AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir insan neden hic bisey yapmak istemez?

Editör

Yeni Üye

Bir insan neden hic bisey yapmak istemez?​

Hiçbir şey yapmak istemiyormuş gibi hissetmek, stresli veya tükenmiş olduğunuzun bir işareti olabilir. Bazen ara vermek ve kendinize biraz zaman ayırmak yapabileceğiniz en iyi şeydir. Kendinize, başarmanız gerektiğini düşündüğünüz şeylerle ilgili beklentilerinizden vazgeçtiğiniz bir “ruh sağlığı günü” vermeyi düşünün.

Hiçbir şey yapmak istemiyorum ne yapmalıyım?​

Hiçbir şey yapmak istemiyorum ne yapmalıyım?
Güneş ışığından faydalanın. Uyku düzeninizi sağlamaya çalışın. Sevdiklerinizin sesini duyun ve yalnız olmadığınızı hissedin. Çalıştığınız ortamda, panjur ve perdeleri açarak, pencerelerin yakınında oturarak doğal ışık miktarını arttırmaya çalışın.

Depresyonla nasıl başa çıkılır?​

Depresyondan Kurtulmak İçin…
- Yakınlarınız ve özellikle aileniz ile daha fazla vakit geçirin.
- Duygularınızı ifade edin, diğer insanların ne hissettiğine verdiğiniz önem kadar kendi duygu ve ihtiyaçlarınızı da gözetin.
- Depresyon döngüsünü unutmayın!
- Geçmişe odaklı olmayın.
- Olumlu duygu ifadelerini artırın.

Depresyon Testi Nedir?​

Depresyon Testi Nedir?
Depresyon testi, depresif belirtilerin şiddetini ölçmek amacıyla hazırlanmış bir ölçektir. Depresyon kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde olumsuz etkileyen klinik bir durum olduğundan test sonucunuzun orta ve üzeri çıkması durumunda lütfen bir ruh sağlığı uzmanından destek alın. Depresyon tedavisi olan bir durumdur!

Depresyondan nasıl kurtulurum?​

Depresyondan en hızlı nasıl çıkılır?​

Depresyondan en hızlı nasıl çıkılır?
Bu yazımızda depresyon ile mücadelede uygulayabileceğiniz 5 yeni ve etkili yöntemi bulabilirsiniz:
- Geleceğe bakış açınızı değiştirin.
- Akdeniz Diyeti Depresyonu Önleyebilir.
- 3. Kendinizi Bir Grup ile Özdeşleştirin.
- Sosyal Medyadan Bir Hafta Uzaklaşın!
- Sokratik Sorgulama Tekniğini Öğrenin.

Depresyonda olan insan nasıl anlaşılır?​

Depresyonda olan kişi karamsar, ümitsiz ve mutsuz olur. Her zaman kendini yalnız ve hüzünlü hisseder. Çevresindekilere karşı ilgisizleşmeye başlayan bireyde, huzursuzluk ve iç sıkıntısı gibi duygular hemen ön plana çıkar. Günlük yaşantısını engellemeye kadar giden bu duygu durumları aylarca sürebilir.

Ağır Depresyondan nasıl kurtuldum?​

Ağır Depresyondan nasıl kurtuldum?

Ağır bir depresyondan kurtulmak bir süreç gerektiren ciddi bir durumdur. Bu süreçte profesyonel destek almak ve kendinize iyi bakmak önemlidir. İşte ağır depresyondan kurtulma sürecinde yapabileceğiniz bazı adımlar:

1. **Profesyonel Yardım Alın:** Bir ruh sağlığı uzmanından destek almak depresyonla başa çıkmak için önemli bir adımdır. Psikolog veya psikiyatrist gibi uzmanlar size doğru tedavi ve destek sunabilirler.

2. **İlaç Tedavisi:** Doktorunuzun önerisiyle gerekli görülürse antidepresan ilaçlar kullanabilirsiniz. Bu ilaçlar semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

3. **Düzenli Egzersiz:** Düzenli egzersiz yapmak endorfin salgılanmasını artırarak ruh halinizi iyileştirebilir. Yürüyüş yapmak, yoga veya spor gibi aktiviteler depresyonla mücadelede faydalı olabilir.

4. **Sağlıklı Beslenme:** Sağlıklı ve dengeli beslenme depresyonla mücadelede önemli bir rol oynar. Bol miktarda sebze, meyve, protein ve kompleks karbonhidrat tüketmeye özen göstermek faydalı olacaktır.

5. **Uyku Düzeni:** Yeterli ve düzenli uyku depresyonla mücadelede önemli bir faktördür. Uykusuzluk depresyon belirtilerini kötüleştirebilir, bu yüzden düzenli bir uyku programı oluşturmak önemlidir.

6. **Rutin Oluşturun:** Günlük rutin oluşturmak, kendinize hedefler koymak ve küçük adımlarla ilerlemek depresyonla mücadelede yardımcı olabilir.

7. **Sosyal Destek:** Aileniz, arkadaşlarınız veya destek gruplarıyla iletişim kurarak duygularınızı paylaşabilir ve destek alabilirsiniz. Kendinizi yalnız hissettiğinizde çevrenizdeki insanlardan destek istemek önemlidir.

Unutmayın ki depresyon ciddi bir rahatsızlıktır ve kendi başınıza üstesinden gelmeye çalışmanız zor olabilir. Profesyonel yardım almak ve yukarıda belirtilen adımları uygulamak depresyondan kurtulma sürecinizi destekleyebilir.

Geri