Bir isletmenin tedarik zinciri yonetimi nasil gerceklestirilmektedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
248.660
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bir işletmenin tedarik zinciri yönetimi nasıl gerçekleştirilmektedir?​

Öncelikle, üretimi yapılacak hizmet veya ürün için gerekli hammadde temini sağlanır, üretime geçilir ve dağıtım kanalları belirlenerek perakendeci ve toptancı firmalara buradan da ürünün son tüketiciyle buluşacağı kanallara ulaştırılır. Ürünlerin sevkinde ve depolanmasındaki maliyetler de bu süreç içinde yer alır.

Tedarik zinciri elemanları nelerdir?​

Bir tedarik zinciri, müşteri talebinin yerine getirilmesinde doğrudan veya dolaylı olarak rol alan bütün tarafları kapsamaktadır. Bu taraflar, üreticiler, tedarikçiler, taşıyıcılar, depolar, perakendeciler ve hatta müşterilerin kendilerinden oluşur.
Tek aşamalı tedarik zinciri nedir?
Tek aşamalı tedarik zinciri, hammaddelerin elde edilmesi, üretim ve dağıtım süreçlerindeki malzeme akış fonksiyonlarını birleştirir. Bu çeşit tedarik zinciri birçok bilgi işleme ve karar verme fonksiyonlarını da içerir. Çok aşamalı tedarik zincirlerinde birden fazla işletme süreç içinde yer alır.
Tedarik zincirinde dar boğaz oluşturacak malzeme ne demektir?
Darboğazlar bir süreci yavaşlatan veya geciktiren aksaklıklar veya engellerdir. Bir darboğaz, tüm sistemin performansının veya kapasitesinin tek veya sınırlı sayıda bileşen veya kaynak ile sınırlı olduğu bir olgudur.

Lojistikte darboğaz nedir?​

Bir darboğaz, tüm sistemin performansının veya kapasitesinin tek veya sınırlı sayıda bileşen veya kaynak ile sınırlı olduğu bir olgudur. Süreç yönetiminde darboğaz ise maksimum üretim kapasitesinde işleyebileceğinden daha fazla iş talebi alan bir çalışma aşamasıdır.

Darboğaz modeli nedir?​

Her işletmede mutlaka daha çok para kazanmayı engelleyen kısıtların bulunduğunu savunan darboğaz teorisi, bu kısıtların tespit edilip, etkin bir şekilde yönetilmesi ve buna bağlı olarak sistemin çıktılarının arttırılması için geliştirilen bir yönetim felsefesidir.
 
Geri
Üst