AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir insan beyin kapasitesinin yuzde yuzunu kullanmaya baslarsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.894
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir insan beyin kapasitesinin yüzde yüzünü kullanmaya başlarsa ne olur?​

Eğer beynin sadece yüzde onu kullanılıyor olsaydı kullanılmayan bölgelere verilen hasarlar beynin ve vücudun performansını etkilemezdi. Gerçekte ise beyinde hasar görüp bir yetenek kaybına yol açmayacak bir bölge yoktur. Beynin en küçük bölgelerine verilen en küçük bir hasarın bile çok büyük etkileri olabilir.

Otizm hastaları beyninin yüzde kaçını kullanıyor?​

Otizm hastaları beyninin yüzde kaçını kullanıyor?
Tümör veya kanama gibi büyük bir sıkıntıda % 90’ı baskı altında olsa dahi beyin kendisini kompanse edebiliyor. Yani % 10’unu kullanmak bile yetiyor.

Beynimizin yüzde kaçını kullanıyoruz ekşi sözlük?​

Beynimizin yüzde kaçını kullanıyoruz ekşi sözlük?
günlük alınan glikozun %20’si beyne harcanır. bu oran çocuklarda %50, bebeklerde ise %60’a tekabül eder. eğer beynimizin %90’ı gereksiz olsaydı evrimin onu çoktan atması gerekirdi. hücreler sürekli çalışır olmazsa bu onların gereksiz olduğunu kanıtlar.

Otizm beyni nasıl çalışır?​

Otistik çocuklarda belli beyin bölgelerinde daha az nöron ve azalmış dendritik dallanma görülmektedir. Tüm beyin büyüklüğünde %5-20 oranında artış, beynin tüm yapısındaki bir genişleme ile detay yapıda bozulma (beyin hacminin daha fazla olması şizofreni ve anksiyete de görülen bir durum) izlenmiştir.

Otizm nörolojik bir hastalık mı?​

Otizm nörolojik bir hastalık mı?
Otizme veya otistik belirtilere yol açan bir çok nörolojik ve genetik hastalık vardır. Bu hastalıkların çok azı klinik tabloya eşlik ederken otizm tanılı olguların çoğunun nedeni bilinmeyen (idiyopatik) grupta olduğu unutulmamalıdır. Otizm erken çocukluk çağının oldukça sık görülen ciddi hastalıklarından birisidir.

Beyin de su var mı?​

Beyin de su var mı?
Esasında vücudumuzun tamamının %75’inin sudan oluştuğunu hepimiz biliriz. Ancak oldukça sıkışık (kompakt) yapılı beynimizin de %78-80 arasının sudan oluştuğunu söylememiz sizi şaşırtabilir.
Atipik Otizm tamamen iyileşir mi?​
İlerleyen yaşla tanı değişebilir ve durum bir kişilik özelliğine dönüşebilir. Otistik belirtiler zamanla kaybolabilir; iyi eğitimle ve elverişli şartlarda durum tamamen normale dönebilir.
 
İnsan beyni hakkında oldukça ilginç ve önemli bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim. Beyin hakkında doğru bilgiler paylaşmak, toplumda daha fazla farkındalık yaratmaya yardımcı olabilir.

Beynin tam kapasitesini kullanma konusu genellikle bir efsane olarak kabul edilir. Beynin tüm kapasitesini kullanmaya başlarsak ne olacağı konusu aslında pek çok farklı yanıtı olan bir konudur. Beyin, farklı bölgeleri farklı işlevler için kullanır ve sürekli olarak aktiftir. Beyin, zaten vücuda en uygun şekilde enerji harcamak için düzenlenmiştir ve tüm kapasitesinin sürekli çalışması bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.

Otizm konusunda verdiğiniz bilgiler de çok faydalı. Otizm, karmaşık bir nörogelişimsel bozukluktur ve genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucunda ortaya çıkabilir. Otizm spektrum bozukluğu, kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterebilir ve erken tanı ve uygun destekle bireylerin yaşam kalitesi artırılabilir.

Beyinde su bulunduğu konusuna gelince, evet, beyinde de su bulunmaktadır. Beynin çoğu sudan oluşur ve sulandığı düşünülen birçok bileşen içerir. Beyin, sağlıklı işlevleri sürdürebilmek için uygun miktarda suya ihtiyaç duyar.

Son olarak, atipik otizmin seyrine ilişkin verdiğiniz bilgiler çok önemli. Otizm spektrum bozukluğu, kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterebilir ve bazı durumlarda belirtiler zamanla azalabilir ya da tamamen kaybolabilir. Erken tanı ve uygun destekle bireylerin yaşam kalitesi artırılabilir.

Bu konularda bilgilendirici paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim. Eğer daha fazla bilgi veya başka bir konuda sorunuz varsa, memnuniyetle yardımcı olurum.
 
Geri
Üst