Bir dersten kalınca burs kesilir mi?
KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde bursun devam etmesi için aranılan “başarılı olma” durumunda kaç dersten kalınması halinde KYK bursunun krediye döneceği hakkında bir hüküm yer almıyor.Aynı anda birden fazla burs alınabilir mi?
Aynı anda iki bursa başvuru yapabilir miyim? Evet! Aynı anda birden fazla kuruma başvurabilirsin, hatta başvurmalısın! Burs çıkma ihtimalini arttırmak için şartlarına uyduğun kadar çok bursa başvuru yapmak oldukça önemli.Evli öğrencilere burs verilir mi?
Evli öğrencinin aldığı öğrenim kredisinin statüsünün değişerek karşılıksız bursa dönüştürüleceği ifade edildi. Çalışmanın yurt ücretlerini de kapsadığı belirtilerek, evli olup kurumun yurtlarında barınan evli öğrencilerden ücret alınmayacağı, ücretsiz barınma imkanlarından faydalanacakları kaydedildi.
Üniversitede bir dersten kalınca ne olur?
Toplam alabileceğin kredi sayısı her dönem belli. Dolayısıyla çok fazla dersten kalırsan önündeki dönemin dersleri ile kredi limitin dolabilir ve bu dersleri alamayabilirsin. Zorunlu dersleri de vermeden mezun olamazsın. Alttan aldığın zaman Devam zorunluluğun vs olmuyor.Hem devlet hem vakıf bursu alınır mı?
Hem KYK’ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir.Başka bursu alan KYK alabilir mi?
Hayır, özel bursları almak ya da başvurmak KYK kredisi / bursu almanıza engel olmaz. KYK kredisi/bursu almanıza engel olan burslar, diğer devlet bursları yani MEB Öğretmenlik Bursu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları gibi burslardır.
KYK bursu ne kadar önlisans 2022?
KYK bursu ile kredisi 2022 yılında lisans öğrencilerinde 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin 700 lira, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 lira ödeyecek. KYK burs ödemeleri, bir eğitim senesinde 12 defa yapılacak.2022 burs ne kadar olacak lise?
Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL’ye çıktı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim giderlerinin karşılanmasına yardım amacıyla yapılan sınava her yıl 1 milyona yakın öğrenci katılıyor.Evli olan burs alabilir mi?
Öğrenim desteği alan öğrenciler için medeni durumun KYK burs ve kredisine herhangi bir etkisi yoktur.
Evli olan öğrenciler devlet yurdunda kalabilir mi?
“Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır. Evli öğrencilerin yurtlarımızdan ücretsiz faydalanmalarına yönelik bir uygulama başlatılmamıştır.1 dersten kalınca ne olur belge alınır mı?
Öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.1 dersten kalınca ne olur 2022?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Yüz yüze eğitimde kararlı olduğunu açıklayan MEB, lisede devam zorunluluğu bulunduğunun altını çizdi. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.