AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir derginin uluslararasi olup olmadigini nasil anlariz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir derginin uluslararası olup olmadığını nasıl anlarız?​

TR Dizin Komite üyelerinin önerileri doğrultusunda bir derginin uluslararası olması için Dergi, uluslararası veri tabanlarından/dizinlerden erişilebilir olmalıdır. Makalelerde yabancı dilde Öz bulunmalıdır. Bir ciltteki makalelerin en az 1/3’ü yabancı dilde olmalıdır.

Makale Doisi nasıl bulunur?​

Günümüzde artık özellikle bir çok dergi makalesinde DOI numarası, yani dijital plaka numarası bulunmaktadır. Örnek olarak http://dx.doi.org/ adresinde, DOI El Kitabı’nın numarası olan “10.1000/186″yı girip “Go” tuşuna basınız.

Ulusal dergi ne demek?​

Ulusal dergi ne demek?
Yükseköğretim Kurulu mevzuatına göre ulusal hakemli dergi, editörü ve en az beş değişik üniversitenin öğretim üyelerinden oluşmuş danışma kurulu (bilim kurulu üyesi ya da hakem) olan, bilimsel özgün araştırma makalelerini en az bir hakemin olumlu görüşünü alarak yayımlayan, üniversite kütüphanelerinden erişilebilir …

Uluslararası hakemli dergi ne demek?​

Uluslararası hakemli dergi, bir editörü ya da editör kurulu olan, dünyanın farklı ülke ve üniversitelerini temsil eden ve araştırmalarıyla alanında saygınlık kazanmış araştırmacı ya da öğretim üyelerinden oluşan bilim ya da danışma kuruluna sahip olan ve bilimsel araştırmaların sonuçlarını yayımlamayı hedefleyen süreli …

DergiPark uluslararası dergi mi?​

TÜBİTAK ULAKBİM çatısı altında, Türkiye’de yayınlanan akademik hakemli dergiler için elektronik ortamda barındırma ve editoryal süreç yönetimi hizmeti sunar. DergiPark, ulusal akademik dergilerin standartlara uygun olarak varlık kazanmasına ve uluslararası görünürlüğünün artırılmasına destek olur.

Makalenin DOI si nasıl bulunur?​

Makalenin DOI si nasıl bulunur?
Doi numarası bildiğiniz bir çalışmaya ulaşmak için tek yapmanız gereken ise bu numarayı çözümlemek olacak. Bunu ise http://dx.doi.org/ bu siteden kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Numarayı girip Go tuşuna basmanız yeterli.
Hangi dergi adı büyük yazılır?​
Türkçe imla kurallarına göre; gazetelerin ve dergilerin isimleri özel isim olduğundan özel isimler büyük harfle yazılır. Bu kuralı Türk Dili dergisinin yazımı için uyguladığımızda derginin adı olan “Türk Dili” büyük harflerle yazılır fakat bu özel isimden sonra gelen kelimeler ise küçük yazılır.
Bir dergi nasıl yapılır?​
Adım Adım Dergi Nasıl Yapılır?
- İsim ve Slogan Bulmak.
- Etkileyici Bir Logo Tasarımına Sahip Olmak.
- 3. Bütçe Oluşturmak.
- Yayın Periyodunu Belirlemek.
- Yazar Kadrosunu Oluşturmak.
- Kapak Tasarımı Yapmak.
- 7. Görsel Etkileyiciliği Sağlamak.
- 8. Sayfa Fiyatlarının Belirlenmesi.

Dergi konuları neler olabilir?​

Dergi konuları neler olabilir?
Dergi Belirli aralıklarla çıkan süreli yayınlara denir. Kategoriler çeşitlidir, bunlardan bazıları, edebiyat, siyaset magazin, kültür, spor, ekonomi, veya daha farklı konularda olabilmektedir.

Bir dergi çıkartmak için nelere ihtiyaç vardır?​

Cevap: Bir dergi çıkarmak için bol bol yazıya, resme ve araştırmaya ihtiyaç vardır.

Dergi çıkarmak ne kadara mal olur?​

DERGİ BASKI FİYATLARI
24+KAPAK KAPAK 300 GR + İÇLER 170 GR KUŞE + MAT YADA PARLAK SELEFONLU
ÖZELLİKLER | 1000 Adet | 3000 Adet
TEL DİKİŞ | 150 TL | 250 TL
BASKI HAZIR FİYAT | 3800 TL | 7550 TL
TASARIM DAHİL FİYAT | 5780 TL | 9350 TL

Bir dergide ne olur?​

Bir dergide ne olur?
Dergiler nitelikli kâğıtlara basılmaktadır. İçeriğinde çeşitli konulara- sektörlere dair haber, röportaj, eleştiri, araştırma ve makalelerin yanı sıra, çoğunlukla renkli fotoğraf, resim ve karikatür de yer almaktadır. Dergilerin bir diğer adı “süreli yayın” dır.

