AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir hucreyi para birimi cinsinden tanimlamak icin ne yapilmalidir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.685
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir hücreyi para birimi cinsinden tanımlamak için ne yapılmalıdır?​

Web için Excel ‘de sayıları para birimi olarak biçimlendirme
- Biçimlendirmek istediğiniz hücreleri seçin ve sonra, Giriş sekmesindeki Sayı grubunda, Sayı Biçimi kutusundaki aşağı oka tıklayın.
- Para Birimi’ni veya Finansal’ı seçin.

Para basma neye göre yapılır?​

Para basma neye göre yapılır?
Para neye göre basılır? Bir ülkenin para basabilmesi ve parayı piyasaya sürebilmesi için, basacağı kadar paraya bir karşılık bulması gerekir. Bir tane hariç olmak üzere, piyasada bulunan basılmış her paranın karşılığı vardır. Bir ülkedeki paranın karşılığı, o ülkenin hazinesinde bulunan altına eş değerdir.

Excel’de hücrede para birimi görünürken nasıl hesaplama yapabilirsiniz?​

Excel’de hücrede para birimi görünürken nasıl hesaplama yapabilirsiniz?
İpucu: Para Birimi biçimini hızla uygulamak için, biçimlendirmek istediğiniz hücreyi veya hücre aralığını seçin ve Ctrl+Üst Karakter+$ tuşlarına basın. Para Birimi biçimi gibi Finansal biçimi de para değerleri için kullanılır.

Excel’de TL nasıl eklenir?​

Excel programında ise, TL işaretinin yapılmak istenen yerine gelindiği takdirde Alt GR + T tuşuna basılı tutulduğunda ilgili yerde gene TL işareti çıkacaktır. Bu sayede hem Word hem de excel programlarında klavye üzerinden kısaca ve kolayca TL işareti yapılmış olmaktadır.

Bankalar para basar mı?​

Bankalar para basar mı?
Bankalar -hepimizin gözlemlediği gibi- krediyi mevduattan vermez. Bu durum da bizi ilk soruya götürür: Merkez bankası (darphane) sadece kağıt para ve madeni para basar. Elektronik parayı ise mevduat bankaları kredi vererek “basar.” Yani sadece merkez bankası değil bankalar da para basar.

Türkiye kendi başına para basabilir mi?​

Türkiye kendi başına para basabilir mi?
Para basmak (emisyon) işlemini ülkemizde Merkez Bankası kontrol eder ve parayı kafasına göre basamaz. Çünkü devletler, dolaşıma para sokabilmek için bir karşılık göstermek durumundadır. Yani para basabilmek için, elinizde (hazinenizde) altın rezervi olması gerekir.

Türkiye para basabilir mi?​

Türkiye’de para basma yetkisini elinde bulunduran tek kurum Merkez Bankası’dır. Merkez Bankası da bu yetkiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden alır. TBMM ise, bu yetkiyi süresiz bir şekilde Merkez Bankasına devretmiştir. Merkez Bankası insanların isteği üzerine para basamaz.
 
Paragraflardan elde edilebilecek bazı bilgileri aşağıda özetleyerek sunabilirim:

1. Para birimi cinsinden bir hücreyi tanımlamak için Excel'de sayıları para birimi olarak biçimlendirme yapabilirsiniz.
2. Bir ülkenin para basabilmesi için basacağı paraya karşılık bulunması gerekir. Parayı piyasaya sürebilmek için karşılığının olması önemlidir.
3. Excel'de hücrede para birimi görünürken hesaplama yapmak için, Ctrl+Üst Karakter+$ tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
4. Bankalar da para basabilir; elektronik parayı mevduat vererek "basarlar". Kağıt para ve madeni para ise Merkez Bankası tarafından basılır.
5. Türkiye'de para basma yetkisi Merkez Bankası'na aittir. Devletler, dolaşıma para sokabilmek için bir karşılık göstermek durumundadır.

Bu özetlemeler ışığında aklınıza takılan başka sorular varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst