AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir dergi nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir dergi nasıl olmalı?​

Dergi Tasarımında Önemli Detaylar Okunurluğu kolay olacak ve görsel olarak da yazı ile bütünlük içinde olacak nitelikte olmalıdır. Hedef kitlelerine göre belirlenerek buna göre tasarım hazırlanmalıdır. Tasarımı oluşturan faktörler başlık, yazı fotoğraf, renkler ve sayfa numarasıdır.

Dergi sayfa sayısı kaç olmalı?​

Dergi sayfa sayısı kaç olmalı?
Genelde dergi baskılarında sayfa sayısı 4’ün katları olarak belirlenir. Farklı boyutlarda ve ölçülerde dergi basımları olabilir ve bu çoğu zaman tasarım yapılan duruma göre değişiklik gösterir.

Dergi kapağı nasıl yapılır word?​

Dergi kapağı nasıl yapılır word?
Kapak sayfası ekleme
- Ekle sekmesinin Sayfalar grubunda Kapak Sayfası’na tıklayın.
- Seçenekler galerisinden bir kapak sayfası düzenine tıklayın. Kapak sayfası ekledikten sonra, kapak sayfasının başlığı gibi bir alanını seçip metin yazarak örnek metni kendi metninizle değiştirebilirsiniz.

Bir dergide kimler çalışır?​

Bunun dışında büyük dergilerde; yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni, yayın kurulu, iletişim sorumlusu, fotoğrafçı, sosyal medya uzmanı ve yazılımcı gibi kişiler bulunmaktadır. Yazar: Yazar, dergi üzerinde yayınlanacak olan içerikleri yazacak olan kişidir. Bir dergide birden fazla sayıda yazar bulunmaktadır.

Dergi nedir çeşitleri nelerdir?​

Dergi nedir çeşitleri nelerdir?
Dergiler
- Edebiyat Dergileri.
- Kültür Dergileri.
- Tarih Dergileri.
- Hukuk Dergileri.
- Bilim Dergileri.
- Sanat Dergileri.
- Sağlık Dergileri.
- Sinema & TV Dergileri.

Dergi kapağına ne yazılır?​

Dergi kapağına ne yazılır?
Bir dergi kapağının cesur, tutarlı, sosyal olarak paylaşılabilir ve renkli olması gerekir. Beyaz alanların, fotoğrafın, tipografinin ve manşetin iyi kullanılmış olması gerekir. Merkezi bir görüntü veya fotoğraf ve dergi logosu ve sayı numarası içerir. Parçaların başlıklarını veya diğer metinleri içerebilir.

Dergi basmak ne kadar?​

DERGİ BASKI FİYATLARI
8+KAPAK KAPAK 300 GR + İÇLER 170 GR KUŞE + MAT YADA PARLAK SELEFONLU
ÖZELLİKLER | 1000 Adet | 3000 Adet
TEL DİKİŞ | 150 TL | 250 TL
BASKI HAZIR FİYAT | 1900 TL | 4100 TL
TASARIM DAHİL FİYAT | 2450 TL | 4900 TL

Dergi boyutu nedir?​

Dergi boyutu nedir?
Dergiler ve kataloglar dikey ya da yatay şekilde tasarlanabilir. 8.5” x 11” ve 5.5” x 8.5” en çok kullanılan dergi boyutlarıdır. Bunlardan birincisi, standart dergi boyutu olarak kabul edilir ve neredeyse A4 kağıt boyutundadır.

Dergi kapağında neler yazar?​

Dergi kapağında neler yazar?

Word dosyasında dergi nasıl yapılır?​

Kitapçık veya kitap oluşturma
- Düzen ve Kenar > Ve Özel Kenar >’a gidin.
- Birden çok sayfa ayarını Katlı kitapolarak değiştirme.
- İçteki kat yerinde ciltlemeye yer ayırmak için, Cilt payı’nın genişliğini artırın.
- Kitapçığınızın görünümüne birçok süsleme ekleyebilirsiniz.
- Tamam’ı seçin.

