AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir egitim ve gelistirme program surecinin asamalari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir eğitim ve geliştirme program sürecinin aşamaları nelerdir?​

Program geliştirme süreci; planlama, taslak oluşturma, ön deneme yapma ve uygulamaya hazır hale getirme aşamalarından oluşur.

Eğitimde geliştirme nedir?​

Eğitimde program geliştirme eğitim amaçları doğrultusunda aktarılacak bilgilerin tasarlanması, içeriğin oluşturulması, uygulanması, değerlendirilmesi ve değerlendirilme sonucunda eksik yerlerin belirlenerek programın yeniden düzenlenmesidir.
Program geliştirme modelleri nelerdir?
Avrupa’da yaygın olarak kullanılan üç program geliştirme modeli vardır. Bunlar rasyonel planlama, süreç yaklaşımı ve yenilikçi/durumsal modeldir. Taylor ve Richard öncüleridir ve yeniden kurmacılık eğitim felsefesinden etkilenmiştir.
Program geliştirme sürecinin ilk basamağı nedir?
Program geliştirme çalışmaları, hedeflerin belirlenmesi ile başlar ve tüm süreç hedeflere dayalı olarak gerçekleşir. Hedefler ise ihtiyaçlara göre belirlenmelidir ve bu süreçte kimlerin görev alacağı önceden belirlenmelidir.

Program geliştirme süreci nasıl başlar?​

Program geliştirme süreci çalışma gruplarının oluşturulması ile başlar. Çalışma grupları program tasarısının hazırlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi süreçlerinde neleri hangi zamanda gerçekleştireceklerine yönelik bir çalışma planı hazırlarlar.

Program Geliştirme Demirel MODELi nedir?​

Özcan Demirel tarafından da bir model geliştirilmiştir. tek Türk modelidir. -Bu modelin Türkiye’de benimsenen Taba-Tyler modeline uygun düştüğü ve daha çok öğretmen eğitimi programlarının hazırlanmasından esinlenerek ortaya çıktığı görülmüş ve modelin gelişmiş son hali şekilde sunulmuştur.
Tyler MODELi ne demek?
Taba modeli tümevarım yaklaşımının benimsendiği öğrenme yaşantılarını temele alan bir yaklaşımdır. Bu modele göre programla ilgisi olan herkes program geliştirme faaliyetlerine katılmalıdır. Tyler modeli tümevarımı benimseyen akılcı bir model olarak bilinir. Hedefe dayalı model olarak da bilinir.
Temel öğretim ilkeleri nelerdir?
EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ

Program türleri nelerdir KPSS?​

Programların aşamalı sınıflandırılması

Geri