Bir ismin tescilli olup olmadigini nasil anlariz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir ismin tescilli olup olmadığını nasıl anlarız?​

İlgilendiğiniz markayı sorgulamak için https://online.turkpatent.gov.tr/trademark-search/pub/trademark_search adresinde yer alan formu kullanabilirsiniz. Bu formu kullanarak; marka adı, başvuru sahibi, başvuru tarihi gibi bir çok kriter ile arama yapabilirsiniz.

Tescil anlamı nedir?​

Hukuki bir terim olarak tescil, gayrimenkuller üzerinde bir hakkın tesis edilebilmesi için tapu siciline düşülen kayıtlardır. Mülkiyet hakkı, geçit hakkı ve rehin hakkı gibi ayni hakların tesisinde tapu kütüğüne tescil şartı aranır.
Uzman benzerlik araştırması ne demek?
Benzerlik araştırması, yapılması düşünülen marka veya tasarım başvurusunun aynısı veya benzerleri için daha önceden yapılmış başvuru veya tesciller olup olmadığını belirlenmesi için yapılır. Araştırmanın sonucunda tespit edilen aynı veya benzer başvuru ve tesciller listelenir ve belgelendirilir.

Markamı nasıl tescil edebilirim?​

Firmalar ve ya kişiler marka tescili yaptırırken öncelikle Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yaparlar. Bunun için tüm belgelerin de eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Belgeler Türk Patent Enstitüsü’ne teslim edilir. Bu süreden itibaren başvuru kesinlik kazanır ve marka unvanı koruma altına alınır.

Markayı tescil etmek ne demek?​

Bir işletmenin ürettiği mal ya da hizmeti diğer işletmelere ait mal ya da hizmetlerden ayrılmasını sağlayan işarete marka denir. Bu işaretin yasal olarak korunması haline ise marka tescili adı verilir.
Marka tescilini kim yapar?
Kimler Marka Tescil Başvurusu Yapabilir? Türkiye’de yerleşik bulunan ticari faaliyette bulunan herkes marka tescil başvurusu yapabilir. Ayrıca Türkiye’de yerleşik Paris sözleşmesi taraf olan ülkelerden gerçek veya tüzel kişiler de marka başvurusu hakkına sahiptir.

Garanti Markası ne demek?​

Garanti Markası, marka sahibinin kontrolü altında birçok işletme tarafından ortak özelliklerini, kalitesini, marka sahibi tarafından oluşturulan standartları, coğrafi kaynaklarını garanti etmeye yarayan işarettir.Garanti Markası, marka sahibinin yönetimine hakim olduğu şirketler değil, marka sahibinin tarafsız denetim …

Marka bilinirliği nedir?​

Marka Tanıma ve Marka Bilinirliği Marka bilinirliği, hedef kitlenizin markanızı nasıl tanıdığıdır. Bu konsept, hatırlaması kolay bir marka adı, kurumsal renkler, logolar ve semboller içerir. Marka tanınırlığı markanızın görsel kimliği ile ilgilidir.
Uzman benzerlik araştırması kaç gün sürer?
Marka Başvurusu yapıldıktan sonra Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Şekli inceleme (Başvuru Evraklarının doğruluğu ) ve daha sonra Benzerlik araştırması yapılır.Bu araştırmalar ortalama 2-4 ay sürmekte olup sonucunda olumlu görülen başvurular Resmi Marka Bülteni ile 2 ay süre ile 3.şahısların itirazı için ilan …

Bir ürünün markasında olması gereken özellikler nelerdir?​

Marka özellikleri
 

Benzer Konular

Geri
Üst