AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir Doktorun Dilinden GAZZE

haberci

Yeni Üye
Gazze'nin en buyuk hastanesi Şifa'nın bir doktoru isyanını, Bu savaşta kural yok İnanılmaz ve vahşisozleriyle dile getiriyor
5 gunde 100 ameliyat
Bombardımanlardan, fuze ve top atışlarından iki haftada 4 binin uzerinde kişinin yaralandığı Gazze'de, her dakika aralarında cocukların da bulunduğu cok sayıda yaralının akın akın getirildiği Şifa hastanesinin, Gorduklerimden artık hissizleştim Aileme bile bir şey olsa beni etkilemeyecek sanıyorumdiyen doktoru, 5 gundur evine gitmeden gece gunduz ameliyat yaptığını soyledi
Doktor, Sabahlara kadar aralıksız calışıyoruz Bitmiyor Her dakika yenileri geliyor 5 gunde 100 ameliyat yaptım Ameliyat ettiklerim arasında hic savaşcı yoktu Savaşcıları tipinden anlarsınız Gelenler coluk cocuk, kadın, yaşlı Cocukların coğu 16'sının altında Savaşcıların Gazze'de ayrı hastanesi mi var oraya gitsinler? Zaten hastane sayısı bellidedi
İsrail askerlerinin Gazze'ye girmeye calıştıklarını ama giremediklerini, sokakta savaşcılara bir şey yapamadıklarını soyleyen doktor, Madem girmek istiyorsunuz girin Alın Hamas'ı Oyle yapmıyorsunuz Fuze gonderip coluk cocuğu olduruyorsunuz Bundan mutlu mu oluyorsunuz? Bu tam bir hainlikdiye konuştu
Yeni bombalar deniyorlar
Gazze'ye atılan bombaların, kalabalık kentte, nereye duşse birkac kişiyi oldurmesinin, onlarcasını yaralamasının kacınılmaz olduğunu soyleyen doktora gore, atılan bombalar yeni ve Gazzeliler uzerinde deneniyor
Amerika'dan yeni silahlar getiriyorlar ve denemek icin bizi kullanıyorlar Şu deney farelerine dondukdiyen doktor, bir doktor arkadaşının evine duşen ve iki cocuğunu yaralayan bombaların yaktığı parcaları, arkadaşının getirip gosterdiğini anlatırken, Galiba fosforlu bombalar dedikleri bu Surekli yanıyor ve sonmuyor Suyla sondurmeyi denedik olmadı Ancak uzerine toprak ortunce sondudiye konuştu
4 aylık cocuğuma pilav yedirdim
Ne istiyorlar sivillerden anlamıyorumdiyen doktor, Suyumuz yok, elektriğimiz yok, ekmeğimiz de Arabayı bırak ambulansla cıkamıyoruz Ustumuzde ucaklar, karadan tanklar, denizden gemiler vuruyor Sanıyorlar ki, Gazzelileri sıkıştırınca bunlar Hamas'ın uzerine yuklenecek Tam tersi oluyor Gazze'deki insanlar, El Fetihlisi, Hamaslısı, artık aralarında bir ayırım olmadığını anladı İsrailliler hicbir Filistinliyi sağ bırakmak istemiyor Bu anlaşıldıdedi
Amerika, İsrail'e gemilerle silah gonderiyor ama birkac kilometre oteden, Refah sınırından bize ilac, tıbbi malzeme sokulmuyordiyen ve artık Gazze'de yoklardan bahsetmek istemediğini soyleyen doktor, şoyle devam etti:
4 aylık bebeğime pilav yedirdim Sut yok Karın ağrısından sabahtan beri ağlıyor Bebek bağırsağı bu tur yemeği hazmetmiyor ama care yok Susturmak icin ağrı kesici veriyorum Butun bunlara rağmen, Allah sabır vermiş sabrediyoruz Ekmek de istemiyoruz, elektrik de Sadece normal bir insan gibi yaşamak istiyoruz
Doktor, yaşadıklarının kendisinde yarattığı etkiyi şu carpıcı sozlerle aktardı
''Artık alıştım Her şeye alıştım Hicbir şeysiz yaşamaya alıştım Olumlere alıştım Hissizleştim Sanki ailemi bile vursalar etkilenmeyeceğim, oyle bir duygu Anlamı yok hicbir şeyin
Bir doktor, yaralıları cıkarmaya calışırken oldu
Doktorun verdiği bilgiye gore, ambulanslar, doktorlar, sağlık gorevlileri ozellikle hedef alınıyor Bugun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Cebaliye'de fuze saldırısına uğrayan bir binadaki yaralıları cıkarmaya calışan bir doktor, aynı eve atılan ikinci fuzede oldu, bazı sağlık gorevlileri de yaralandı
Elbette vurulan binaya doktor, sağlık gorevlileri girerdiyen doktor, ikinci kez fuze atılmasını maksatlıolarak değerlendirirken, Klasik hikayeifadesini kullandı
Guneydeki Han Yunus'ta calıştığı hastaneye gidemediği icin Şifa hastanesinin acil servisinde yardımcı olan, Turkiye'de eğitim gormuş uzman doktor Muhammed Habib, onceki gun Secaiye'deki evlerine atılan fuzede bir ağabeyini kaybetti, diğer ağabeyi ile olen ağabeyinin iki cocuğu da yaralandı
40 doktor Gazze'ye giriş yaptı
Gazze'deki ağır bombardımanlara rağmen, gunlerdir Mısır'ın Refah sınır kapısında bekleyen, aralarında Turkiye'nin de bulunduğu dunyanın bircok ulkesinden gelen yuzlerce doktordan 40'ı dun Gazze'ye giriş yaptı Mısır'ın Gazze'ye geciş yapan doktorlara, Mısır hukumetinin hicbir sorumluluğu yokturdiye taahhutname imzalattığı da oğrenildi
Rusya, Kuveyt, Urdun, Katar, Yunanistan, Yemen, Turkiye ve daha bircok ulkeden doktorların, hasta bakıcıların bekleştiği kapıdan girenler arasında Turk doktor olup olmadığı konusunda bilgi edinilemedi
BM okullarında 200 bin kişi
Gazze Şeridi'nde, bombalandığı icin evlerinden olan veya bombalanacağı icin evlerinden uyarılarla cıkarılan Gazzeliler, multeci kamplarından, yeniden multecidurumunda, BM okullarına sığındı Gazze Şeridi'ndeki BM okullarına, coğunlukla kuzey ve guneydeki sınır bolgelerinden kacmış 200 bin kişinin sığındığı belirtilirken, yardımların tedarikinin duzenli sağlanamaması nedeniyle bu okullarda cok guc koşullar altında yaşamın surdurulmesine calışılıyor
Okullarda barınanların battaniye, ayakkabı, terlik ve benzeri bircok şeye ihtiyacı olduğu belirtilirken, bazı okullarda barınanlara 48 saatte ancak bir oğun yemek verilebildiği ifade ediliyor

