AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir duada israrci olmak gunah mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir duada ısrarcı olmak günah mı?​

Bir şeyi çok istiyorsun, Allah’ım bu iş olsun diye temenni ediyorsun, dua ediyorsun, yüce Allah’a yöneliyorsun bu dinen sakıncalı değildir. Yani kişinin bir şeyi çok arzu etmesi onun imanına onun ameline onun Müslümanlığına zarar vermez.

Israrla dua etmek kabul olur mu?​

Israrla dua etmek kabul olur mu?
İmam Sadık (a.s) şöyle diyor: “Vallahi, Allah Teâlâ, ısrarla dua eden mü’mine hacetini verir.” İmam Sadık (a.s) şöyle buyuruyor: “Hacetini iste ve istemede de ısrar et. Doğrusu Allah Teâlâ mü’min kullarından ısrar edenlerin ısrar etmesini sever.”

En hayırlı dua nedir?​

En hayırlı dua nedir?
Rabbi Yessir ve la tuassir sehhil aleyne bi fadlike ye muyessir Rabbi zidne ilmen ve fehmen nafian ve temmim bil hayri. Ey Yüce Rabbi’m, Kolaylaştır, zorlaştırma, Yüce Rabbi’m hayırla sonuçlandır. Bize kendi katından bir rahmet ver, ihsan buyur. Ve bu işimizde bize doğruluk ver, bizim için başarı hazırla.

Dua etmenin insanlara ne faydası vardır?​

Dua etmenin insana sağladığı yararlar nelerdir
- Dua eden insan, Allah’ın (c.c.) yardımını ve keremini kazanır.
- Dua eden insana hayırlı olanı çeker, başına gelebilecek müsibetleri bertaraf eder.
- Dua insanı belalardan korur.
- Dua edeni Allah rahmetiyle kuşatır.
- Dua, üzüntü ve sıkıntılarını giderir.

Duada ısrarcı olmak doğru mu?​

Duada ısrarcı olmak doğru mu?
Yani duada tâbiri câizse biraz ısrarcı olmak gerekiyor. Çünkü bazen Allah Teâlâ, kulunun isteyişinden o kadar hoşlanırmış ki, sırf o isteyiş hali sürsün diye biraz geciktirebilirmiş duasının kabulünü.

Kabul olmayacak dua var mıdır?​

Kabul olmayacak dua var mıdır?
Bizler dualarımızın hemen gerçekleşmesini isteriz. Ancak, bazen dualarımız hemen gerçekleşmez. Bu durumda aceleci olmamalı, sabırlı olmalıyız. Peygamberimiz (a.s.) “Acele edip “dua ettim de duam kabul olunmadı.” demedikçe dualarınız kabul olur.” (Buhari, Daavat, 21; Müslim, Zikr, 90) buyurmaktadır.
En güzel nasıl dua edilir?​
Sahih hadis-i şerif kaynaklarında belirtilen “–Sizden biriniz namaz kıldığı vakit, önce Rabbini tâzim ve senâ etsin, sonra Peygamber’e salavat getirsin, bundan sonra da istediği şekilde dua etsin!” (Ebû Dâvûd, Vitir, 23/1481) rivayete göre ilk Allah’a şükür sonra Efendimiz (SAV)’e salavat ve en sonda kendi …
 
Duanın önemi ve etkisi, İslam inancında oldukça büyük bir yer kaplar. Dua etmek, insanın kendini Allah'a yakın hissetmesini sağlar ve manevi güç kazanmasına yardımcı olur. İşte dua etmenin insanlara faydaları:

1. **Allah'ın Yardımını ve Keremini Kazanmak**: Dua eden kimse, Allah'ın lütfu ve yardımını üzerinde hisseder. Kendisini yalnız hissetmediğini, Allah'ın her zaman onun yanında olduğunu bilir.

2. **Hayırlı Olana Yönlendirme**: Dua eden kişi, hayırlı olanın gerçekleşmesi için dualarını eder. Bu sayede başına gelebilecek olumsuz durumlardan korunur ve hayırlı yollara yönlendirilir.

3. **Belalardan Korunma**: Dua, insanı belalardan korur. Dualar, kişiyi kötü durum ve tehlikelerden uzak tutabilir.

4. **Allah'ın Rahmetiyle Kuşatılma**: Dua eden kimse, Allah'ın rahmeti ve merhametiyle kuşatılır. Dualar, kişinin Allah'a olan bağlılığını güçlendirir ve manevi olarak destek sağlar.

5. **Üzüntü ve Sıkıntıların Giderilmesi**: Dua, insanın içinde bulunduğu üzüntü ve sıkıntılara karşı bir teselli ve destek olabilir. Dualar, kişinin ruhsal olarak rahatlamasına yardımcı olabilir.

Dolayısıyla, dua etmek kişinin manevi dünyasını güçlendirir, Allah'a yakın hissetmesini sağlar ve hayırlı yollara yönlendirir. Duaların kabul edilmesi için sabırlı olmak ve acele etmemek de önemlidir. Allah herşeyi en iyi şekilde bilir ve zamanı geldiğinde duaları kabul eder.
 
Geri
Üst