AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir itfaiyeci ne kadar maas alir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir itfaiyeci ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Makam Şoförü | 4.250 | 6.740
İtfaiye Şoförü | 4.250 | 5.200

Bir itfaiyeci nerede çalışır?​

Bir itfaiyeci nerede çalışır?
İtfaiyeciler belediyelere bağlı olarak faaliyet gösteren İtfaiye Müdürlüklerinde görev alırlar. Trafik kazaları, orman yangıları gibi olayların günümüzde oldukça yaygın bir hal alması dolayısıyla itfaiyecilerin iş olanakları da günden güne artış göstermektedir.

İtfaiye nasıl bir meslek?​

İtfaiye nasıl bir meslek?
İtfaiyeci olan kişi öncelikle yangınlara müdahale eder. Ev, araba, iş yeri veya herhangi bir yerde yangın olduğu zaman itfaiye çağrılmaktadır. Olay yerine gelen itfaiye ekibi öncelikle yangını kontrol altına alarak zor durumda kalan insanlara yardımcı olur. Bu müdahale programlı ve planlı bir şekilde yapılmaktadır.

İtfaiye haftada kaç gün çalışır?​

İtfaiye personelinin çalışma süresi ve saatleri 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın, hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde 24 saat iş 48 saat istirahat şeklindedir.

İtfaiye yangın dışında hangi alanlarda çalışır?​

İtfaiye yangın dışında hangi alanlarda çalışır?
İtfaiye teşkilatları yangınla mücadele dışında ne tür olaylara müdahale ediyor? Kısaca cevap vermek gerekirse itfaiye teşkilatları, emniyet ve asayiş olayları haricinde acil olaylara müdahale eder.

İtfaiye meslekten sayılıyor mu?​

İtfaiye meslekten sayılıyor mu?
Bu yönetmelik hem mesleki yeterlilik adına birçok alanda eksik kalıyor, hem de yönetmelik gereğince itfaiyeciler meslek grubu sayılmadıklarından çalışanların ek göstergeleri düşük tutuluyor.

İtfaiye meslek değil mi?​

Türkiye’de onca yangınlarda bugünlerde gece gündüz mücadele eden itfaiye teşkilatına verilen önemden bahsedecek olursak, halen meslek grubu olarak görülmemekte! Evet yanlış duymadınız itfaiyeci deniyor, itfaiyecilik meslek yüksekokulları var lakin meslek gruplamaları yok.

Kimler itfaiye eri olabilir?​

Kimler itfaiye eri olabilir?
İtfaiyeci olmak için 30 yaşın altında olmak gerekir. Kadınlar en az 1.60 erkekler ise en az 1.67 boya sahip olmalılar. İtfaiyeciler, sadece yangın söndürmekle görevli değillerdir. Doğal afetlerde mahsur kalma, sıkışma gibi durumlarda da görev alırlar.

Itfaiyeci kaç gün çalışır?​

Itfaiyeci kaç gün çalışır?

Itfaiyeciler ayda kaç gün çalışır?​

Daha önce 24 saat çalışma 48 saat istirahat şeklinde olan mesai saatlerimiz şu an Devlet Personel Başkanlığı oluru alın-madan meclis kararı ile 12 saat çalışma 24 saat istirahat şeklinde düzenlendi. Maktu mesai olarak ayda 20 gün işe gidiyoruz 20×12=240 saat çalışıyoruz.

İtfaiye kimler olabilir?​

İtfaiye kimler olabilir?
İtfaiyeci olmak isteyenlerin kalıcı ve ya bulaşıcı bir hastalığa sahip olmamaları gerekir. İtfaiyeci olmak için 30 yaşın altında olmak gerekir. Kadınlar en az 1.60 erkekler ise en az 1.67 boya sahip olmalılar. İtfaiyeciler, sadece yangın söndürmekle görevli değillerdir.

