AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir insan neden hep susar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir insan neden hep susar?​

İnsanlar susar, çünkü ağızlarından çıkan cümlenin çarpıtılarak aleyhlerine kullanılacağını düşünürler. Sessizlik bazen, kitlelerin protestosu olabilir. Bu sükunet biçimi, yönetime karşı sessiz, ama derin bir tepkidir.
Karşılıklı susmak ne anlama gelir?
genelde ortada herhangi bir ‘olmaması gereken şey’ olduğunda ortaya çıkar. hoş değildir. genelde sıkıntı verici bir durumdur.
Susmak neden iyidir?
Başka şeyler konuşmak için susar. Ya da en basiti; içinden konuşmak gelmediği için susar. Susarak süründürürsün, susarak delirtirsin, susarak öldürürsün, susarak ezersin; hepsi doğru olabilir, bunlara inanıp peşlerinden gidebiliriz. Ve fakat susmanın en iyi yanı şu olsa gerek; susarak kendine güzelleşirsin.

Susarak konuşmak ne demek?​

susarak konuşmak; susarak anlatmaya, susarak anlaşmaya engeldir. chesterton “susmak dayanılması çok güç bir cevaptır” demiş, susmak kabullenmektir, susmak suça ortak olmaktır, sükut ikrardan gelir gibi birçok inanış da belleğimizde olduğuna göre elbette de susarak konuşmak mümkündür.
Susmak iyi bir şey mi?
Konuşarak anlatılmaz her şey, bazen susmak yeter aslında. Konuşmak bir ihtiyaçtır ama susmak da anlayana iyi bir cevaptır. Hatta filozoflara göre susmak, huyların efendisidir. Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabilir.
Bir erkek neden susar?
Peki bir erkek neden susar? Erkeklerin susmalarının önemli bir nedenin başında kızgın olmaları geliyor. Birçok erkeğe göre öfkelendiklerinde; rencide edildiklerinde, eleştirildiklerinde, saygısız olarak atfettiğinden, yalnız kaldıklarında yahut üzüldüklerinde verdikleri tepkilerdir.
Sessizlikte esenlik vardır. Susan aklını başına alır, daha derin ve dingin düşünür. Kendini daha iyi denetleyebilir. İnsan ilişkilerini, yaşam sorunlarını, planlarını olumlu ve doğru çözmek, gerçekleştirmek yolunda kararlarını daha gerçekçi alabilir.
Susmak mı konuşmak mı?
“Konuşmak mı susmak mı?” Bunun ölçüsünü Hz. Peygamber gayet güzel özetlemiş: “Ya hayırlı konuş ya da sus!” Hayırsız konuşacaksak veya hayırlı konuşsak bile konuşmamız kötü sonuçlar doğuracaksa susmak daha hayırlıdır. Böyle durumlarda susmak büyük fazilettir.
 
Geri
Üst