AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir insana lanet okumak gunah mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir insana lanet okumak günah mı?​

Bu demektir ki insanlara sövmek de bir tür lanetlemedir. Kuran, sövmenin, sadece zulme uğrayanlar için mazur görüleceğini bildirir (Nisa, 148). Yani zalime sövmek ve lanet etmek günah değildir.
Allah kime lanet eder?
“(Âyetlerimizi) inkâr etmiş ve kâfir olarak ölmüşlere gelince, işte Allah’ın, meleklerin ve tüm insanların lâneti onların üzerinedir. Onlar ebediyen lânet içinde kalırlar. Artık ne azapları hafifletilir ne de onların yüzlerine bakılır.” (2/Bakara-161.162.)

Büyü nasıl yapılır lanet?​

Lanet büyüsünün yapılabilmesi için öncelikle malzemeler elde edilmelidir. Bunlar içerisinde 10 tane kırmızı mum ve bir tane siyah mum yer alır. Aynı zamanda bir kalem ve saman kağıt gereklidir. Ayrıca büyü yaptıran kişinin parmak ucundan alınmış bir miktar kan bu büyüde kullanılır.
Allah lanet ettiğini affeder mi?
Hadislerdeki lanet ifadeleri, söz konusu günahın çirkinliğini göstermek ve yapılmaktan korkutmak içindir. Lanetin gerçekleşmesi ise, tevbe edilmemesi ve affedilmemesi şartına bağlıdır. Bu ayette açıkça, Allah bütün günahları affeder, ümitsizliğe düşmeyin diyor.

Birine lanet etmek ne anlama gelir?​

Lanet (Arapça: لعنة), Tanrının sevgi ve ilgisinden yoksun olma, beddua. Lanetleme Tanrı tarafından olursa “dünyada iyilik ve hidayetten, âhirette lutuf ve merhametten mahrum bırakma”, insan tarafından olursa “küfür, sövme, hakaret, beddua” anlamına gelir.
Lanet etmek neden tehlikelidir?
Müslümana lânet etmek, onu öldürmek gibi büyük bir günahtır. Müslümanların birbirlerine lânet değil, rahmet dilemeleri uygu. Kim ne ile intihar ederse, kıyamette onunla azâb edilir. Sahip olmadığı şeyi adayan kişinin bu adağı geçersizdir.

Peygamber Efendimiz kimlere lanet etmiştir?​

Hz. Ali (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) ribayı yiyeni, yedireni, riba akdini yazanı, sadakaya (zekata) mani olanı, dövme yapanı, dövme yaptıranı -hastalık sebebiyle olan hariç- hulle yapanı, hulle yaptıranı lanetledi.” (Nesâî, Zinet 25, (8, 147).
Allah’ın gazabı nasıl olur?
Buna göre kasıtlı olarak bir mümini öldüren (en-Nisâ 4/93), savaştan kaçan (el-Enfâl 8/16) kimseler, Allah hakkında kötü zan besleyen münafık ve müşrikler (el-Feth 48/6) ve irtidad edenler (en-Nahl 16/106) ilâhî gazaba mâruz kalmışlardır. Bunların dışında genellikle yahudiler ilâhî gazaba hedef teşkil etmişlerdir.

Lanet nasıl oluşur?​

Lanet, zarar verme amacıyla insanlara yapılan büyüdür. Verilmek istenen zarar sadece rahatsızlık vermek ve psikolojik stresten, fiziksel hastalık ve acıya, hatta ölüme kadar varmaktadır. Lanetler genellikle kara büyü ile ilişkilendirilir ve bu nedenle hafife alınmamalıdır.
Lanet olsun sana ne demek?
Lanet olsun kelimesi ise, genellikle insanların bir şeye çok sinirlendiğinde ya da üzüldüğünde, istediği bir şey gerçekleşmediğinde söylenen bir kelimedir. Lanet olsun deyimi bazen “kötü oldu” anlamında kullanılırken bazen de “ne olursa olsun” anlamında da sıkça kullanılır.

Allah hangi kadına lanet eder?​

Abdullah İbn Mes’ud (ra)’dan şöyle rivayet edilmiştir: “Allah, dövme yapan ve yaptıran kadınlara, yüzden kıl yolan ve yolduran kadınlara, güzellik için diş törpülettiren kadınlara, Allah’ın yarattığı şekli değiştiren kadınlara lanet etmiştir.”
Peygamber Efendimiz dövme için ne demiştir?
Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83–87; Müslim, Libas, 33).

Allah’ın gazabı ne anlama gelir?​

Allah’a izâfe edildiği âyetlerde gazap “lânet etmek, rahmetinden uzaklaştırmak, azap etmek, yoksulluğa, zillete ve helâke mâruz bırakmak” gibi anlamlara gelir. Kur’ân-ı Kerîm’de Allah’ın gazabı çeşitli azap türleriyle birlikte anlatılırken aynı zamanda O’nun kimlere ve niçin gazap ettiğine de temas edilir.
 
Geri
Üst