- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Bir işlemci hangi özelliklere göre satın alınır?
Anakartınızın İntel ya da AMD işlemci tipinden hangisini desteklediğini öğrenmeli ve ona göre işlemci satın almalısınız. İşlemci satın alırken anakarta uygun soket yapısı ve yonga setine sahip işlemci seçmelisiniz. Günümüzde işlemci soket yapıları iki tiptedir.Bir işlemci alırken nelere dikkat etmek gerekir?
İşlemci Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?- Bütçeyi ve ihtiyacı belirlemek.
- İşlemcinin, anakartın soketini öğrenmek.
- Frekans değeri her şey demek değildir.
- İncelemeleri okuyun, izleyin.
- Overclock (Hız aşırtma) desteği.
- İşlemci modellendirmelerini iyi anlamak.
Bir işlemcinin iyi olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Kilopat
Işlemcim nasıl?
Sistem Bilgisi’ni seçin. Şu şekilde: Windows tuşu klavyeniz üzerinde mevcut değil, farenizi kullanarak, ekran sol alt köşesindeki Windows simgesine gidin, sağ tıklayın ve seçin Sistem. İşlemcinin adını ve numarasını şu numaradan kontrol edin: Işlemci Bilgi.
Işlemcide en önemli şey nedir?
CPU olarak bilinen işlemci, bilgisayarın işini yapmak için ihtiyaç duyduğu talimatları ve işlem gücünü sunar. İşlemciniz ne kadar güçlü ve güncelse, bilgisayarınız görevlerini o kadar hızlı tamamlar. Daha güçlü bir işlemci edinerek, bilgisayarınızın düşünmesine ve daha hızlı çalışmasına olanak tanıyabilirsiniz.GHz işlemci nedir?
GHz, saat hızı olarak tanımlanmaktadır. Çekirdek kadar işlemciler için önemli olan GHz, performans için önemlidir. Saat hızı, bir saniye içerisinde gerçekleştirilebilecek maksimum işlemi ifade etmektedir. Bir işlemcin yapılacak işlemi GHz ile sınırlandırılmıştır.İşlemci özelliği nasıl öğrenilir?
İşlemcinizin kaç çekirdekli olduğunu öğrenme
- CTRL + Shift + ESC tuşlarına basarak Görev Yöneticisi ‘ni açın.
- Bilgisayarınızda kaç çekirdek ve mantıksal işlemci olduğunu görmek için performans sekmesini seçin.
İşlemci hızını nasıl öğrenebilirim?
Klavyenizden Windows + R kısayolu ile çalıştır penceresini açıyoruz, Çalıştır kutusuna dxdiag yazarak Enter tuşuna basın, Dxdiag kutusu açıldığı zaman burada gerçek işlemci hızı ve bilgisayarınızın kaç işlemcili olduğunu görebilirsiniz.