AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bir denetim sistemi neden onemlidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir denetim sistemi neden önemlidir?​

Yönetim sürecinin en önemli işlevlerinden biri olan denetim, hizmetlerin doğru ve eksiksiz yürütülmesinde ve ürünlerin kusursuz üretilmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çünkü kurumların amaçlarının gerçekleştirilmesi ve hedeflerine ulaştırılması denetim sayesinde sağlanır.

Bağımsız vergilendirme sisteminin avantajları nelerdir?​

-Vergi Denetim riskini azaltır; vergi idaresinin güveni artırır. Yasal düzenlemelere uygunluğu araştırıp aksaklık varsa düzeltir. – Bağımsız denetimden geçmiş mali tablolar ile işletmenin düşük maliyetli finansman bulması kolaylaşır.
Bir işletmede denetleme ne işe yarar?
İç denetimin amacı, araştırılmış faaliyetlerle ilgili bilgi, tavsiye, tahmin, analiz sağlanması amacıyla sorumlulukların etkili bir şekilde yerine getirilmesinde kuruma ve yönetimi de içeren organizasyonun üyelerine yardımcı olmaktır.
Denetimin işletmeler için önemi nelerdir?
· Yönetime doğru bilgi akışı sağlar. · Yönetime mali tablolarla ilgili olarak tahmin ve analiz yapmasında, geleceğe ait sağlıklı kararlar almasında yardımcı olur. · Finansal tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını gösterir. · İşletme yönetimi ve çalışanlarının hile yapmasının önlenmesine yardımcı olur.

Bağımsız denetim neden önemli?​

Yönetime doğru veri akışını sağlayan bağımsız denetim, mali tablolar ile ilgili tahmin ve analiz yapılmasına da imkân tanımaktadır. Finansal tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını gösteren bağımsız denetim, işletme yönetimi ve çalışanların yanlış bilgiler sunmasının önüne geçmesini sağlar.

Bağımsız vergilendirme yetkisi sistemi nedir?​

Vergilendirme yetkisi, devletin ülkesi üzerindeki egemenliğine dayanarak vergi alma konusunda sahip olduğu hukuki ve fiili gücü olarak tanımlanır . (1) Vergilendirme yetkisi devletin mali alandaki en önemli yetkilerinden birisidir. Çağdaş anlayış, vergilendirme yetkisini devlet egemenliği temeline dayandırmaktadır.
Bağımsız denetimin şirketler için faydası nedir?
· Bağımsız denetimin hem denetlenen firmaya hem de kamuya ve devlete yararları söz konusudur. · Yönetime doğru bilgi akışı sağlar. · Yönetime mali tablolarla ilgili olarak tahmin ve analiz yapmasında, geleceğe ait sağlıklı kararlar almasında yardımcı olur. · Finansal tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını gösterir.
Pricewaterhousecoopers ne iş yapar?
Finansal tabloların denetiminin yanı sıra, risk, süreç ve teknoloji hizmetleri ekibimiz, şirket yönetiminin en iyi bilgiye dayanarak kararlar almasına yardımcı olur. Önerilerimiz ve ortaya koyduğumuz bağımsız güvence bugünün karmaşık iş ortamında çok değerli bir koruma sağlamaktadır.

Geri