- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 250.850
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir derleme hangi amaçla yapılır?
Derleme kelimesi özellikle sözlü edebi metinlerin yazıya geçirilmesi işlemi için kullanılır. Belli bir ilmî metot ve disiplin içinde yapılır. Destan, efsane, masal, mani, bilmece, ninni, türkü gibi ürünler bilinmeyen bir zamanda ve bilinmeyen bir kişi tarafından söylenir.Derleme ve Yorumlama Nedir?
Derleme: Kaynak kod her değişiklikte içinde makina dili bulunan bir dosyaya dönüştürülür. Bu dosya üzerinden program dağıtılır ve yürütülür. Bu dönüşümü yapan programa derleyici(compiler) denir. Yorumlama: Kaynak kod her çalıştırıldığında makina diline dönüştürülür.
Derleme nedir kodlama?
Derleyici, yüksek seviye bir programlama dilinde (high-level programming language) yazılmış bir kaynak kodun, başka bir hedef dile veya bilgisayarın/işlemcinin anlayabileceği makine diline tercümesini yapan bir programdır.
Bir derleme sırasında gözlemi yapılacak unsurlar nelerdir?
DERLEME YÖNTEMİDerleme esnasında kullanılan malzemeler nelerdir?
Derlenecek Malzeme Sözlü ürünler, yazılı ürünler, görsel ve işitsel ürünler derlenebilir.
Kaynak kişi kimdir?
Sağlam, güvenilir, doğru bilgiler edinilen kimse. Kendisinden halk kültürüyle ilgili bilgiler sağlanan birey.
“Kaynakça”da sırasıyla yazarın soyadı, ilk adının (bazen ilk iki adının) baş harfleri, (parantez içinde) yayının yılı, yapıtın adı, yayın bilgileri, noktalarla ayrılarak yazılır. Kitap adları başlığın ilk harfinden sonra (özel adlar dışında) bütünüyle küçük ve eğik harflerle yazılır.