AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir endustri muhendisi gorevi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir endüstri mühendisi görevi nedir?​

Endüstri mühendisi, maksimum verimlilik ve kalite elde etmek için, tedarik zincirinden montaj hattı operasyonlarına kadar üretim sürecinin tüm bileşenlerinin en iyi şekilde optimize edilmesini sağlar.
Neden Kimya Muhendislerine ihtiyacimiz var?
Endüstriyel alanda, teknolojik alanda ve çevresel problemlerimizi çözümleyen bir mühendislik dalı olduğu için oldukça önemlidir ve gelecekte de bizim çok ihtiyacımız olacağı kesin ve çoğu konuda bize yardımcı olacak bir daldır. Kimya mühendisleri üretim süreçleri ile ilgili ham madde incelemelerinde bulunurlar.
Endüstri Mühendisliği nedir kime denir?
Endüstri Mühendisleri, sanayi ve hizmet sektöründe kullanılan malzeme, enerji, para gibi kaynakların ve zamanın verimli kullanılmasını sağlayarak üretim ve yönetim sistemlerindeki etkinliği arttırmak için söz konusu sistemleri insan faktörünü de göz önünde bulundurarak inceleyen, planlayan, örgütleyen, denetleyen.

Endüstri mühendisliği iyi bir meslek mi?​

Endüstri Mühendisliği, insan, bilişim, makine, donanım ve enerjiden oluşan sistemlerin iyileştirilmesi, kurulumu ve tasarımı ile ilgilenen meslek dalıdır. Bu mesleği icra etmek için üniversitelerin 4 yıllık örgün öğretim bölümü olan Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olunması gerekmektedir.
Endüstri mühendisliği ne iş yapar nerelerde çalışır?
Endüstri Mühendisliği Çalışma Alanları Nelerdir?
Kimyager ilaç yapabilir mi?
Kimyagerler; plastik, ilaç, boya, petrokimya, metal, tekstil, seramik, çimento, deri, deterjan ve sabun gibi temizlik ürünleri, gıda, kozmetik, cam sanayi, çevre analiz laboratuarları, kimya ve biyokimya laboratuarları ile bilimsel araştırma merkezlerinde çalışabilirler.
İlaç endüstrisinde kimyagerler, ilaçların kalitesini ve stabilitesini belirlemek için ilaçlar geliştirir ve özelliklerini inceler. Hatta bazı kimyagerler, adli tıp bilimlerinde cezai soruşturmalarda kanıt oluşturmak için çalışıyorlar.
Endüstri Mühendisliği eşit ağırlık mı?
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ SAYISAL MI EŞİT AĞIRLIK MI? Endüstri mühendisliği bölümü ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre SAY (Sayısal) puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.
Endüstri mühendisliği ne kadar maaş alıyor?
Özelde Endüstri Mühendisliği Maaşları

Endüstri Mühendisliği iş bulabilir mi?​

Endüstri mühendisleri bölümünün iş imkanı ve olanakları oldukça yüksektir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler kamu, kurum ve kuruluşlarda ve ya özel sektörde çalışabilirler. Endüstri mühendisleri savunma sanayinden ilaç firmalarına kadar pek çok alanda çalışabilirler.
Endüstri Mühendisliği diploması ne işe yarar?
Bir endüstri mühendisliği bölümü öğrencisi mezun olduğunda: Üretim Planlama Mühendisi, Tedarik Zinciri Planlama Uzmanı, Satış/Pazarlama Müdürü, Finansal Planlama Uzmanı, Lojistik Müdürü, Kalite Mühendisi, Güvenlik Mühendisi, ERP Danışmanı, İnsan Kaynakları Müdürü, Risk Yönetimi Uzmanı, Depo Müdürü, İş Geliştirme Uzmanı …
Kimler endüstri Mühendisliği’ni tercih ediyorlar?
Endüstri Mühendisleri her işi yapar. Satış, pazarlama, üretim, lojistik, planlama, finans, IT gibi birçok alanda çalışırlar, hatta futbolcu olan bile var. Bu sebeple Endüstri Mühendisliği çok geniş bir alana ve çok kuvvetli bir temele sahip çünkü bütün branşlardan kendinizi görüp geliştirme fırsatı veriyor.

Hangi kurumlar ve kurumlar endüstri mühendisliği eğitimi veriyor?​

Endüstri mühendisliği eğitimi en azından bizim okulda fabrikalara (üreim süreçleri, kalite kontrol, fabrika yönetimi bla bla) veya şirketlerin tedarik zinciri (Supply Chain olarak duyarsınız) ve lojistik kanallarına yönelik eğitim veriyor. Bunlar benim için cazip değiller.
Bir çok sektörde çalışan endüstri mühendisi vardır.?
Öncelikle Endüstri Mühendisi için sektör önem taşımaz. Her türlü sektörde çalışabilir. Savunma, hızlı tüketim, bankacılık, danışmanlık, yazılım, telekomünikasyon, perakendecilik, ağır sanayi, otomotiv, ilaç vs. Herhangi bir sektörde çalışmak için hiçbir engel yok. Kariyeri boyunca da bir sektörden diğerine geçen endüstri mühendisi çoktur.
Peki, endüstri mühendisi ne iş yapar?
Özellikle benim gibi taşradan gelen birileri için endüstri mühendisi ne iş yapar nedense asla bilinmez. Şahsi nedenim şu: Bir rol model yok. İnsanlar endüstri mühendisliği bölümü mezunlarını Isparta’da potansiyel işsiz olarak görürler mesela. Bu çok komik. Her sene 1241232434234 tane endüstri mühendisi çıkarırsanız tabi ki işsizlik olacak.

Geri