkilisi kimdir?​

Şirket yetkilisi kimdir?
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na(2) (TTK) göre şirket sözleşmesi ile yönetim ve temsil görevi, müdür sıfatını taşıyan bir veya birden fazla ortağa veya tüm ortaklara ya da üçüncü kişilere verilebilir. Şirketin yönetim ve temsil organı ise müdürlerdir.

Şirket müdürü kimdir?​

Şirket müdürü kimdir?
Limited şirketin yönetim organı olma sıfatıyla, müdürler, kanunda veya şirket esas sözleşmesinde genel kurula bırakılmamış bulunan yönetime ilişkin tüm konularda karar almaya ve bu kararları yürütmeye yetkilidirler. Bu yönüyle şirketin hem yönetim hem de yürütme organı olma özelliği gösterirler.

Limited şirket sorumlu müdür?​

TTK m. 553 uyarınca müdürler, kanundan ve esas sözleşmeden veya iş görme koşullarını saptayan diğer hükümlerden doğan yükümlülükleri kusuruyla ihlal ettiği takdirde şirkete, ortaklara ve şirket alacaklılarına karşı sorumludur.

Limited şirket tüzel kişi müdür?​

Limited şirket tüzel kişi müdür?
kişiyi belirler.” hükmüne yer verilmiştir. Anılan hüküm uyarınca limited şirketlerde gerçek kişiler yanında dernek, vakıf ya da başka bir ticaret şirketi gibi tüzel kişiler de müdür olarak atanabilecektir.

Limited şirketlerde müdür?​

Limited şirketlerde müdür?
Limited şirketlerde yönetim yetkisi müdür sıfatını taşıyan tek bir kişiye veya birden fazla kişiye aittir. Müdür veya müdürler şirket ortakları arasından seçilebildiği gibi, tamamen şirkete yabancı bir kişinin de müdür olarak seçilmesi kanunen mümkündür.

Limited şirketlerde müdür nasıl atanır?​

MÜDÜRLERİN ATANMASI Limited Şirketlerde müdürlerin görevlendirilmesi; esas sözleşme ile veya ortakların ataması ile olabilmektedir. Türk Ticaret Kanunu’nun 623. Maddesine göre; (1) Şirketin yönetimi ve temsili şirket sözleşmesi ile düzenlenir.

Şube müdürü maaşı ne kadar?​

Şube müdürü maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | EN YÜKSEK
Şube Müdürü | 4.260 | 22.900
Şube Müdür Yardımcısı | 5.000 | 13.460

Şubeye sermaye tahsisi zorunlu mu?​

Şubeye sermaye tahsisi zorunlu mu?
Şube için ayrı bir sermaye tahsisi zorunluluğu bulunmamaktadır. Şube sermayesinin merkez sermayesinin sermayesinden karşılanacağına yönelik karar alınabilir. Şube için ayrı bir sermaye tahsis edilmek istenmesi halinde bu yönde de karar alınabilecektir.

Bir kişi birden fazla şirkette müdür olabilir ancak bu durum her zaman tavsiye edilmez. Farklı şirketlerde aynı anda müdür olarak görev yapmak, kişinin zamanını ve enerjisini bölerek her iki şirketin de verimliliğini etkileyebilir. Bu nedenle, aynı anda birden fazla şirkette müdür olarak görev yapmak yerine, kişinin tek bir şirkette daha etkin bir yönetici olarak odaklanması genellikle daha iyi olabilir.

Limited şirketlerde ise, sermayenin tamamı bir kişiye aitse o kişi tek başına müdür olabilir. Ancak ortaklar dışında da müdür atamak mümkündür. Limited şirketlerde en az bir ortağın müdür olması gerekmektedir ve ortaklar haricinde birden fazla müdür atanabilir.

Şubeler için ise en az bir müdür atanması zorunludur ve bu müdürlerden en az biri şubeyi her konuda temsil etme yetkisine sahip olmalıdır.

Limited şirketlerde yönetim ve temsil görevi, müdür sıfatını taşıyan bir veya birden fazla ortağa veya üçüncü kişilere verilebilir. Müdürler, şirketin yönetim ve temsil organı olarak kabul edilirler.

Müdürler, limited şirketin yönetim organı olarak karar alma ve uygulama yetkisine sahiptirler. Ancak müdürler, kanundan, esas sözleşmeden veya diğer hükümlerden kaynaklanan yükümlülükleri ihlal ettikleri takdirde şirkete, ortaklara ve alacaklılara karşı sorumlu olabilirler.

Limited şirketlerde müdürlerin atanması, esas sözleşme veya ortakların ataması ile gerçekleşebilir. Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili maddesine göre, şirketin yönetimi ve temsili şirket sözleşmesi ile belirlenir.

Şube müdürü maaşları genellikle şubenin büyüklüğü, sorumlulukları ve performansı gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir. Ortalama olarak şube müdürlerinin maaş aralığı geniş olmakla birlikte, en düşük maaşlar 4.260 TL ile başlayabilirken, en yüksek maaşlar 22.900 TL'ye kadar çıkabilir.

Şubeye ayrı bir sermaye tahsisi zorunlu değildir. Şube sermayesi merkez sermayesinden karşılanabilir ya da ayrı sermaye tahsis edilebilir, bu konuda karar verme yetkisi şirket yönetiminde bulunmaktadır.

Geri