Bu doktorun Şifa Hastanesi'nde yaşadığı korkunç deneyimleri ve duygularını aktaran sözleri gerçekten yürek parçalayıcı. Gazze'deki şiddet olayları ve bombardımanlar sonucu yaralanan sivil insanların sayısının ne kadar büyük olduğunu anlamak çok üzücü. Doktorun yüksek tempoda 5 günde 100 ameliyat yapması ve hiçbir savaşcının olmaması gerçekten acı bir gerçeği ortaya koyuyor.

Doktorun savaşın tarifsiz acılarına maruz kalan Gazze halkının yaşadığı zorlukları ve ölümleri like ifade etmesi gerçekten yürek burkucu. Özellikle fosforlu bombaların yaktığı insanların acısı ve çaresizliği için verdiği örnek çok düşündürücü. Sivil halkın karşı karşıya olduğu zorluklar, yaşadıkları büyük acılar ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta yaşadıkları güçlükler gerçekten yürek parçalayıcı.

Doktorun, yaşadıklarının onu duygusuzlaştırdığını ve artık her şeye alıştığını dile getirmesi gerçekten iç karartıcı. Savaş ortamında görev yaparken bile hedef alınarak saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarının durumu da çok endişe verici. Tüm bu zorluklar içinde doktorların yine de sabır ve insanlıkla hareket etmeye çalışmaları takdire şayan.

Ayrıca, farklı ülkelerden gelen doktorların Gazze'ye giriş yapmalarının zorlukları ve Mısır hükümetinin sorumluluk kabul etmeme tutumu da dikkat çekici. İnsanlık adına bu zor zamanlarda bir araya gelip yardımlaşmak ve destek olmak çok önemli.

Son olarak, BM okullarına sığınan 200 bin kişinin yaşadığı zorluklar ve yardım ihtiyaçları da çok büyük bir insani krizi gözler önüne seriyor. Bu tür zorlu durumlar karşısında uluslararası toplumun daha fazla yardım ve destek sunması gerekmektedir. Umarım bu çaresiz durum en kısa sürede son bulur ve Gazze halkı bir an önce huzur ve barış içinde yaşayabilir.

Geri