AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir donemde en fazla kac AKTS alinabilir Bilgi Universitesi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir dönemde en fazla kaç AKTS alınabilir Bilgi Üniversitesi?​

Bir dönemde en az ve en fazla kaç kredi alabilirim? Öğrencilerin yarıyıllık olağan kredi yükü otuz (30) kredidir. Yaz Okulu hariç olmak üzere, azami kredi yükü bir akademik yılda seksen (80) kredidir, ancak bir yarıyılda kırk iki (42) kredi aşılamaz.

Danışman değişikliği nasıl yapılır?​

(4) Danışman değişikliği, öğrencinin ve/veya danışmanın yazılı başvurusu üzerine danışman öğretim üyelerinin, program yürütme kurulunun ve enstitü anabilim dalı başkanının görüşü alınarak enstitü yönetim kurulu kararı ile yapılır.

Tez dönemi kaç yıl?​

Tez dönemi kaç yıl?
Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK’ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.

Bilgi Üniversitesi geçme notu kaç?​

Bilgi Üniversitesi geçme notu kaç?
BİLGİ öğrencileri, kayıtlı oldukları programın eşdeğeri olan bölümlere yatay geçiş için başvurabilirler. Öncelikle, aldıkları tüm derslerden başarılı olmaları ve genel not ortalamalarının en az 2,40 olması gerekir.

Danışman değişikliği ne zaman yapılır?​

Öğrenci veya danışmanın talebi halinde danışman değişikliği altı aydan önce de yapılabilir. İstifa eden, altı aydan fazla süreyle Üniversite dışında başka bir kurumda görevlendirilen veya kadrosuyla geçen ve emekli olan öğretim üyesinin danışmanlığı kendiliğinden sona erer.

Danışman hoca ne demek?​

Üniversitemizde eğitim gören her öğrenciye bağlı olduğu bölüm öğretim üyelerinden biri akademik danışman olarak atanır. Danışman, öğrenciye üniversite hayatına uyum, akademik konularda rehberlik ve kariyer planlaması gibi çeşitli konularda yardımcı olur. Danışman öğrencinin ders kayıtlarını takip ederek onay verir.

Yüksek lisans 1 dönemde kaç ders alınır?​

Yüksek lisans 1 dönemde kaç ders alınır?
Bir dönemde en az ve en fazla kaç ders alabilirim? · Tezsiz Yüksek Lisans Programında toplam 10 ders + Dönem Projesi almanız gerekir. Bir yarıyıl içerisinde ise en az 3 en fazla 7 ders + Dönem Projesi (ikinci yarıyılda danışmanınıza ait olan) alabilirsiniz.

Bilgi Üniversitesi'nde bir dönemde alınabilecek en fazla AKTS kredisi 42'dir. Öğrencilerin yarıyıllık olağan kredi yükü 30 AKTS'tir. Yaz okulu hariç olmak üzere, bir akademik yılda en fazla alınabilecek kredi ise 80 AKTS'tir.

Danışman değişikliği için öğrencinin veya danışmanın yazılı başvurusu gerekir. Danışman değişikliği, danışman öğretim üyelerinin, program yürütme kurulunun ve enstitü anabilim dalı başkanının görüşü alınarak enstitü yönetim kurulu kararı ile gerçekleştirilir.

Tez dönemi, tezli yüksek lisans programlarında 2 dönem ders (1 yıl) ve 2 dönem tez (1 yıl) olmak üzere toplamda 2 yıl olarak tamamlanır. Tez dönemi gerektiğinde en fazla 1 yıl daha uzatılabilir.

Bilgi Üniversitesi'nde geçme notu, yatay geçiş başvuruları için öğrencilerin tüm derslerden başarılı olmaları ve genel not ortalamalarının en az 2,40 olması gerektiğini belirtmektedir.

Danışman değişikliği, öğrenci veya danışmanın talebi halinde yapılabilir ve istenilen zamanda gerçekleştirilebilir. Danışmanlık, öğrenciye akademik konularda rehberlik yapar ve ders kayıtlarını takip ederek onay verir.

Yüksek lisans programlarında bir dönemde alınabilecek ders sayısı tezsiz yüksek lisans programlarında toplam 10 ders ve dönem projesi şeklinde belirlenmiştir. Bir yarıyıl içinde ise en az 3 en fazla 7 ders + dönem projesi alınabilir.

Geri