AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir kere emmekle sut kardes olunur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.609
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir kere emmekle süt kardeş olunur mu?​

Süt emme çağındaki bir çocuğun bir kadın memesinden süt emmesiyle, o kadının çocukları ile süt kardeşliği gerçekleşir. Bir damla dahi olsa sütün azından ve çoğundan kardeşlik hükmü meydana gelir. Süt emme çağı İmam-ı Azam’a göre otuz ay (iki buçuk yıl) dır.

Süt Kardeşler neden evlenmiyor?​

kısaca; süt emen çocuğun nesepten kardeşleri ile, süt emziren kadının nesepten çocukları arasında bir evlenme engeli doğmaz. çünkü onlar aynı kadından süt emmedikleri için, fizik ve biyolojik yapılarında ortak cüz söz konusu değildir. süt hısımlığının hükmü: süt hısımlığı mutlak bir evlenme engeli doğurur.

Süt kardeşliği nasıl bozulur?​

Süt kardeşliği nasıl bozulur?
2 yaşını geçmiş bebek süt kardeş olmaz Emzirme işlemi çocuk 2 yaşını geçmeden başlamış olmalı. Bu süreden sonra sütannelik oluşmaz. Emen çocuk erkek ise kendisini emziren kadınla ve kızlarıyla, kız ise emziren kadının oğullarıyla (yani sütkardeşleriyle) evlenemez. Birbirlerine haramdırlar.

Süt Kardeşler kimlerle evlenemez?​

Zira İslam dini, süt akrabalığını bir evlenme engeli olarak görmüş, Nisa Suresi’nin 23. ayetinde ve pek çok hadis-i şerifte bu açıkça vurgulanmıştır. Buna göre süt kardeşler ve süt teyze, süt amca gibi tıpkı nesep/doğum yoluyla evlenilemeyen süt akrabalarla evlenmek yasaklanmıştır.

Süt kardeşinin kızıyla evlenebilir mi?​

‘Ağabeyiniz, sütünü emdiği kadının hiçbir çocuğuyla veya torunuyla evlenemez. O kadın ağabeyinizin süt annesi, çocukları da ağabeyinizin süt kardeşleri olur. Ağabeyinin, sütünü emdiği kadının herhangi bir kızıyla evlenmesi dinimizce haramdır.

Süt kardeşimin kardeşiyle evlenebilir mi?​

Süt kardeşimin kardeşiyle evlenebilir mi?
Ağabeyim, süt kardeşinin kardeşiyle evlenebilir mi? Benim evlenmemde bir sakınca var mı?’ Süleyman Ateş’in okuruna cevabı da şöyleydi : ‘Ağabeyiniz, sütünü emdiği kadının hiçbir çocuğuyla veya torunuyla evlenemez.

Süt kardeşliği nasıl olur Diyanet?​

“Süt akrabalar meydana gelebilir” Zira İslam dini, süt akrabalığını bir evlenme engeli olarak görmüş, Nisa Suresi’nin 23. ayetinde ve pek çok hadis-i şerifte bu açıkça vurgulanmıştır. Buna göre süt kardeşler ve süt teyze, süt amca gibi tıpkı nesep/doğumyoluyla evlenilemeyen süt akrabalarla evlenmek yasaklanmıştır.

Süt annenin kızıyla evlenilir mi?​

Süt kardeşin kardeşinden abdest bozulur mu?​

Süt kardeşin kardeşinden abdest bozulur mu?
SORU: ŞAFİÎ MEZHEBİNDE ANNEYE, KIZ KARDEŞE YADA KAYNANAYA ELİMİZ DEĞDİĞİ ZAMAN ABDEST BOZULUR MU? CEVAP: Şafi mezhebinde nikahın düşmesi -ebedi- haram olanlara (anne, kız kardeş, abi, hala, dayı, teyze, amca, yeğen, kaynana vs) değmesiyle Abdest bozulmaz.

Türk Medeni Kanununa göre süt kardeşler evlenebilir mi?​

Süt kardeşle evlenmek yasaklandığı için (Nisa, 4/23), kişi, süt emdiği kadının çocuklarıyla evlenemez. Bu konudaki genel prensip şöyledir: Süt emen çocuk, emziren kadının öz çocuğu gibi kabul edilir. Öz çocuğu kimlerle evlenemez ise süt çocuğu da onlarla evlenemez.

Süt Kardeşlerin kardeşleri birbiriyle evlenebilir mi?​

 
Süt emme konusu, İslam hukukunda oldukça detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. Süt emme sonucunda oluşan süt kardeşliği kavramı, süt emen çocuk ile süt veren kadının çocukları arasında bir akrabalık ilişkisi oluşturur. Bu durumda, süt kardeşler arasında genellikle evlenme yasağı bulunmaktadır. Süt kardeşleri arasındaki evlenme yasağı, süt kardeşliğinin hukuki bir engel oluşturduğunu ifade eder.

Süt kardeşliği, İslam dini açısından ciddi bir evlenme engeli olarak kabul edilir. Nisa Suresi'nin 23. ayetinde ve pek çok hadis-i şerifte de bu konu vurgulanmıştır. Süt kardeşler ve diğer süt akrabalarıyla evlenmek, İslam'a göre yasaklanmıştır. Dolayısıyla, süt kardeşleri arasında evlenme ilişkisi kurulması dini olarak uygun değildir.

Bu kurala göre, süt kardeşleri arasında evlenme yasağı bulunmaktadır. Süt kardeşler, sütanne, sütbaba gibi süt akrabalarıyla evlenmekten kaçınmalıdır. Süt kardeşleri, fiziksel ve biyolojik olarak aynı aile bağlarına sahip olmasalar da süt kardeşliği bağlamında evlenmeleri dini olarak caiz değildir. Bu nedenle süt kardeşleri arasında evlilik gerçekleşmemelidir.
 
Geri
Üst