AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir golde Limnolojik arastirma nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir gölde Limnolojik araştırma nasıl yapılır?​

-ortalama derinliği -uzunluğu -genişliği -Alanı -hacmi -kıyı şeridi -Su düzeyi -Rakım, gibi özelliklerin araştırılması esastır. -Bir gölde limnolojik bir çalışmaya başlarken o gölün batımetrik haritası sağlanır. -Batımetrik Harita: gölün fiziki yapısını çizgilerle gösteren bir haritadır.
Lotik sular nedir?
tümseği diğeri organik atıkları içeren derince havuzcuklardır. Dip tümseğinin en belirgin özelliği suyun hem arasından hem de üstünden aşarak akmasıdır. sıcaklığı genellikle 20°C’den düşüktür. deposu olarak düşünülebilir.

Göl parametreleri nelerdir?​

GÖL PARAMETRELERİ :
Türkiyedeki volkanik göller nelerdir?
Başlıca volkanik göller:
Azot ve fosfor giderimi yapabilen evsel ve endüstriyel atık-su arıtma tesislerinin yapılması, Tarım faaliyetlerinde gübrelemenin bilinçli bir şekilde yapılması ve gübreleme sonucu oluşan kirliliğin, kompostlama gibi işlemler ile kontrol altına alınması, alınabilecek önlemlerdir.
Göl isimleri nelerdir?
Türkiye’nin 10 Gölü:

Volkanik Göller nerede?​

Türkiye’nin volkanik set gölleri Doğu Anadolu Bölgesinde, Van Gölünün çevresinde bulunur.
Acıgöl tektonik mi volkanik mi?
Tektonik Göller Ülkemizde; Marmara’da; Manyas, Ulubat, Sapanca, İznik gölleri, Akdeniz’de: Kovada, Eğirdir, Burdur, Acıgöl, Beyşehir gölleri, İç Anadolu’da: Tuz gölü, Tuzla, Tersakan, Akşehir, Seyfe, Hotamış, Ilgın, Sultansazlığı gölleri, Doğu Anadolu’da: Hazar ve Hozapin gölleri tektonik göllerdendir.

Ötrofikasyonu önlemek için neler yapmalıyız?​

Alg çoğalması neden olur?
Patlamalar gübrelerin suya karışması sonucu azot veya fosfor gibi besin maddelerinin su sistemine girerek aşırı alg büyümesine yol açması ile oluşur. Fazla miktarda besinin su kaynağına girerek yosun büyümesine ve oksijenin tükenmesine yol açmasına ötrofikasyon denir.
Yer altı sularımız vadi kaynağı, karstik kaynak, artezyen kaynak ve fay kaynağı olarak gruplandırılabilir. Fay kaynakları sıcak su kaynağı iken, diğer kaynaklar soğuk su kaynaklarıdır. Fay kaynaklarından çıkan sıcak sular, kaplıca dediğimiz yerlerde şifa kaynağı olarak kullanılabilmektedir.
 
Geri
Üst