AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir fincan kahve olsam kime ait?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir fincan kahve olsam kime ait?​

Ülkü Aker, ‘Bir fincan kahve olsam’, ‘Benim Gözüm Sende’, ‘Eskimeyen Dost’, ‘İnleyen Nağmeler’, ‘Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor’, ‘Zor Dostum Zor’, ‘Kırk Yıllık Dost Gibiyiz İkimiz’, ‘Şarkımı Senin İçin Yazdığımı Bilseydin’, ‘Boşvere Boşvere’, ‘Tek Başına’ ve ‘Bazen’ gibi çok sayıda sevilen şarkının altına imza attı.
Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır ne anlama gelir?
Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır Atasözünün (TDK) Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumunun sözlüğüne göre “bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var” atasözünün anlamı yapılan iyilikler çok küçük dahi olsa her zaman için belli bir değere sahip olurlar.

Bir fincan kahve olsa şarkısını kim söylüyor?​

Muazzez Ersoy-bir fincan kahve – YouTube.
Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır sözü kime aittir?
“Bir fincanın kahvenin 40 yıl hatırı vardır” sözü yaygın bir rivayete göre, Üsküdarlı bir kahve satıcısının, Rum gemi kaptanına kahve ikram etmesiyle başlar. Aradan 40 yıl geçer ve Üsküdarlı kahveci savaşta esir düşer. Kahveciyi tanıyan Rum kaptan kendisine 40 yıl önce kahve ikram eden adamı unutmaz ve ona yardım eder.

Muazzez Ersoy kim nereli?​

Muazzez Ersoy 9 Haziran 1958 yılında İstanbul’un Kasımpaşa semtinde yoksul bir ailede dünyaya geldi. Gerçek adı Hatice Yıldız Levent’ti. Sahne adını Türkiye’de çok tanınmış iki ses sanatçısı olan Muazzez Abacı’nın adı ve Bülent Ersoy’un soyadlarını kullanarak oluşturdu.
Muazzez Ersoy’un cocugu var mi?
Ender DirilMuazzez Ersoy / Çocukları

Coskun sabah kac yasında?​

69 yaşında (16 Ekim 1952)Coşkun Sabah / Yaş
Yazara göre acı bir kahve paylaşmak neyin ifadesidir?
Cevap: Acı bir kahveyi paylaşmak, uzun yıllar sürecek bir dostluğun başlangıcıdır. Acılar paylaşılır anlamındadır. Bu acılıkta yıllar yılı sürecek bir tatlılık, yakın bir dostluk vardır. Bu yüzden Anadolu’da “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.” sözü her yerde, her zaman söylenir durur.

Geri