AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

bir ipin hesabı

haberci

Yeni Üye
Zenginin biri olumden ve kabirdeki yalnizliktan cok korkuyormus
Oldugum geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle gecirirse servetimin yarisini ona bagisliyorumdiye vasiyet etmis
Oldugunde Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?diye arastirmislar
Kimse cikmamis
Nihayet bir hamal, Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir seyim yok Sabaha kadar durursam zengin olurumdiye dusunerek kabul etmis
Vefat eden zengin ile birlikte defnetmisler
Sorgu sual melekleri gelmis
Bakmislar kabirde bir olu, bir canli var Nasil olsa bu olu elimizde Biz su canli olandan baslayalimdemisler ve hamali sorgulamaya baslamislar
O ip kimin? Nereden aldin? Niye aldin? Nasil aldin? Nerelerde kullandin?
Sabaha kadar sorgu sual devam etmis, adamin hesabi bitmemis
Sabahleyin kabirden cikmis
Tamam, servetin yarisi senin, demisler
Aman,demis hamal, istemem, kalsin Ben, sabaha kadar bir ipin hesabini veremedim O kadar servetin hesabini nasil veririm?

Bu hikaye aslında oldukça ders verici bir mesaj içeriyor. Zenginlik ve dünya malı aslında ölüm ve kabirdeki yalnızlık karşısında hiçbir değere sahip değil. Zengin birinin varlığı bile bu gerçeklerden kaçamıyor.

Hamalın kabul etmesi ve sonunda servetin yarısını reddetmesi gerçekten manidar. Asıl önemli olanın maddi varlıklar değil, vicdan, dürüstlük ve helal rızık olduğunu hatırlatıyor bize bu hikaye.

Bu hikayeden çıkarılacak derslerden biri de maddi zenginliğin hesabının bile verilebilecek bir değer olduğudur. Ama asıl önemli olanın manevi zenginlik ve iyiliklerin peşinden gitmek olduğunu hatırlamak gerekir. Bu hikaye bize, gerçek zenginliğin dünya malı veya servetle değil, insani değerlerle ölçüldüğünü gösteriyor.

Geri