İtfaiye atamaları nasıl oluyor?​

İtfaiye atamaları nasıl oluyor?
En az lise mezunu vatandaşların müracaat edebileceği İBB 541 itfaiye alımı, en az 60 puan kriteri ile yapılacak. Erkeklerde en az 1.67, kadınlarda ise en az 1.60 metre boya sahip olma şartının aranacağı İBB itfaiye eri alımı, E-Devlet üzerinden yapılacak.

İtfaiyecilik mesleği nedir?​

Görevleri: Yangınların yanında deprem, sel gibi doğal afetlerde, her türlü patlama, çökme vb. olağanüstü durumlarda, mahsur kalma olaylarında, arama kurtarma çalışmalarında itfaiyeciler görev yapar. Genel olarak görevi hayat kurtarmaktır.

İtfaiyeci kaç gün çalışır?​

İtfaiyeci kaç gün çalışır?

Itfaiyeler kime bagli?​

Itfaiyeler kime bagli?
Belediye itfaiyesi, Türkiye’de belediyelere bağlı olarak yangın söndürme işlemi ve gelişen afetlerde ilk yardım arama-kurtarmadan sorumlu bir kamu kurumudur.

İtfaiyeci olmak için kaç yıl okunur?​

İtfaiyeci olmak için okunacak bölüm, önlisans bazında olan 2 yıllık Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümüdür. Lise ardından kişi ilgili yerleştirme sınavı ile 2 yıllık ön lisans eğitimi veren eğitim kurumlarına kayıt sağlayıp, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü’nü başarı ile bitirmelidir.

İtfaiye para alıyor mu?​

İtfaiye para alıyor mu?
İtfaiye hizmetleri ücretli midir? İtfaiyenin kurtarma ve söndürme hizmetleri (afet, yangın ve kazalarda) ücretsizdir. Harici durumlarda su verme, su çekme, merdiven ve refakat hizmetleri her yıl belediye meclisince kararlaştırılan ücret karşılığı gerçekleştirilmektedir.

İtfaiye hangi iş koluna girer?​

İtfaiye hangi iş koluna girer?
Yangın söndürme faaliyetlerini yürüten kuruluşa itfaiye adı verilmiştir. Bu kuruluşlarda görev alıp yangın söndürme faaliyetlerinde görev alan ve vatandaşların can güvenliğini sağlamakla görevli kişilere itfaiyeci denir.

5411.05 meslek kodu nedir?​

İtfaiyeci Meslek Kodu “5411.05” olarak belirlenmiştir.

İtfaiye eri haftada kaç gün çalışır?​

İtfaiye eri haftada kaç gün çalışır?
MADDE 8 – İtfaiye hizmetleri, bayram ve genel tatil günleri de dahil, günün 24 saati aksatılmadan sürdürülür. Bu hizmetin görülmesinde itfaiye personeli postalar halinde 24 saat iş 48 saat istirahat veya 12 saat iş 24 saat istirahat şeklinde düzenlenir.

İtfaiye raporu kaç yıl geçerli?​

İtfaiye raporu kaç yıl geçerli?
İtfaiye Raporu Ücreti Belediyelerin onay vermesinin ardından ise bir sonraki onay tarihine kadar o fiyatların geçerli olması söz konusudur. Bir kere belirlenen bir fiyat bir yıl içerisindeki süre boyunca geçerlilik kazanır.

Ilk itfaiyeci kimdir?​

Dünyadaki ilk itfaiye teşkilatı Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 1720 yılında yeniçeri ocağına bağlı Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı ismi ile kurulmuştur. Bu teşkilat çıkan yangınları söndürmek ile görevliydi.

Yangın raporunu kim verir?​

Yangın raporunu kim verir?
İtfaiye hizmeti verecek bina, aktif faaliyetlerine başlamak için ihtiyaç duyacağı belgeyi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Önlem Amirliği bürolarına başvurarak alabilirler. Bu merkeze gelerek gerçekleştirecekleri ön kayıt işleminin ardından gerekli olan başvuru formunun doldurulması yeterlidir.

Üniversite okumadan itfaiye olunur mu?​

Üniversite okumadan itfaiye olunur mu?
İtfaiyeci olmak isteyen kişilerin belli bir eğitimi almış olmaları gerekir. Özellikle üniversitelerin en az iki yıllık ön lisans bölümünü bitiren kişiler itfaiyeci olabilirler. Üniversitelerin itfaiyecilik ile ilgili ön lisans bölümünü bitiren kişiler mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeliler.

İtfaiye raporu harcı ne kadar?​

2020 UCRET TARİFESİ
İTFAİYE YANGIN VE ACİL MÜDAHALE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
YANGIN ÖNLEMLERİ TETKİK VE RAPOR ÜCRETLERİ | |
1) Tetkik Ücreti (İlk Başvuru) | 100,00TL | 100,00TL
2) İtfaiye Raporu/Yangın Tedbirleri Görüşü Kapalı Alan Beher m² Ücreti | 1,00TL | 1,00TL
3) İtfaiye Raporu/Yangın Tedbirleri Görüşü Açık Alan Beher m²Ücreti | 0,50TL | 0,50TL
 
İtfaiyeci maaşları genellikle kariyer basamaklarına ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, bir itfaiye erinin en düşük maaşı genellikle 4.250 TL ile 5.200 TL arasında olabilir. Makam şoförü pozisyonunda çalışan bir itfaiyeci ise genellikle 4.250 TL ile 6.740 TL arasında bir maaş alabilir.

İtfaiyeciler, belediyelere bağlı İtfaiye Müdürlüklerinde görev alırlar. Yangınların yanı sıra trafik kazaları, doğal afetler ve diğer acil durumlara müdahale ederler. İş olanakları günümüzde artmaktadır, çünkü yangın ve acil durum olayları sıkça yaşanmaktadır.

İtfaiyeci, yangınlara müdahale eden ve acil durumlarda yardım sağlayan bir meslek mensubudur. İtfaiyecilerle ilgili genel olarak bilinen yanlışlardan biri, mesleğin meslek grupları arasında tanımlanmamasıdır. Bu durum, itfaiyecilerin çalışma koşullarını etkileyebilir.

İtfaiyeciler, sadece yangın müdahalesi yapmazlar; aynı zamanda sel, deprem gibi doğal afet durumlarında, kurtarma faaliyetlerinde ve diğer acil durumlarda da görev alırlar. Itfaiyeciler, 24 saat çalışıp 48 saat istirahat şeklinde çalışma programına tabidirler. Ayrıca, Devlet Personel Başkanlığı tarafından onaylanmadan önce mesai saatleri ve süreleri meclis kararıyla belirlenir.

Itfaiyecilerin meslek grubu olup olmadığı konusu bazen tartışmalı olabilir. Yönetmeliklerdeki eksiklikler ve meslek grubu olarak tanımlanmamaları, itfaiyecilerin ek göstergelerinin düşük tutulmasına neden olabilir.

İtfaiyeciliğin bir meslek olarak kabul edilip edilmediği konusunda farklı görüşler olabilir. Bazı durumlarda, itfaiyecilik meslek olarak kabul edilmese de, itfaiyecilerin önemli ve hayati bir kamu görevini yerine getirdikleri açıktır.

İtfaiyeci olabilmek için belirli şartlar vardır. Örneğin, itfaiyeci olmak isteyen kişilerin genellikle 30 yaşın altında olmaları, belirli bir boy uzunluğuna sahip olmaları ve hastalık taşımamaları gerekebilir. Ayrıca, itfaiyeciler yangın söndürmekten ziyade aynı zamanda doğal afetlerde ve diğer acil durumlarda da müdahale ederler.

İtfaiye teşkilatları, yangınla mücadele dışında acil durumlara da müdahale edebilirler. Örneğin, emniyet ve asayiş olayları haricinde, itfaiyeciler su verme, su çekme, merdiven ve refakat gibi hizmetleri de gerçekleştirebilirler.

Son olarak, itfaiyeciler genellikle en az lise mezunu olmaları gereken ve belirli bir fiziksel şartı sağlamaları gereken kişilerdir. İtfaiyeci olabilmek için belirli bir eğitim sürecinden geçmek ve belirli bir sınavı geçmek gerekebilir.
 
Geri
Üst