Dergi çıkarırken nelere dikkat edilmeli?​

Dergi çıkarırken nelere dikkat edilmeli?
Dergi Yayınlamak / Çıkarmak İçin Gerekli Belgeler
- Gazete veya derginin adı
- Gazete veya dergi sahibinin.
- Sorumlu Yazı İşleri Müdürünün.
- Yayının İdare Merkezi Adresi.
- Yayının Türü (Yaygın süreli, bölgesel süreli, yerel süreli)
- Yayın aralığı (Günlük, haftalık, aylık, 3 aylık, yıllık gibi)

Editör olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Editör olmak için hangi bölüm okunmalı?
“Editör olmak için hangi bölüm okunmalı?” sorusunun net bir yanıtı olmasa da iş ilanlarından yola çıkarak hangi bölümde eğitim alınmasının avantaj sağlayabileceği konusunda fikir yürütülebilir. İş ilanlarını incelediğimizde edebiyat ve iletişim fakültelerinden mezun kişilerin sıklıkla tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Dergiler kaça ayrılır?​

Dergi isimleri nelerdir?​

Dergi isimleri nelerdir?
İşte bu dergilerden en çok ilgi görenlerini sizin için derledik.
- Kafasına Göre.
- Ot Dergi – Maksat Yeşillik Olsun.
- 3. Fil Dergisi – Deveden büyük fil var.
- Bavul Dergi.
- Pulbiber.
- Kafka Okur.
- 7. yumuşah g – Aylık paldır kültür dergisi.
- 8. Kafa Dergi – KAFA, bi dünya.
 
Dergi tasarımı önemli bir konudur. Okunurluğu kolay olmalı ve görsel olarak yazı ile bütünlük içinde olmalıdır. Hedef kitleye uygun tasarım hazırlanmalı ve başlık, yazı, fotoğraf, renkler ve sayfa numarası gibi unsurlar dikkate alınmalıdır. Dergi sayfa sayısı genelde 4'ün katları olarak belirlenir ve tasarım yapılan duruma göre farklılık gösterebilir.

Dergi kapağı nasıl yapılır konusunda, Word programında kapak sayfasını eklemek için "Ekle" sekmesinde "Kapak Sayfası"na tıklamanız gerekmektedir. Seçenekler galerisinden bir kapak sayfası düzeni seçtikten sonra metin ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Bir dergide çalışan kişiler genellikle yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni, yayın kurulu, iletişim sorumlusu, fotoğrafçı, sosyal medya uzmanı ve yazılımcı gibi kişilerdir. Yazarlar da dergide yayınlanacak içerikleri yazan kişilerdir.

Dergi çeşitleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Edebiyat, kültür, tarih, hukuk, bilim, sanat, sağlık, sinema ve TV gibi çeşitli konularda dergiler bulunmaktadır.

Dergi kapağında genellikle bir merkezi görüntü veya fotoğraf, dergi logosu, sayı numarası ve başlıklar gibi unsurlar yer alır. Kapağın cesur, tutarlı, paylaşılabilir ve renkli olması önemlidir. Tipografi ve fotoğrafın iyi kullanılması kapağın dikkat çekmesini sağlar.

Dergi basım fiyatları materyal ve baskı tekniklerine göre değişiklik gösterir. Özelliklerine göre belirlenen fiyatlar arasında tel dikiş, baskı hazır fiyatı ve tasarım dahil fiyat gibi detaylar bulunmaktadır.

Dergi boyutları dikey veya yatay şekilde olabilir. 8.5” x 11” ve 5.5” x 8.5” en yaygın dergi boyutları arasında yer alır. Standart dergi boyutu genellikle A4 kağıt boyutuna yakındır.

Dergi yayınlarken belirli yasal ve resmi belgelerin hazırlanması gereklidir. Gazete veya derginin adı, sahibinin bilgileri, yayın türü, yayın aralığı gibi detaylar belgelerde yer almalıdır.

Editör olmak için belirli bir bölüm okunması zorunlu değildir ancak edebiyat ve iletişim fakültelerinden mezun olan kişilerin editörlük pozisyonlarında tercih edildiği görülmektedir.

Dergiler kategorilere ayrılarak yayınlanabilir. Edebiyat, kültür, sanat, moda, sağlık gibi farklı konularda dergiler çeşitli kategorilere ayrılabilir.

Dergi isimleri oldukça çeşitlidir ve farklı konseptleri yansıtabilir. Örneğin, "Kafasına Göre", "Ot Dergi – Maksat Yeşillik Olsun", "3. Fil Dergisi – Deveden büyük fil var", "Bavul Dergi", "Pulbiber", "Kafka Okur", "7. yumuşah g – Aylık paldır kültür dergisi", "8. Kafa Dergi – KAFA, bi dünya" gibi dergi isimleri örnek verilebilir.
 
Geri
Üst