Bir isi cok iyi bilen ne denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bir işi çok iyi bilen ne denir?​

Erbap nedir? Bir işten anlayan, bir işi iyi yapan kimse. Erbap kelime anlamı: Becerikli, Ehil, Mâhir, Nitelikli Işçi.

Uzman usta ne demek?​

Uzman kelimesi Türkçe’de “usta, sanatkâr, mahir” anlamına gelir. Türkçe uz “usta, sanatkâr, mahir” sözcüğünden +mAn sonekiyle türetilmiştir.
Işi bilene ne denir?
Bilgisi olan, bilgin, alim. Bilgili, görgülü, anlayışlı.

En iyi ustaya ne denir?​

Mahir : Uzman, işini iyi bilen, usta.

Usta nedir ne anlama gelir?​

Bir zanaatı gereği gibi öğrenmiş olan ve kendi başına yapabilen kimse. Zanaatçılar için san. Eli uz, işinin eri, becerikli, mahir.
Işi ehline bırakmak ne anlama gelir?
(İşi ehline bırakmak) bir yerde YÜCE ALLAH’IN EMRİ GİBİDİR. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de mealen şöyle buyrulur: “Muhakkak ki Allah, emanetleri sahibine teslim etmenizi ve insanlar arasında hakemlik yaptığınız zaman adaletle hükmetmenizi emreder.”

Işini ehliyle yapan ne demek?​

Bir işin ustası, o işte becerikli, mahâretli, ehliyetli, muktedir, yeterli kimse: “İşi ehline bırak.” Ehl olan kadrin bilir ben cevheri medh eylemem (Nef’î).

Usta diye kime derler?​

Usta diye keçi büzüğüne derler yani keçinin g.tüdür.
Usta argo ne demek?
bazı yörelerde keçi yerine koyun denildiği de tecrübe edilmiştir. – “lan iyi de ne alaka amk” diyenler için açıklama: şimdi bu keçi hayvanı dışkısını hep aynı ebatta atarmış, malzemenin hepsi standart çıkarmış, işte onun için malum bölgeye “usta” denirmiş.

İşi ehline vermek ifadesinden ne anlıyorsunuz?​

Bir işin yapılmasını, bu işte bilgi ve becerisi olan, kabiliyeti olan, eğitim görmüş, çalışmış, ustası olan, o işi çok iyi yapan kişiye vermek demektir.

İşi ehline vermek ne demek kısaca?​

Kur’an-ı Kerim’de ve hadis-i şeriflerde, işlerin ehli olana yani layık olduğu kimselere verilmesi emrediliyor. Görev yerlerinin emanet olduğu, bu emanetlere riayet edilmesi ve uyulması emredilmektedir.
Benim Ehlim ne demek?
Kişinin kendi uzmanlık alanında yeterli, yetkili ve uzman olmak anlamlarını taşır.

Geri