AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir insana nasil dua edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir insana nasıl dua edilir?​

(Ebû Dâvûd, Vitir, 23/1481) rivayete göre ilk Allah’a şükür sonra Efendimiz (SAV)’e salavat ve en sonda kendi isteklerimizle dua etmeliyiz. – Vücudumuzu, helal kazançla alınmış, helal besinlerle beslemeliyiz. – Abdestli ve kıbleye dönük şekilde elleri açmalıyız. – Günahı gerektirecek isteklerde bulunmamalıyız.
Bir duada ısrarcı olmak günah mı?
Kaldı ki “Allah Teâlâ duaları kabul eder, fakat siz Âdemoğlu acele edip, ‘Allah (CC) duamı kabul etmedi’ dersiniz de duayı bırakırsınız” buyuruyor Efendimiz (SAS). Yani duada tâbiri câizse biraz ısrarcı olmak gerekiyor.
Dua nasıl Bagislanir?
DUA NASIL EDİLMELİ? SÜNNETE UYGUN TAVSİYELER…
- Şart olmasa da abdestli bir şekilde dua etmek daha iyidir,
- Dua ederken vücudun kıbleye dönük olması daha faziletlidir,
- Ashab-ı Kiram, Peygamber Efendimiz (SAV)’in kıbleye dönerek, dua ettiğini görmüştür. (
- Dua ederken eller açık bir şekilde omuz hizasına kaldırılabilir,

Gece saat kaçta dualar kabul olur?​

(Zariyat 18) Seher vakti, gecenin son altıda biridir. Gecenin ikinci yarısından sonra da dualar kabul olur. [Gece, akşam ile imsak vaktinin arasıdır.] Hadis-i şerifte, ezan okunurken dua geri çevrilmez ve ezanla kamet arasında yapılan dualar kabul edilir buyuruldu.
Bir gün içinde ne istersen kabul olacak dua?
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)
Dua neden bu kadar önemlidir?
Dua gerçekte bizi kaderimizde olana doğru yönlendirir. Duayı ettiren, sonsuz öncede kaderimizi belirlemiş olan Yüce Allah’tır. Kuran’da, “Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz” (Tekvir Suresi, 29) buyrulur. Allah’tan dileyebiliyor olmamız, O’nun dilemiş olduğunun işaretidir.
 
Geri
Üst