AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir eve neden kredi cikmaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir eve neden kredi cikmaz?​

Bunun en önemli sebeplerinden biri genellikle evle ilgili yasal mevzuatlar oluyor. Yani evin krediye uygun olup olmaması, evle ilgili satıcıdan alınan yanlış bilgiler, tapu durumu gibi konular konut kredisi başvurusunun reddedilmesine neden olabilir.

Hangi dairelere kredi çıkmaz?​

Konutun belirli bir tamamlanma oranına sahip olması gereklidir. Bankalara göre bu oran değişiklik göstermekle birlikte ’in tamamlanmış olması gerekir. Almak istediğiniz konutun niteliği tapuda “mesken” olarak geçmelidir. Dükkan, depo vb. niteliklere sahip olması durumunda konut kredisi kullanılamaz.

Ev göstererek kredi çekilir mi?​

Ev göstererek kredi çekilir mi?
Kendi eviniz üzerinden kredi çekmeniz aslında mümkün. Bundan dolayı kendi evinizin üzerine konut kredisi çekmeniz yasal olarak mümkün değildir. Bunun yerine nakit ihtiyacınızı karşılamak için yazının başında da belirttiğimiz gibi kendi evinizin üzerine ipotek koydurarak, ipotekli ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz.

Kredi çıkmayan ev alınır mı?​

Başvuruda bulunmamış veya müteahhitin masraftan kaçınmak amacıyla almadığı binalarda kredi kullanamasanız da daire almanın bir sakıncası yok.

Eski binaya kredi çıkar mı?​

Bankalar her ne kadar genel olarak 20 yılı geçmemiş evlere kredi vermeyi tercih etse de eğer evin yeri gelişmiş bir lokasyonda ise veya eskimemiş, yeterince rağbet görebilecek bir durumda ise, evin yaşına bakmaksızın kredi çıkarabiliyorlar.

Eve eksper geldikten kaç gün sonra kredi çıkar?​

Eve eksper geldikten kaç gün sonra kredi çıkar?
Ekspertiz raporu kaç günde çıkar?: Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 yada 3 iş gününde ulaşıyor. Sonra banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebi onaylanırsa kredinin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor…
Kat irtifakı olan binaya kredi çıkar mı?​
Kat irtifakı yapılmış olan ve tapu dairesinden alınmış olan belgeler olduğunda krediye uygun hale gelerek inşaat başlayabiliyor. Kat irtifakı olmayan hiçbir binaya bankalar tarafından kredi çıkmamaktadır. Kredisi çıkan konutlarda ödemelerin bankaya eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir.
Kat irtifakı ile kredi alınır mı?​
Kat irtifakı, bir arsa üzerinde yapılacak olan ya da yapılan inşaatın mülkiyet hakkının alınması anlamına geliyor. Eğer inşaat halinde bir daireyi konut kredisi kullanarak almak istiyorsanız, konut kredisi kullanırken kat irtifakı tapusunu almak zorundasınız çünkü bankalar kat irtifakı olmayan eve kredi vermezler.

Gelir olmadan kredi çekilir mi?​

Gelir olmadan kredi çekilir mi?
GELİR BELGESİ OLMADAN KREDİ ÇEKİLEBİLİR Mİ? Bankaların güvenini kazanmak, vatandaşların kredi çekme ihtimalini artırır. Bankalara gelir belgesi verilemezse bu ihtimal oldukça azalır.

Krediye uygun olmayan ev için nasıl kredi çekilir?​

Tapusu bulunmayan, hasarlı veya çok eski binalardaki evler için kredi verilmez. Bankalar, konut kredisi verirken evin üzerine ipotek koyma yöntemiyle teminat talebinde bulunur. Evin ipotek altına alınabilmesi için konutun kat irtifaklı olması şarttır. Kat irtifakı bulunmayan evler için bankalar kredi vermez.

Bir evin krediye uygun olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Tapu kaydında nitelik mesken olarak geçmelidir. Yapıların tapu kayıtlarında bulunan bağımsız bölüm seçeneğinden tapu bilgileri incelenebilir. Kredi başvurusu yapılacak konutun belediye tarafından onaylanmış planı ve projeye uygunluğu etkili faktörler arasındadır. Kat mülkiyeti, kat irtifakı, projeye uygunluğu belirler.
 
Ev almak için kredi başvurusu yaparken karşılaşabileceğiniz pek çok farklı durum ve kriter bulunmaktadır. Belirli şartlara uygun olmayan evler için kredi çıkartılması mümkün olmayabilir. Örneğin, tapu durumu, konutun niteliği, inşaatın tamamlanma durumu gibi faktörler kredi başvurusunun reddedilmesine neden olabilir.

1. **Tapu Durumu**: Ev almak için başvurduğunuz konutun tapu kayıtlarında "mesken" olarak geçmesi gerekmektedir. Eğer dükkan, depo gibi farklı niteliklere sahip ise konut kredisi kullanmanız mümkün olmayabilir.

2. **Tamamlanma Oranı**: Bankalar genellikle konutun belirli bir tamamlanma oranına sahip olmasını şart koşarlar. Tamamlanmamış veya belirli standartları karşılamayan yapılar için kredi çıkarılması zor olabilir.

3. **Eski Binalar**: Bankalar genellikle 20 yıl üzeri yaşlı binalara kredi vermemeyi tercih ederler. Ancak, eğer bina iyi bir lokasyonda bulunuyor ve iyi bir durumdaysa kredi çıkma ihtimali olabilir.

4. **Kat İrtifakı**: Konutun kat irtifakı olması, yani tapu dairesinden alınmış belgelerin bulunması, kredi alabilmeniz için önemli bir faktördür. Kat irtifakı olmayan binalara bankalar genellikle kredi vermezler.

5. **Gelir Durumu**: Bankaların kredi verirken genellikle gelir durumunu göz önünde bulundururlar. Gelir belgesi olmadan kredi çekmek bazen mümkün olabilir ancak bankaların güvenini kazanmak için gelir belgesi sunmanız önemli bir adımdır.

Bu hususlara dikkat ederek ve gerekli şartları sağlayarak ev almak için kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Her bankanın kredi politikaları farklı olabileceğinden dolayı detaylı bilgi almak için ilgili bankalarla iletişime geçmek faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst