Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Bu ölçüyle 1.5 tepsi çıktı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta 2 tanesinin sarısı dışına
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (yaşda olabilir)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt maya,ılık su ve toz şekeri iyice karıştırıp aktifleşmesiniz bekliyoruz.
Yoğurma kabının içine yumurta aklarını ,sıvı yağı koyup aktiflesen karışım ile buluşturup en son tuzunu atıp unla yoğurmaya başlıyoruz.
Yumuşak çok ele yapışmayan bir hamur yoğurup sıvı yağ elimizi batırarak hamuru toparlayıp mayalanmaya bırakıyoruz.
1 saat hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıyoruz.
Saçaklı poğaça için hiç bir işlem yapmadan yuvarlak şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
20 dakika tepsi mayası yaptırdıktan pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra içine kaşar peyniri koyup salam yada etrafına krem peynir sürüp maydanoza ve rende kaşar peynirine kenarlarını buluyoruz.
Kaşarlı poğaça için; Pekmezli su hazırlı hazırlıyoruz poğaça şeklinde bezeleri açıp içine dilim kaşar koyup kapatıyoruz.
Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama buluyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun .
Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Bu ölçüyle 1.5 tepsi çıktı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta 2 tanesinin sarısı dışına
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (yaşda olabilir)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt maya,ılık su ve toz şekeri iyice karıştırıp aktifleşmesiniz bekliyoruz.
Yoğurma kabının içine yumurta aklarını ,sıvı yağı koyup aktiflesen karışım ile buluşturup en son tuzunu atıp unla yoğurmaya başlıyoruz.
Yumuşak çok ele yapışmayan bir hamur yoğurup sıvı yağ elimizi batırarak hamuru toparlayıp mayalanmaya bırakıyoruz.
1 saat hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıyoruz.
Saçaklı poğaça için hiç bir işlem yapmadan yuvarlak şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
20 dakika tepsi mayası yaptırdıktan pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra içine kaşar peyniri koyup salam yada etrafına krem peynir sürüp maydanoza ve rende kaşar peynirine kenarlarını buluyoruz.
Kaşarlı poğaça için; Pekmezli su hazırlı hazırlıyoruz poğaça şeklinde bezeleri açıp içine dilim kaşar koyup kapatıyoruz.
Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama buluyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun .
Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı