AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir isyerini kuran ya da devralan isveren durumu en gec ne kadar bir sure icinde bolge mudurlugune bildirmek zorundadir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.249
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir işyerini kuran ya da devralan işveren durumu en geç ne kadar bir süre içinde bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadır?​

İşyerinin miras yolu ile intikali halinde, yeni işveren işyeri bildirgesini ölüm tarihinden itibaren en geç üç ay içinde doğrudan kuruma vermek veya iadeli taah- hütlü olarak göndermekle yükümlüdür.” hükmüne yer verilmiştir.

İşçi işçinin amiri olur mu?​

İşçi işçinin amiri olur mu?
“., gerek sözleşmeli personel gerekse 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi bir işçi personelin memur ve amiri arasında bir hiyerarşik kademeye konulması veya bir memurun amiri olması mevzuat hükümlerine aykırıdır.

Bir işyeri kuran işveren bu durumu ne kadar süre içinde Kuruma bildirmek zorundadır?​

Bir işyeri kuran işveren bu durumu ne kadar süre içinde Kuruma bildirmek zorundadır?
5510 SAYILI KANUNDAN KAYNAKLI BİLDİRİMLER Adi şirketlerde şirkete yeni ortak alınması durumunda ise en geç yeni ortağın alındığı tarihi takip eden on gün içinde, işyeri bildirgesi ile Kuruma bildirilmek zorundadır.

Sürekli işçi neye tabi?​

Kamu Kurumlarında çalışan işçilerin tamamı 4d’ye tabidir. Yani 30 yıl önce Kamu Kurumuna yerleşen bir işçi ile taşerondan kadroya alınan bir işçi yada sonradan İş Kur üzerinden alınan bir işçi bu maddeye tabidir. Bu statüye tabi çalışan bütün işçiler kamuda daimi işçi olarak çalışır.

İş kanununa göre 37 ay sürmüş belirsiz süreli bir iş sözleşmesinin feshinden önce durumun diğer tarafa en az ne kadar süre önce bildirilmesi gerekir?​

İş kanununa göre 37 ay sürmüş belirsiz süreli bir iş sözleşmesinin feshinden önce durumun diğer tarafa en az ne kadar süre önce bildirilmesi gerekir?
b-İşi altı aydan bir buçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, sözleşmenin feshinden dört hafta önce, c-İşi bir buçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, sözleşmenin feshinden altı hafta önce, d-İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, sözleşmenin feshinden sekiz hafta önce, Karşı tarafa haber vermek zorundadır.

Işyerinin miras yoluyla geçmesi halinde kaç gün içinde işyeri bildirgesinin verilmesi zorunludur?​

Işyerinin miras yoluyla geçmesi halinde kaç gün içinde işyeri bildirgesinin verilmesi zorunludur?
Adi şirketlerde şirkete yeni ortak alınması durumunda en geç yeni ortağın alındığı tarihi takip eden on gün içinde işyeri bildirgesinin verilmesi gerekmektedir. İşyerinin miras yoluyla intikali halinde, ölüm tarihinden itibaren en geç üç ay içinde, işyeri bildirgesinin Kuruma verilmesi gerekmektedir.

4857 sayılı iş kanununa göre işyerini kapatan işveren ilgili bölge müdürlüğüne ne kadar süre içinde bildirimde bulunmalıdır?​

Maddesinde, “İş kanunu kapsamına giren nitelikte bir işyerini kuran, her ne suretle olursa olsun devralan, çalışma konusunu kısmen veya tamamen değiştiren veya herhangi bir sebeple faaliyetine son veren ve işyerini kapatan işveren, işyerinin unvan ve adresini, çalıştırılan işçi sayısını, çalışma konusunu, işin başlama …
 
İşyerini kuran ya da devralan işveren durumunu bölge müdürlüğüne en geç ne kadar bir süre içinde bildirmesi gerektiği konusunda 5510 sayılı Kanun'a göre belirli süreler bulunmaktadır. Örneğin, işyerinin miras yoluyla intikal etmesi durumunda, yeni işverenin işyeri bildirgesini ölüm tarihinden itibaren en geç üç ay içinde Kuruma vermesi veya iadeli taahhütlü olarak göndermesi gerekmektedir.

Adi şirketlerde ise yeni ortak alınması durumunda, yeni ortağın alındığı tarihi takip eden on gün içinde işyeri bildirgesinin Kuruma bildirilmesi gerekmektedir. Bu süreler kanunda belirtilen yasal yükümlülüklerdir ve işverenlerin bu süreleri dikkate alarak gerekli bildirimleri yapmaları önemlidir.

Bu kapsamda, işverenlerin işyeri kurma, devralma veya işten çıkarma durumlarında belirlenen süreler içerisinde gerekli bildirimleri yapmaları gerekmektedir. Aksi halde yasal yaptırımlarla karşılaşabilirler. Bu nedenle, işverenlerin yasal süreleri ve yükümlülükleri dikkate alarak işlemlerini gerçekleştirmeleri önemlidir.
 
Geri
Üst