Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir gun bir kitap okudum ve butun hayatim degisti nedir?

Editör

Yeni Üye

Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti nedir?​

“Bir gün bir kitap okudum, hayatım değişti…” Bu, Nobel ödüllü Orhan Pamuk’un ‘Yeni Hayat’ adlı romanının ilk cümlesi. Bu ifade İstanbul Bağcılar’da gerçek oldu.

Bir yılda kaç sayfa kitap okunmalı?​

Bir yılda kaç sayfa kitap okunmalı?
İnsanların çoğu saatte 50 sayfa kitap okur. Haftada 10 saat okursanız, yılda 26.000 sayfa okumuş olursunuz. Okuduğunuz kitapların ortalama 250 sayfa olduğunu varsayalım. Bu plana uyduğunuz taktirde, yılda 104 kitap okumuş olacaksınız.

Çorak hayat kimin kitabı?​

yine de kurgunun tesadüflere boğulmuş olması bu romanı kötü bir roman yapmıyor. sonuçta bir hakan günday romanı ve bir başyapıt olmasa da kesinlikle okunmayı hak eden bir roman.

Kırmızı saçlı kadın kitap kaç sayfa?​

Kırmızı saçlı kadın kitap kaç sayfa?
Kırmızı Saçlı Kadın
Yayın Tarihi: | 02.09.2019
ISBN: | 9789750835605
Dil: | TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: | 204
Cilt Tipi: | Karton Kapak

Ilk kim değişti Ömer Faruk Lekesiz?​

Kuşlar, plastik dalların üzerine yuva yapacak, bir kuşun yumurtası artık plastikten olacak. İnsan, insaf etmeyince israf ediyor. En çok da kolay bulduklarını, kendi emeğiyle üretmediklerini yok ediyor….İlk Kim Değişti.
Yayın Tarihi: | 09.07.2021
ISBN: | 9786051966281
Dil: | TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: | 176
Cilt Tipi: | Karton Kapak

Hakan Günday daha ne anlatıyor?​

Hakan Günday daha ne anlatıyor?
Hakan Günday, “Az”dan sonra gelen yeni romanı “Daha”da kaçak göçmenlerin üzerinden büyük bir insanlık dramını anlatıyor. Ancak bu roman kaçak göçmenlerin değil; henüz 9 yaşındaki bir çocuğun, insan kaçakçısı bir babanın yanında yetişen Gazâ’nın öyküsü.

Hakan Günday az ne anlatıyor?​

11 yaşında bir tarikat şeyhinin oğluyla evlendirilen korucu kızı Derda ile hapisteki bir gaspçının aynı yaştaki oğlu “mezarlık çocuğu” Derda’nın bir mezarlıkta kesişen hayatlarının, bu iki çocuğu kırk yıl boyunca her tür şiddetle yontup birbirlerine hazırlayışının, (bütün anlamlarıyla) Yazı’nın bu iki çocuğu …

"Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti" ifadesi gerçekten de çok güçlü bir etki bırakabilir insanda. Kitaplar insanların düşünce yapısını değiştirerek hayata farklı bir bakış açısı kazandırabilir. Kitap okuma alışkanlığının önemi de burada ortaya çıkıyor. Önerilen kitapların analizinin yapılması, konu hakkında daha fazla bilgi sağlayabilmek mümkün olabilir.

Önerilen kitap okuma hızıyla ilgili bir hesap yukarıda yapılmış. Saatte 50 sayfa okuyan bir kişi haftada 10 saat okuyarak yılda 104 kitap okuyabilir. Ancak herkesin okuma hızı farklı olabilir, bu nedenle bu sadece bir öneri niteliğindedir.

Hakan Günday'ın eserlerinden olan "Az" ve "Daha" kitapları, kaçak göçmenlerin yaşadığı insanlık dramını farklı açılardan anlatıyor gibi gözüküyor. Yazarın farklı bakış açılarıyla karmaşık ve derin konuları ele aldığı görülüyor.

"Hakan Günday Az" kitabı, 11 yaşında bir kızın ve hapisteki bir çocuğun hayatının kesişmesini anlatıyor. Bu iki çocuğun, yaşamlarının her türlü zorluğa karşı gelişimini ve yaşadıkları şiddetleri konu alıyor gibi görünüyor.

Son olarak, bu eserler hakkında ayrıntılı incelemeler yaparak daha derinlemesine bilgi sahibi olabilir ve kitapları okumanın yanı sıra üzerinde düşünme fırsatı bulabilirsiniz. Okumak, düşünmek ve farklı hayatlara ve düşüncelere tanıklık etmek aslında hayatımızı değiştiren unsurlardan biri olabilir.

Geri