AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir isletmenin uretim verimliligini etkileyen subjektif etkenler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir işletmenin üretim verimliliğini etkileyen subjektif etkenler nelerdir?​

Verimliliği doğrudan etkileyen üretim faktörlerinin yanında işgücünün yeri de çok önemlidir. İşgörenin motivasyonu, ücretinin yeterli seviyede olması, işyerinin fiziki ortamının işgörenin çalışabileceği şekilde düzenlenmesi, verimliliğinde etkili olmaktadır.

Artan verimler kanunu nedir?​

ortalama ürünü kestiği yere kadar olan bölge, • Toplam ürün önce artarak artar ve azalarak artmaya devam eder, Ortalama ürün daima artar, marjinal ürün ise azalarak artar ve maksimum olur, maksimum noktadan sonra azalmaya başlar.
Üretilen mal ve hizmetler (çıktılar) ile bu üretimi gerçekleştirmek için kullanılan mal ve hizmetler (girdiler) arasındaki ilişkidir Verimlilik mal ve hizmetlerin üretiminde kaynakların (emek, sermaye, arazi, malzeme, enerji, bilgi, zaman vb.) etken ve etkili kullanımıdır.
Işletmelerin verimliliğini etkileyen psikososyal faktörler nelerdir?
İşyerinde verimliği etkileyen başlıca faktörler şöyle sıralanabilir:
Azalan verimler yasası neden olur?
Azalan verimler kanunu, ek bir üretim faktörü eklemenin çıktıda daha küçük artışlara neden olduğunu belirtir. Bir miktar optimal kapasite kullanımından sonra, daha büyük miktarlarda bir üretim faktörünün eklenmesi kaçınılmaz olarak birim başına düşen artan getiri sağlayacaktır.

Eş ürün eğrilerinin özellikleri nelerdir?​

Eş ürün Eğrilerinin Özellikleri  Eş ürün eğrisi üzerindeki her noktada çıktı düzeyi aynıdır.  Orijinden uzaklaştıkça eş ürün eğrisi daha yüksek çıktı düzeyini ifade eder.  Eş ürün eğrileri birbirlerini ve eksenleri kesmezler.  Eş ürün eğrileri negatif eğimlidir.