- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir elektrik mühendisi ne iş yapar?
Elektrik mühendisi; elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.Elektrik Mühendisliği mi daha iyi elektrik Elektronik Mühendisliği mi?
Elektrik Mühendisliği daha çok enerji iletimi, üretimi, dağıtımı, alçak gerilim, orta gerilim, yüksek gerilim, elektrik makinaları konuları üzerine çalışır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği ise daha çok elektronik eğitimi verir.
Elektrik ve elektronik mühendisliği ne kadar maaş alır?
Ortalama olarak 5 yıl tecrübeli elektrik elektronik mühendisleri yaklaşık olarak 6000 TL maaş alırlar.Elektronik mühendisi hangi alanlarda çalışır?
Bu mühendisler, telekomünikasyon, elektrik ve manyetik alanında çalışmalar yürütür. Bunun yanında elektronik mühendisleri inşaatlarda, şantiyelerde ve büyük firmalarda da çalışma imkanı buluyor. Bunun yanında laboratuvarlarda ve bürolarda da çalışan çok sayıda elektronik mühendisi bulunuyor.
Inşaatta elektrik mühendisi ne iş yapar?
Elektrik proje mühendisi, proje safhasındaki inşaatların elektrik planlarını denetlemek ve binanın elektrik ihtiyaçlarını belirlemekle sorumludur.Elektrik mühendisi kaç yıl okur?
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü dört yıllık programıyla lisans(Mühendislik) eğitimi vermektedir. Öğrenciler 7.yarıyılda “Elektrik ve Kontrol” ile “Elektronik ve Haberleşme” kollarından birini seçerler. Bu kollardan mezun olan oğrencilere Elektrik-Elektronik Mühendisi ünvanı verilir.