AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir dosyadaki toplam kelime sayisini ve sadece kelimeleri almak icin hangi komutu kullanirsiniz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bir dosyadaki toplam kelime sayısını ve sadece kelimeleri almak için hangi komutu kullanırsınız?​

Linux’ta wc (word count) komutu dosyada bulunan satır sayısını, kelime sayısını ve karakter sayısını çıktı olarak verir.

Sed nasıl kullanılır?​

Sed bir dosyadan veya standart girdiden(klavyeden) bilgi okur ve standart çıktıya (ekrana) okuduğu bilgileri kullanıcının belirlediği düzene sokarak yazar. Bu veriyi de kullanıcı genellikle bir dosyaya yerleştirir. Sed komut satırında iken veya bir kabuk programı içinden kullanılabilir.

Linux de bulunulan konumdan direk kök dizine gitmek için aşağıdaki komutlardan hangisi kullanılır?​

Linux de bulunulan konumdan direk kök dizine gitmek için aşağıdaki komutlardan hangisi kullanılır?
Linux dosya sisteminde gezinmek için cd komutunu kullanın. Bulunduğunuz mevcut dizine bağlı olarak ya tam konum ya da dizinin adını gerektirir….Eğer daha hızlı konum değiştirmek istiyorsanız bazı kısayollar mevcuttur:
- cd ..
- cd direkt olarak ana klasöre gitmek için.
- cd- (tireli) bir önceki dizine gitmek için.

Linux hangi dosyada olduğunu öğrenme?​

ls. Bu komut aktif klasördeki tüm dosya ve klasörleri listeler. Bu komutla aktif klasördeki Belgeler klasörünün içeriği görüntülenir. Bu komutla bir üst klasörün içeriği listelenir.

Linux pwd nedir?​

pwd komutu linux işletim sisteminde çalışmakta olduğunuz dizini gösteren kamuttur. Açılımı “Print Working Directory” dir yani çalışma dizini yazdır anlamındadır. pwd built-in shell komutlarındandır. $PWD değişkeni, geçerli dizinin yolunu saklayan bir ortam değişkenidir.

Linux terminalinde dosya içeriğini ekrana yazdırmak için hangi komut kullanılır?​

Linux terminalinde dosya içeriğini ekrana yazdırmak için hangi komut kullanılır?
Temel işlevi terminal ekranına istenilen bilgileri çıktı olarak göndermektir. Komutumuzu kullanırsak daha net anlaşılacaktır. Örneğin komut satırına “Merhabalar” yazdırmak isteyelim, bunun için komut satırına echo Merhabalar şeklinde komutumuzu girmemiz yeterli.
Sed komutu ne işe yarar?​
“Sed” komutu GNU / Linux türü Özgür İşletim Sistemlerinde çok yönlü bir komuttur, çünkü sırayla Tipik olanlar olarak “etkileşimli” yerine “akışa” yönelik bir metin düzenleyici olarak kabul edilir, girdi olarak bir dosya veya standart girdi kabul ettiğinden, her satırı işler ve sonuç standart çıktıya gönderilir.
Awk komutu nedir?​
GNU / Linux türü Özgür İşletim Sistemlerindeki “awk” komutu, diğer komutlardan veya komutlardan gelen verileri işlerken daha fazla kontrole sahip olmamıza yardımcı olan çok güçlü bir komuttur. AWK adı, yazarlarının soyadlarının baş harflerinden türemiştir: Alfred Apeter Weinberger ve Brian KErnighan.

Herhangi bir dizinden bir üst dizine geçmek için hangi Linux komutu kullanılır?​

Herhangi bir dizinden bir üst dizine geçmek için hangi Linux komutu kullanılır?
cd .. //Bir üst dizine geçiş yapılır. cd — //Bu dizin ise bir önceki bulunduğun dizine geri döner. Örneğin cd Desktop/ yazıp Desktop dizine geçtiniz sonra da cd diyerek kök dizine gittiniz sonrasında cd — komutunu yazdığınızda sizi bir önceki yani Desktop dizinine geri götürecektir.

Kali Linux ile Neler Yapılabilir?​

Kali Linux’ın içinde bulunan araçlar sayesinde Ağ güvelik testi, Windows güvenlik testleri, Arduino gibi sistemlerde test etme ve güvenlik oluşturma, Sitelerin açıklarını bulma, Site güvenliği test etme gibi işlemleri yapılabilir.

Linux ETC klasörü nerede?​

/etc : İşletim sistemini bir vücuda benzetirsek, /etc klasörünü sinir sisteminin merkezi olarak görebiliriz. Sisteme dair bütün yapılandırma, bu klasör veya bu klasörün alt klasörlerinde bulunur.

Pwd ne demek?​

Pwd ne demek?
pwd (print working directory), Unix ve Unix benzeri işletim sistemlerinde mevcut dizinin yolunu yazdıran bir komuttur.
 
Dosyadaki toplam kelime sayısını ve sadece kelimeleri almak için Linux'ta `wc` komutunu kullanabilirsiniz. Örneğin, dosya_adı.txt dosyasındaki toplam kelime sayısını ve sadece kelimeleri almak için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:

```bash
wc -w dosya_adı.txt
```

Bu komut dosyadaki toplam kelime sayısını ve sadece kelimeleri verir. Eğer sadece kelimeleri almak istiyorsanız, yalnızca `-w` seçeneğini kullanmanız yeterli olacaktır.

Örneğin, `dosya_adı.txt` içeriği şu şekilde olsun:

```
Merhaba, bu bir test dosyasıdır.
Bu dosya içinde kaç kelime olduğunu öğrenmek istiyoruz.
```

Komutu kullanarak çıktı şu şekilde olacaktır:

```
8 dosya_adı.txt
```

Burada `8` dosyadaki toplam kelime sayısını temsil etmektedir. Eğer sadece kelimeleri almak istiyorsanız, kelimeleri elle ayıklamanız gerekebilir. Bu sayede dosyadaki sadece kelimeler elde edilebilir.
 
Geri
Üst