AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir dernege uye olmak ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir derneğe üye olmak ne demek?​

Bir gerçek ya da tüzel kişi ya bir derneğin kuruluşunda yer alarak ya da halihazırda kurulu olan bir derneğe üye olarak üyelik sıfatını kazanır. Kurucu üyeler, derneğin kuruluşu itibariyle üyelik sıfatını kazanırlar.
Bir dernek nasıl para kazanır?
Dernekler de vakıflar gibi bağış ve yardım alabilir, iktisadi işletmeler yoluyla da gelir elde edebilirler. Cemaatler kurdukları vakıflara ve derneklere bağış ve yardım toplarlar. Bu bağışlar gönüllü, zorunlu ve vergi gibi belli dönemlerde alınan katkı paylarıdır.

Bir dernek nasıl kurulur?​

Dernek Nasıl Kurulur
- En az 7 gerçek veya tüzel kişiler tarafından doldurulmuş ve imzalanmış (Ek-2) Kuruluş Bildirim Formu.
- Dernek kurucuları tarafından hazırlanmış, dernek amaç ve faaliyetlerini belirten ve zorunlu tüzük maddelerinin yer aldığı, her nüshasının kurucu üyeler tarafından imzanmış olduğu dernek tüzüğü.
Derneğin görevi nedir?
Dernek; tüzel ya da gerçek en az yedi kişinin kazanç paylaşma amacı haricinde, belirli ve ortak bir maksadı hayata geçirmek doğrultusunda, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek amacıyla oluşturmuş oldukları, tüzel kişiliğe sahip kişi topluluğu olmaktadır.

Bir dernek kurmak için kaç kişi gerekir?​

Derneğin kurulabilmesi için en az 7 kişinin bir araya gelerek kuruluş bildirimini bulundukları ilin en büyük mülki amirine yapmaları gerekir. Derneğin kurulma anı, kuruluş bildiriminin ve gerekli belgelerin mülki amire iletildiği andır. Anlaşılacağı üzere herhangi bir izin gerekmeksizin kurulmuş olur.
Bir spor kulübü nasıl kurulur?
Ek Spor Branşı Başvurusu
- Mühürlü ve imzalı başvuru dilekçesi.
- Spor kulübü branşı için tescil taahhütnamesi.
- Alınmış olan kararın fotokopisi.
- Antrenör belgesi ve sözleşmesi.
- Tesis bilgisi / kira kontratı ya da tapu fotokopisi.
- Bilgisayar ortamında doldurulmuş olan kulüp bilgi formu.
- Branş için A4-‘e aktarılmış olan forma resmi.

Derneğin faaliyetleri nelerdir?​

Derneğin Faaliyet Alanları Nelerdir?
Derneklerin Önemi Nedir?
Dernekler her siyasetin üstündedir; çünkü her siyasi görüşten insanı içinde barındıran, toplumun tüm problemlerini tarafsız bir duruşla rahatlıkla görebilen ve yeri geldiğinde savunmasını yaparak çözüme giden kurumlardır.

18 Yaş Altı derneklere üye olabilir mi?​

Çocuk derneklerine on sekiz yaşından büyükler kurucu ve üye olamazlar. On iki yaşını bitiren küçükler, yasal temsilcilerinin izni ile çocuk derneklerine üye olabilirler; ancak yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar.
Hakim ve savcılar dernek üyesi olabilir mi?
Başbakanlık tarafından TBMM’ye gönderilen ve halen Adalet Komisyo-nu’nda bekleyen “Türkiye Hâkimler ve Savcılar Birliği Kanun Tasarısı” ile hakim ve savcılar, silahlı kuvvetler personelinde olduğu gibi sadece güzel sanatlarla ve sporla ilgili derneklere üye olabilecek.

Dernekler ne iş yapar?​

Derneklere üye olmayan girebilir mi?
Lokale o derneğin üyesi olmayanlar giremez. Ancak, üyelerin beraberindeki misafirleri lokallere kabul edilebilir.

Dernekten çıkarma kararını kim verir?​

TMK. m.80 gereği genel kurul üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarma hakkında son kararı verir. Dolayısıyla üyelikten çıkarma kararını veren yönetim kurulu kararlarına karşı dernek genel kuruluna itiraz edilebilir.
Dernek gelirleri nelerdir?
MADDE 50. — Derneklerin gelir kaynakları : a) üye aidatı, b) Dernekçie tertiplenen balo, eğlence, müsamere, konser, spor müsabakası ve konferans gibi faaliyetlerden sağlanan gelirler, c) Dernekçe tertiplenen piyango gelirleri, d) Dernek mamelekinden elde edilen gelirler, e) Bağış ve yardımlar.

Kimler derneklere üye olamaz?​

ÇOCUKLAR DERNEK ÜYESİ OLABİLİR Mİ? Çocuklar fiil ehliyetine sahip olmadıkları için derneklere üye olamazlar. Ancak 12 yaşından büyük çocuklar yasal temsilcilerinin yazılı izni ile çocuk derneklerine üye olabilirler. 15 yaşından büyük çocuklar çocuk derneklerinde yönetim ve denetim kurulu üyesi olabilirler.
Dernek üyeliğinden çıkarma nasıl olur?
Dernek üyeliğinden istifa etmenin usulü nedir? Hiç kimse, üyesi olduğu dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahiptir. Dernek üyeliğinden ayrılma isteğini yazılı olarak yönetim kuruluna bildiren her üye o andan itibaren üyelikten ayrılmış olur.

Geri