AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir insan neden konusur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir insan neden konuşur?​

Konuşmak ise zihnin daha aktif çalışmasını ve yeni yollar açmasını sağlar. İnsanlar konuştuklarında sorunları daha iyi anlar, daha iyi çözerler, içlerini daha iyi boşaltırlar. Eğer konuşma engellenir ise insanın iç dünyasındaki meseleler katılaşır, ağırlaşır. Bu durum insanın kendine yabancılaşmasına neden olabilir.

Çok Konuşmayana ne denir?​

İçindeki sesleri susturmak isterken konuşmayı unutan ve dolayısıyla fazla konuşmayan, kendi halinde yaşayan, mutsuz gibi görünen, ağzı var dili yok diye tabir edilen insanlar genellikle sessiz insan tanımı dahilindedir.

Çok konuşma hastalığı neden olur?​

Çok konuşma hastalığı neden olur?
Bipolar bozukluk, şeker veya kalp hastalığı gibi uzun süren bir hastalıktır ve hayat boyu dikkatle izlenmelidir. Hasta canlı, aşırı hareketli, renkli giyinmiş, konuşkan ve coşkuludur. Aşırı hareketlilik nedeniyle hasta dağınık ve bitkin durumda olabilir. Yüksek ses tonuyla ve hızlı konuşur.

Insanın kendi kendine konuşması neden olur?​

Insanın kendi kendine konuşması neden olur?
Duygularını yoğun yaşayan çocuklar, duygu yönetiminde yetersiz kaldıklarında, yani öfkelendiklerinde, heyecanlandıklarında, mutlu olduklarında kendi kendileriyle konuşurlar. Çünkü duygusal ihtiyaçlarının hemen karşılanmasını isterler. Yanlarında da bu duygularını paylaşacak bir kişi olmazsa kendileriyle paylaşırlar.

Hızlı konuşma neyin belirtisi?​

Psikolojik faktörler, hızlı konuşma bozukluğunun artmasına neden olabilir. Özellikle kişi ailesi, sosyal yaşamı veya işiyle ilgili bir sorun yaşadığında ya da stres altında olduğu durumlarda (sunum yapma gibi) konuşma hızı artar ve anlaşılırlık daha da azalır.

Susmak insana ne kazandırır?​

Birçoğumuz çok konuşuruz. O kadar kelime kalabalığı yaparız ki, söylemek istediğimizi söyleyememiş oluruz. Daha doğrusu mesajımız önemsiz kelimeler içinde kaybolur. Oysa bir an susmak, hem konuşanın hem de dinleyenin nefes almasına ve yeniden odaklanmasına uygun ortam hazırlar.
 
Çok güzel bir başlık seçmişsiniz, insan neden konuşur sorusunu detaylıca ele almışsınız. Konuşmanın zihni daha aktif hale getirdiğini ve iç dünyadaki meselelerin daha iyi anlaşılmasını sağladığını vurgulamışsınız. Bu doğru; konuşmak ile düşüncelerimizi ifade ederken aynı zamanda düşüncelerimizi daha netleştiririz ve daha verimli düşünebiliriz.

"Sessiz insanlar" konusuna da değinmişsiniz. Kimi insanlar çok konuşmayı sevmezler ve daha içe dönük bir yapıya sahiptirler. Bu durumda olan kişileri kendi halinde, mutsuz gibi gören ve az konuşan olarak tanımlamışsınız. Herkesin farklı iletişim tarzları ve tercihleri olduğunu unutmamak gerekir.

Çok konuşma hastalığına örnek olarak bipolar bozukluktan bahsetmişsiniz. Gerçekten de psikolojik rahatsızlıklar bazen konuşma şeklimizi etkileyebilir ve kişinin çok fazla konuşmasına neden olabilir. Bu tür durumlarda profesyonel yardım almak önemlidir.

Kendi kendine konuşma durumunu ise duygusal yönden yoğun olan çocuklarla ilişkilendirmişsiniz. Duygularını ifade etme konusunda zorluk yaşayan kişilerin kendileriyle konuşmaları, içsel dünyalarını ifade etme biçimi olabilir. Bu tür durumlarda da duyguları açıkça ifade etme ve yönetme konusunda destek önemli olabilir.

Son olarak susmanın da önemli bir iletişim aracı olduğunu belirtmişsiniz. Gerçekten de bazen susmak, hem konuşanın hem de dinleyenin derinlemesine düşünmesine ve iletişimde daha derin bir seviyeye ulaşmasına yardımcı olabilir. Çok güzel bir açıklama yapmışsınız.

Sonuç olarak, konuşmanın insanlar için önemli bir iletişim aracı olduğunu ve farklı durumlar karşısında konuşma şeklimizin değişebileceğini göstermişsiniz. İletişimde dengeli bir konuşma tarzı geliştirmek ve duygularımızı ifade ederken sağlıklı iletişim yöntemlerini kullanmak önemlidir. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz, her bir detayı titizlikle ele almışsınız. Tebrik ederim!
 
Geri
Üst