AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir evin temel ihtiyaclari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Bir evin temel ihtiyaçları nelerdir?​

İnceledikten sonra sizin de evinizde olması gerektiğini düşüneceğiniz ev gereçlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
- Ütü masası
- Çamaşır kurutma askısı
- Sıcak su torbası
- Halı
- Lamba.
- Vazo.
- Saksı
- Duvar ve masa saati.

Markete gidince ne alınır?​

Markete gittiğinizde, evinizde kendi ailenize göre alışveriş yapacağınız zaman listemizden faydalanabilirsiniz:
- Sıvı yağ
- Tereyağı
- Margarin.
- Tuz.
- Şeker.
- Baharat.
- Bisküvi.
- Kuru yemişler (ceviz, badem, leblebi, fındık, fıstık vb.)

Bir marketten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?​

Bir marketten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Market Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Meyve-Sebze Seçimine Dikkat Edin. Meyve ve sebzeler genellikle marketin girişinde bulunur.
- Haftalık Yemek Listesi Yapın.
- Alışveriş Listesi Yapın.
- Açken Markete Gitmeyin.
- Not Defteriniz Olsun.
- İndirimleri Kaçırmayın.
- Her Şeyin Bitmesini Beklemeyin.
- Gramajlara Dikkat Edin.

Alış veriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?​

Alışverişte Ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- İhtiyaçlarınızı en iyi şekilde tespit ederek alışverişe çıkın.
- Alışverinizi aceleye getirmeyin, Son ana bırakmayın.
- Üzerinde etiketi bulunmayan gıda maddelerini (sebze, meyve hariç) mecbur kalmadıkça satın almayın.

Yardım kolisine ne konur?​

Deprem bölgesine gönderilecek yardım kolilerinin ”gıda”, hijyen” ve ”çocuk” şeklinde sınıflandırılması, gıda kolilerinin yağ, salça, şeker, pişirilmesi zor olmayan gıda maddelerinin yanı sıra konserve, süt, paket bisküvi, reçel, bal gibi çok çeşitli gıdalardan oluşması gerektiği bildirildi.

Yardim kolisi icinde ne var?​

Yardim kolisi icinde ne var?
Yardım kolisinin içinde bulunanlar şu şekildedir;
- 3 paket makarna.
- 1 kg bulgur.
- 1 kg nohut.
- 48’lik demlik poşet çay.
- 1 kg mercimek.
- Bisküvi.
- Helva.
- Gofret.

Evde bulunması gereken temel ihtiyaçlar konusunda şunları söyleyebilirim:

1. **Ütü Masası**: Ütü yaparken kullanabileceğiniz düzgün bir yüzey olan ütü masası evde olması gereken önemli bir eşyadır.

2. **Çamaşır Kurutma Askısı**: Çamaşırlarınızı doğal yoldan kurutabileceğiniz pratik bir askıya sahip olmak evinizdeki temel ihtiyaçlardan biridir.

3. **Sıcak Su Torbası**: Soğuk kış günlerinde sıcak su torbası kullanarak yatağınızı ısıtabilir ve daha konforlu bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

4. **Halı**: Evinizde zeminlerde daha sıcak ve rahat bir ortam yaratmak için halıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca dekoratif bir öğe olarak da kullanılabilir.

5. **Lamba**: Aydınlatma ihtiyacını karşılamak için lambalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Okuma yaparken, çalışırken veya genel aydınlatma için lambalar önemli bir gerekliliktir.

6. **Vazo ve Saksı**: Ev bitkilerinizi koymak için kullanacağınız vazolar ve saksılar, evinize doğal bir hava katmak ve hava kalitesini artırmak için gereklidir.

7. **Duvar ve Masa Saati**: Saatler, zamanı takip etmek ve planlarınızı düzenlemek için önemli bir araçtır. Duvar ve masa saatleri evinizde bulunması gereken diğer önemli eşyalardan biridir.

Markete gidince alınabilecek temel gıda maddeleri ise şunlardır:

1. **Sıvı Yağ, Tereyağı ve Margarin**: Pişirme ve yemek yapımında kullanılacak yağ türleri alışveriş listenizde yer almalıdır.

2. **Tuz ve Şeker**: Temel mutfak ihtiyaçları arasında bulunan tuz ve şeker, her evde bulunması gereken önemli malzemelerdir.

3. **Baharatlar**: Yemeklere lezzet katmak için kullanılan baharatlar da market alışveriş listesinde yer almalıdır.

4. **Bisküvi ve Kuru Yemişler**: Atıştırmalık olarak tüketilebilecek bisküvi ve kuru yemişler de evde bulunması gereken gıda maddeleridir.

Market alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar:

1. **Meyve-Sebze Seçimi**: Taze ve kaliteli meyve-sebzeleri seçmeye özen gösterin.

2. **Haftalık Yemek Listesi**: İhtiyaçlarınıza göre haftalık bir yemek listesi oluşturarak alışveriş yapın.

3. **Alışveriş Listesi**: Alışveriş öncesi bir liste hazırlayarak gereksiz alımlardan kaçının.

4. **Açken Alışveriş Yapmayın**: Açken markete gitmek, gereksiz ve sağlıksız alışveriş yapmanıza sebep olabilir.

5. **İndirimleri Değerlendirin**: İndirimleri takip ederek bütçenize uygun alışveriş yapabilirsiniz.

6. **Gramajlara Dikkat Edin**: Ürünlerin gramaj ve fiyatlarını karşılaştırarak en uygun seçeneği tercih edin.

Yardım kolisine konulabilecek temel gıda maddeleri ve hijyen ürünleri:

1. **"Gıda" Kolisi**: Yağ, salça, şeker, konserve gıdalar, süt, bisküvi gibi dayanıklı gıda maddelerini içerebilir.

2. **"Hijyen" Kolisi**: Sabun, şampuan, diş macunu, tuvalet kağıdı gibi temel hijyen ürünlerini içerebilir.

3. **"Çocuk" Kolisi**: Bebek bezi, bebek maması, bebek ve çocuklar için hijyen ürünleri gibi çocuklar için özel ihtiyaçları karşılayacak ürünleri içerebilir.

Yardım kolisinde bulunabilecek gıda ve temel ihtiyaçlar:

1. **3 Paket Makarna**: Uzun ömürlü, pratik ve besleyici bir gıda ürünüdür.

2. **1 kg Bulgur**: Protein ve lif açısından zengin bir besin kaynağıdır.

3. **1 kg Nohut**: Protein ve lif içeriği yüksek olan bir baklagildir.

4. **48'lik Demlik Poşet Çay**: Sıcak içecek ihtiyacını karşılamak için uygun bir seçenektir.

5. **1 kg Mercimek**: Protein ve lif deposu olan mercimek, sağlıklı beslenme için önemlidir.

6. **Bisküvi, Helva ve Gofret**: Atıştırmalık olarak tüketilebilecek pratik ve lezzetli gıdalar içerebilir.

Geri