Dergi nedir kısa bilgi?​

Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın.

Dergi içerikleri nasıl olur?​

Dergi içerikleri görsel ögelerin yanında yazılı içeriklerden de oluşur. Bu durumda ise görsel öğelere önem verildiği kadar yazılı içeriklere de önem verilmesi gerekir. En başta uygun ve rahat okunabilir bir yazı fontu seçmek önemlidir. Ayrıca firma ya da markaya ait olan kurumsal yazı fontu da kullanılabilir.

Bir dergi kapağında neler olmalı?​

Bir dergi kapağında neler olmalı?
Dergi kapağı tasarımında; beyaz alanlar, fotoğraf, tipografi ve manşet iyi kullanılmalıdır. Kapak, merkezi bir resim veya fotoğraf ile derginin logosu ve sayı numarasını içerir. Bölüm başlıklarını veya diğer metinleri de içerebilir.
Ulusal hakemli dergiler hangileri?​
ULUSAL HAKEMLİ DERGİLER
1 | Arkeoloji ve Sanat
2 | ASKERİ ARAŞTIRMALAR DERGİSİ
3 | ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ DERGİSİ
4 | Baykuş
5 | BELLETEN
Uluslararası yayın ne demek?​
Uluslararası yayınevi ise; farklı dillerde ve yurt dışı bağlantılı şekilde yayın üreten yayınevleri uluslararası yayınevi olarak tanımlanır.

Dergi çıkarmak için gereken basamaklar nelerdir?​

Dergi çıkarmak için gereken basamaklar nelerdir?
Yapmış olduğunuz araştırmanızdan hareketle bir dergi çıkarmak için gereken işlem basamaklarını yazınız.
- Konuyu ve ismi belirleme.
- Dergi yazarlarını belirleme.
- Dergi tasarımını belirleme.
- İçerik oluşturma.
- Dergiyi basma.
- Dağıtım.
 
Uluslararası bir derginin özellikleri arasında şu unsurlar bulunabilir:
1. Derginin uluslararası veri tabanlarından/dizinlerden erişilebilir olması gerekmektedir.
2. Makalelerde yabancı dilde özet bulunmalıdır.
3. Bir ciltteki makalelerin en az 1/3'ü yabancı dilde olmalıdır.

Makalelerin DOI (Dijital Objelerin Tanımlayıcısı) numarasını bulmak için genellikle makalenin bulunduğu derginin websitesinden veya makale PDF'sinde DOI numarası bulunmaktadır. Ayrıca, örnek olarak verilen http://dx.doi.org/ adresine giderek DOI numarasını girip arama yapabilirsiniz.

Ulusal dergi, editörü ve en az beş farklı üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan danışma kuruluna sahip olan, en az bir hakemin olumlu görüşünü alarak bilimsel araştırma makalelerini yayımlayan, erişilebilir bir dergidir.

Uluslararası hakemli dergi ise, dünyanın farklı ülkelerinden ve üniversitelerinden araştırmacıların ve öğretim üyelerinin yer aldığı bir bilim kuruluna sahip olan ve bilimsel araştırmaları yayımlamayı hedefleyen dergilerdir.

DergiPark, TÜBİTAK ULAKBİM çatısı altında Türkiye'de yayınlanan akademik hakemli dergilere elektronik ortamda barındırma ve editoryal süreç yönetimi hizmeti sunan bir platformdur. Bu platform, ulusal akademik dergilerin standartlara uygun olarak varlık kazanmasına ve uluslararası görünürlüğünün artırılmasına yardımcı olmaktadır.

Makalenin DOI numarasını bulmak için http://dx.doi.org/ adresine giderek DOI numarasını girip arama yapabilirsiniz.

Gazete ve dergi adları, Türkçe imla kurallarına göre özel isimlerdir ve bu nedenle büyük harfle yazılır. Ancak özel isimden sonraki kelimeler küçük harfle yazılır.

Dergi içeriği genellikle haber, röportaj, eleştiri, araştırma, makale, renkli fotoğraflar, resimler ve karikatürlerden oluşur. Süreli yayınların bir diğer adı da dergidir ve belirli aralıklarla yayımlanırlar.
 
Geri
Üst