- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 134.382
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir elma ile neler yapılır?
Elma ile yapılan kurabiyeler dışında pekmezi, reçeli, elmalı keki, sirkesi, elmalı tartı, şerbetli tatlısı ve hatta elmanın kereviz ile salatası bile yapılır. Cevizle, tarçınla mis kokulu tadına doyulmayan elmalı kekleri yapılır. Elmalı kek severler ise kurabiyesini sevenler kadar düşkündür bu lezzete.Pişirilmiş elma nasıl yapılır?
Elma dilimlerini toz tarçın, limon suyu ve şekerle harmanlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin. Pişirme kağıdının üzerine elmaları gelişigüzel koyun. Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında kuruyana kadar (yaklaşık yarım saat) tutun.
Elmalar nasıl degerlendirilir?
İşte yenmeyen elmaları değerlendirmenin yolları… ELMALI KURABİYE YA DA PASTA YAPABİLİRSİNİZ: Fark etmeden çok aldığınız ama yiyemediğiniz elmaları, elmalı kurabiye yaparak ya da pasta yaparak tüketebilirsiniz. Bu sayede hem elmaların çürümesini önlemiş olursunuz hem de yeniden yenme fırsatı sunmuş olursunuz.
Elma marmelatı nasıl yapılır?
Elma Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?- Elmaları yıkayın ve kabuklarını incecik soyun.
- Üstüne şekerini ilave edip kaynamaya koyun.
- Reçel veya marmelada tereyağı koyarsanız hem kaynarken köpürmez hem de daha parlak olur.
- Marmelatınızı sıcakken kavanozlara doldurun.
- 24 saat bu şekilde bekletin.
Tavada elma tatlısı nasıl yapılır?
Zeytin yağı koyup ısıttığımız geniş tavada 10 dk elmaları tavanın kapağı kapalı pişiriyoruz . Ceviz (iri doğrayıp) pekmez üzüm tarçın karanfil suyu ekliyoruz . Elmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz . Diriliğini zevkinize göre ayarlayabiliyorsanız (ben 7 dk kapak kapalı pişiriyorum) geniş borcama döküyoruz.Afiyet olsun!
Elma kavurması nasıl yapılır?
Elmayı iyice yıkayın ve rendeleyin. Tavaya alın ve ocağa koyun. İçine sütü ekleyin ve kavurmaya başlayın. Esmerleşinceye kadar kavurun ve en son üstüne tarçını ekleyin.
Hamur için tereyağı, un, şeker, tuzu mutfak robotunda kısa aralıklarla çalıştırarak kırıntı kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamur parçalarını elmaların üzerine yayın. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Ev yapımı elma suyu nasıl yapılır?
Doğal Elma Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmaları yıkayıp soyalım. Doğrayıp tencereye alalım.
- Üzerine şekeri, limon suyunu ve su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Blenderdan geçirip pürüzsüz kıvama getirelim. Ilındıktan sonra dolaba koyalım ve soğuk olarak servis edelim.
- Ramazan için güzel bir alternatif olabilir.
Çürük elma nasıl değerlendirilir?
Çürük elmalar nasıl değerlendirilir?
- YENMEYEN ELMALAR NASIL DEĞERLENDİRİLİR?
- – Elmalı kurabiye veya pasta yaparak yenmeyen elmaları tüketebilirsiniz.
- – Elmalı turta yapabilirsiniz.
- – Elmalı hoşaf yapabilirsiniz.
- – Elmalı yüz maskesi yapabilirsiniz.
- – Elma sirkesi yapabilirsiniz.