AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir isyerinde asiri gurultulu calisan bir makine bulunuyorsa en son ne yapilmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir işyerinde aşırı gürültülü çalışan bir makine bulunuyorsa en son ne yapılmalı?​

Öncelikle yüksek gürültü çıkaran iş makinelerinin imkan dahilinde daha az gürültü çıkaran makinelerle değiştirilmesi sağlanmalıdır. Aynı zamanda titreşme, vurma gibi etkenler dolayısıyla gürültüye neden olan makinelerin bu kısımlarını yumuşak malzeme ile kaplayarak gürültü çıkarma düzeyi de azaltılmalıdır.

Hangi frekanstaki işitme kaybı gürültüye bağlı meslek hastalığı olarak değerlendirilir?​

Gürültüye bağlı kalıcı işitme kaybı meslek hastalığı mıdır? Gürültü zararlarının meslek hastalığı sayılabilmesi için gürültülü işte en az iki yıl, gürültü şiddeti sürekli olarak 85 desibelin üstünde olan işlerde en az 30 gün çalışılmış olması gereklidir.
Yüksek şiddette gürültüye maruz kalan kişide ne oluşur?
Aralıklı ve ani gürültü kişide ani adrenalin deşarjı yaratarak kalp atış oranını, solunum sayısını, kan basıncını arttırmakta, dikkat azalması, uyku düzeninde bozulmalara neden olabilmektedir. Ani gürültüde kalp hızı artmakta, gözbebeklerinde dilatasyon olmaktadır.

Gürültüden korunmada kaynakta alınması gereken önlemler nelerdir?​

Gürültü kaynağında alınması gereken önlemler :

Aşağıdakilerden hangisi gürültüyü kaynağında yok etmek için kullanılan kontrol önlemidir?​

Kaynağın önüne gürültü emici perdeler koymak. Maruziyet süresini ve gürültü düzeyini sınırlamak. Gürültünün hava yoluyla yayılmasını engellemek için bariyer yapmak.
İşitme kaybı hangi mesleklerde görülür?
İşitme kaybı riski altında olan başlıca meslek grupları; Taş kesme, maden cevherlerinin parçalanması, çekiçli, bilyalı değirmenler. Motor muayene eden ve onaran, motorları teste tabi tutan iş kolları Çiftçiler, sürekli olarak bahçe makinelerinin gürültüsüne maruz kalan kişiler. Ambulans şoförü

Hangisi işitme eşik değeridir?​

İşitilebilen seslerin basınç düzeyleri; 0dB (işitme eşiği) -120 dB (acı eşiği) arasında değişir. Normal bir insan 0-50 desibellik sesleri kolayca işitebilir ve bundan rahatsız olmaz. 85 dB şiddetinde bir ses veya gürültü kulakları rahatsız eder ve uzun süre sunuk kalındığında kulakta hasar oluşur.

Gürültüye bağlı işitme kaybı gürültünün hangi etkisine bağlı olarak gelişir?​

Gürültünün Etkileri. Gürültüye bağlı kronik işitme kaybı, kümülatif koklear gürültü maruziyetinin, yani birikimli mikrotravmanın sonucudur. Kokleadaki kılsı (“hairy”) hücrelerin hasarına bağlı sensorinöral tipte bir işitme kaybıdır. Geçici veya kalıcı olabilir.
Çok gürültülü bir ortamda kulak sağlığımız için ne yapmalıyız?
Gürültüye karşı kulaklarını korumaya çalışın, gürültülü ortamlarda alkol kullanmamaya özen gösterin. 7. Kulaklıkla müzik dinlerken 80-90 desibeli aşmayacak şekilde sesi açın ve 2 saatten fazla kulaklık kullanmayın. 8. Kronik hastalık durumlarında işitme sağlığı testlerinizi ihmal etmeyin.

Gürültü kirliliği kaynakları nelerdir?​

Gürültü kirliliği yaratan diğer etmenler arasında özellikle istirahat saatlerinde yayılan araba alarmları, acil durum sirenleri, çeşitli beyaz eşyalar ile ev âletlerinin gürültüleri, fabrika-makine sesleri, yapım ve onarım çalışmaları, ses çıkaran hayvanlar, ses sistemleri, hoparlörler, maç, eğlence, dini-sosyal …

Gürültü kirliliğini önlemek için ne yapabiliriz?​

Büyük Şehirlerde Gürültü Kirliliğinin Önüne Geçmek İçin Yapabileceğimiz 8 Şey
- Motorlu taşıtlarda susturucu kullanmak!
- Ses yalıtımı ihmal edilmemeli!
- 3. Korna her zaman gerekli değil!
- Kulaklık takma alışkanlığı edinilebilir!
- 5. Toplu taşıma kullanımı teşvik edilebilir!
- Yol kenarlarında ağaçlandırma teşvik edilebilir!
Yanyana 90 lik iki makine 180 dB gürültü yapar mı?
İş Güvenliği Hap Bilgiler Toplam gürültü ne kadar olur? Toplam gürültüyü hesaplarken; 1- Gürültü düzeyleri toplanmaz; (90+90)= 180 dB değildir.

Gürültü kontrolü gerçekleştirilirken nasıl bir süreç izlenmelidir?​

Gürültü ile mücadele etmede üç ana yaklaşıma gerek vardır [2-5]: 1. Gürültüyü kaynakta kontrol altına almak, 2. Gürültüyü kaynakla alıcı arasındaki alanda kontrol altına almak, 3. Gürültüyü alıcıda, gürültüye maruz kalan kişide kontrol altına almak.
 
Geri
Üst