AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir kac haftalik hamilelik derler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir kaç haftalık hamilelik derler?​

Doktor da ultrasonda bebeğin boyunu 1 cm ölçer ve “6 haftalık” der. Aile büyükleri, herkes birbirine tuhaf tuhaf bakar ve ” Neeey, düğünümüz daha 1 ay önce oldu, bu kız nasıl 1,5 aylık hamile olur?! ” derler. Sonra uzun uzun anlatmaya çalışır doktor, hesabın son adet tarihine göre yapıldığını. Meslek hayatımın başında bu acemiliği ben de yaşadım.

Ne kadar büyük bir köpük olan Pitbull köpekleri?​

Pitbull köpekleri, erkekler 45-60 cm, dişiler ise 38-48 cm yüksekliğine ulaşabilen ve ağırlıkları 14-32 kg arasındadır. Çok güçlü kas ve çene yapısına sahiptirler. Çeneleri güçlü kasları sayesine 1 – 2 ton ağırlık basabilmektedir. Aynı zamanda güçlü …

Bir haftalık hamilelik hesabı var mı?​

Bir haftalık hamilelik hesabı var mı?
Sonra uzun uzun anlatmaya çalışır doktor, hesabın son adet tarihine göre yapıldığını. Meslek hayatımın başında bu acemiliği ben de yaşadım. Artık böyle yanlış anlaşmalara yol açmayacak şekilde ifade ediyorum bebeğin kaç haftalık olduğunu. Bugünkü yazım gebelik yaşı üzerine…

1 haftalık bebek 500 grama ulaştığında doğar?​

22-24 haftalarda bebek 500 grama ulaştığında doğarsa yaşayabilir sınıra ulaşmıştır. Bundan öncesi düşük, sonrası erken doğum kabul edilir. 28 haftadan önce doğan bebekler extrem prematürdür. Bebek doğarsa, uzun süre yoğun bakımda tedavi edilerek yaşatılmaya çalışılır.

Bir bebek 9 ay 10 gününe kadar doğum yapar?​

37 haftaya kadar doğum olursa bu erken doğumdur, bebek belli sıkıntılar yaşayabilir, ama genelde sorunsuz atlatılır. 40+0a Beklenen Doğum Tarihi (BDT) denir, 9 ay 10 günün dolduğu tarihtir. Ama her bebek 9 ay 10. gün doğmaz. Kimi 9 ayını doldurduğu gün doğar, kimi benim gibi 9 ay 20 günlük.

1 haftalık hamile kaldığınız gündür?​

1 haftalık hamile kaldığınız gündür?
O gün gebeliğin 1. günü kabul edilir. Yani 14. güne gelindiğinde hesaplama çarkı sizi 2 haftalık gebe gösterir ama aslında daha o gün gebe kaldığınız gündür. Aradan yine 14 gün geçip, adet olmanız gereken gün gelip olmadığınızda, yani gebe olduğunuzu fark ettiğiniz gün, hesaba göre 4 haftalık gebesinizdir, ama bebek oluşalı daha 2 hafta olmuştur.

Ne kadar uzun bir süren hamileliğiniz?​

Hamileliğinizin sonu, anneliğinizin ise başlangıcı, pek yakında! Duygusallığınız ve dalgınlığınız en üst düzeyde olabilir. 39 haftada eğer ortalama kiloya sahip bir kadınsanız yaklaşık 11 ile 15 arasında kilo almanız beklenir.

Hamilelik hesaplama konusunda bazen kafa karışıklıkları yaşanabiliyor, özellikle de hamilelik dönemi hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan kişiler için. Doktorların gebelik yaşı hesaplama yöntemi genellikle son adet tarihine göre yapılmaktadır. Dolayısıyla doktor, ultrasonda bebeğin boyunu ölçerken "6 haftalık" dediği zaman, aslında anne adayının son adet tarihine göre 6 haftalık hamile olduğunu ifade etmektedir. Bu durum bazı insanlar arasında yanlış anlamalara sebep olabiliyor.

Özellikle bebeklerin büyüklüğü ve gelişimi konusunda da bazı bilgiler paylaşmak istiyorum. 22-24 haftalarda bir bebek 500 grama ulaştığında doğarsa yaşayabilir sınıra ulaşmış olur. Bu ağırlık öncesi düşük, sonrası erken doğum olarak kabul edilir. 28 haftadan önce doğan bebekler ise extrem prematür olarak nitelendirilir. 37 haftaya kadar doğum olursa, bebek erken doğum olarak kabul edilir ve bazı sıkıntılar yaşayabilir, ancak genellikle sorunsuz bir şekilde atlatılır. Bebeklerin doğum yapma zamanı farklılık gösterebilir, beklenen doğum tarihi genellikle 9 ay 10 gün olarak kabul edilir ancak her bebek bu tarihte doğmaz.

Hamilelik sürecinde 1 haftalık hamilelik hesabı dikkate alınabilir. Hamile kaldığınız gün gebeliğin 1. günü olarak kabul edilir. Dolayısıyla, 14. güne geldiğinizde hesaplamalar sizi 2 haftalık gebe olarak gösterebilir, ancak aslında o anda gebe kaldığınız gündür. 14 gün daha geçtikten sonra, adet döneminiz gelmesi gerekirken gelmezse ve gebe olduğunuzu fark ederseniz, hesaba göre 4 haftalık gebelik sürecinde olabilirsiniz, ancak bebek oluşumunun başladığı gün itibariyle 2 haftalıksınız.

Hamilelik sürecinde kilo alımı da önemli bir konudur. Ortalama kiloya sahip bir kadın için, 39 haftalık hamilelik sürecinde 11 ile 15 kilo arasında kilo alması beklenir. Bu süreçte duygusal ve fiziksel olarak çeşitli değişimler yaşanabilir.

Ebeveyn olma süreci heyecan verici ve dolu dolu bir serüvendir. Bu dönemi doğru bilgi ve destekle geçirmek, anne adayının kendini daha rahat ve güvende hissetmesine yardımcı olabilir. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Bu süreçte kendinize iyi bakın ve doktorunuzun önerilerini dikkate alarak sağlıklı bir hamilelik geçirin.

Geri